Melyik a jobb megoldás?
Szerintem maradjatok otthon. Jobb a babának és neked is. Ha te stresszelsz a babád is megérzi.
Anyós meg megeheti amit rendel...
Mi 3 hetes babával így csináltuk: szenteste mindenki a családdal van, ez nálam alap. A családom a párom és a gyerekem. Úgyhogy erről ennyit.
Másnap elmentünk anyuékhoz, ahová vittünk minden felszerelést (utazóágy, stb.), így egész nap együtt volt a tágabb család, sütés, főzés, nevetgélés, jó mulatság. Baba ha álmos volt, aludt, ha nem, akkor hallgatott minket :-).
És utána nem volt nálunk kupi, mosogatnivaló, semmi, csak összepakoltunk és hazamentünk. Kényelmes volt, jó volt, a pici ott is volt meg nem is (hiszen ilyenkor még nem "zavar", sokat alszik). A kicsinek úgyis veszel valami bundazsákot vagy valamit, amiben majd kiviszed máskoris, abban nyugodtan hurcibálhatod már karácsonykor is. Értelemszerűen csak a tágabb család lesz ott és nem álltok meg egy zsúfolt plázában pl., ahol semmi keresnivalója nem lenne a kicsinek.
Szóval most kezdjed el kialakítani, a családban tudatosítani (férjedben is), hogy most már ti hárman vagytok egy család, a szentestét együtt töltitek hármasban, a másik két nap való a tágabb családdal történő ünneplésre.
Nekünk is 3-4 hetes lesz a babó karácsonykor, ha minden jól megy, de már mikor kiderült, hogy nov. végére vagyok kiírva, már akkor természetes volt, hogy ez a karácsony kimarad az utazgatások szempontjából.
Szenteste együtt leszünk, anyát megkértem, hogy segítsen a főzésben, és majd másnap ők is átjönnek (ők közel laknak), és anyósék is jönnek vidékről valamikor. Sőt, még párom nagymamáját is elhívtuk, meg a tesójáékat. Fel sem merült, hogy mi cuccoljunk. Mert ha már esetleg 5-6 hónapos lenne a bébi... de 4 hetesen...
Mondjuk azt kikötöttük, hogy decemberben csak a közeli családtagok látogassanak, mert elég nagy a baráti körünk, többen jönnének babanézőbe, de ez majd marad januárra.
Nem is értem, hogy hogy juthat valakinek ez eszébe, hogy egy 4 hetes babával, amikor még ti sem tudjátok mit kell vele kezdeni, a tél kellős közepén 100 km-eket utazgassatok. Ez tényleg lustaság, vagy önzőség. Szerencse anyósom mindig megkérdezi, mi hogy gondoljuk ezt vagy azt.
Mondd meg te is a párodnak is, meg anyósodnak is nyugodtan, hogy nem szeretnél cuccolni.
Szia!
Igaz én nov. 11-re vagyok kiírva,de nem hiszem hogy menni fogunk vele bárhová.Egy faluban lakunk,de majd még meglátjuk hogy korábban jön e a manó vagy később és így akkor hány hetes lesz épp karácsonykor.Anyumék pestiek és ők jönnek mi hozzánk.Először mondta hogy na majd ha jövünk...Én meg mondtam hogy nehogy már elvárja hogy 4-6 hetes babával majd én fogok kockáztatni ilyen hosszú úton.Nemszólt semmit és mondta ok akkor ők jönnek.Valószínű hogy ha anyámék ott lesznek mi úgy oldjuk meg hogy elmegyünk a vacsorára addig otthon hagyom a babát anyumékra és sietünk is vissza.Ha ez nem fog nekik tetszeni így jártak.Én nem cicózok ha valami nem tetszik megmondom nekik.Most nem róluk szól ez az egész hanem rólatok.Törődjenek bele és kész.A helyedben ha a párom nem állna ki abból hogy menjetek akkor mondanám neki ok menjél én meg maradok és kellemes első karácsot a családod nélkül.Ha neki fontosabb az anyja akkor.....
Bocsi hogy hosszú lettem.
35 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!