Melyik a jobb megoldás?
Biztosan muszáj éjfélig ott maradni? Nem lehet hogy korán vacsorázzatok, este 8-9 körül pedig már otthon legyetek a babával együtt? Mi így voltunk, most ismét nov végére vagyok kiírva és szintén így tervezem. Kicsit később lesz a fürdetés (vagy kihagyjuk), de estére hazajövünk és korán lepihenünk mindannyian. Ránk is fér majd egy 2 éves és egy 1 hónapos gyerek mellett.:)
33 hetes + 23 hós
Én a Te helyedben pedig átmennék, és időben lelépnék. hidd el jobb lesz, mintha nálatok mennének, és neked kellene pakolni, stb, odafigyelni a kajára, italra. Egy 4 hetes kisbaba jól elvan délután, legfeljebb 8-9 körül hazamentek. Hidd el semmi baja sem lesz.
Szülés után 4 héttel nem biztos, hogy jót tenne neked egy egész családot fogadni. Szolgáljanak ki téged, és ha eljön az idő este, szépen a picire hagyatkozva hazamentek.
2 gyerekes anyuka
Mondd meg neki nyugodtan, hogy a szenteste a szűk családé. Az egy dolog, hogy nem viszed el a 4 hetes babát egy hosszabb túrára, bár jövőre már nem is lesz olyan kicsi... DE! Gondolom azt szeretnéd Te is, hogy a karácsony varázsát otthon, az anyukájától és apukájától kapja meg a gyerek, ne pedig másodikok legyetek. Mi alakul ki a gyerekben? Az igazi karácsony a mamáéknál van??? Ezt mondd meg anyósodnak, hogy nem is az utazgatás a baj, hanem az, hogy Te akarod azt a csodát megadni a gyerknek, amit a karácsony jelent.
Anyósomék szintén elvárják, hogy szenteste ott kezdjünk. Férjemmel anyumnál lakunk. Mondtam anyóséknak, hogy ameddig nincs gyerek, addig természetes az, hogy elmegyünk oda, megebédelünk és jön a Jézuska. De ha gyerek van, akkor már nem. Én akarom csinálni, azt szeretném, hogy én adhassam meg a karácsony hangulatát, és itthon csodálkozzon az "égő" fára a gyerek, az otthona nem második legyen. Húzták a szájukat, de innentől kezdve nincs vita. Ez lesz az utolsó karácsony így, hogy kimozdulunk szenteste. :)
Ja, a lányáék mennek gyerekestül szenteste, a kislányban nem is nagyon hagy mély nyomot a karácsony szelleme. Itt egy fa, ott egy fa, itt ajándék, ott ajándék... Az egész napos rohangálásból a gyerek nem a békét szűri le, hanem a kapkodást. Amúgy nálunk itthon nagyon meghitt a karácsony, férjem, aki nem szerette, már el nem cserélné semmire az itthoni szentestét. Anyóséknél 2 felé besötétítés, részegen éneklés, majd ajándékbontás.
Éjfélig semmi pénzért nem mennék át, meg amúgy is,,, igazad van, a picinek otthon a helye, és jöjjenek ők.
A másik dologban is igazad van, a szentestét töltsétek hármasban, ez az első szentestétek hármasban. Majd másnap, harmadnak lehet vendégeskedni!
Én is hármasban szeretném tölteni a karácsonyt, de kizárt. tavaly is jött anyós, idén is idepofátlankodik. (1 éves a lányom). Engem meg se kérdeztek, csak bejelentették, hogy majd főzőcskézzek neki.
Olyasmi helyzetben lehetsz mint én, most szólj rá a férjedre, mert a végén még bevezetik ezt a rendszert, hogy minden évben jön az anyós. Totál ki vagyok akadva, nekem a karácsony szűk családi kör, nem anyós.
A szent est családi ünnep,Te,a Párod és a Babád alkottok egy családot,ne menj sehova.Esetleg másnap ebédre menjetek át,vagy fordítva.
Amúgy a 4hónapos babát miért ne lehetne kivinni?Valaki irta az elején.Annak a picinek is kell a fiss levegő,ilyen korba én órára kivittem a kislányom,persze nyáron,télen már kevesebbre.
Mi már egy hetesen mászkáltunk vele,mert alapos gyerekorvosom volt,és mindent ki akart vizsgálni.
De Neked persze vinned kell egy csomó cuccot,úgy hogy veled értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!