Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gatmetszes tapasztalatok?

Gatmetszes tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ma olvastam eloszor a gatmetszesrol. Azt sem tudtam, hogy mi az, de miutan utannaneztem es egy videot is lattam teljesen meg vagyok remulve. Nagyon faj? Adnak erzestelenitot vagy a nelkul vagnak? Mi tortenik utanna? Az rendben van, hogy bevarjak, de heg marad utanna? Mennyivel hosszabb a felepules? Milyen(ek) az elso szexualis elmeny(ek) a felepules utan?

Szeretnek minnel tobb tapasztalatot "hallani", mert borzasztoan megremultem! (Elso terhessegem)

Elore is nagyon szepen koszonom!

2013. jún. 8. 03:58
 1/9 Lamakid333 ***** válasza:

Szia!

Nekünk a kismama klubban azt mesélték hogy nem is érzed a vajúdás és fájdalomcsillapítók mellett. Vannak helyek ahol első terhességnél mindenképp vágnak, mert ha magától repedne szét, akkor nagyon csúnya heg maradna utána. Elvileg 1-2 hónap a felépülési idő, de ez attól függ hogy csináltatok-e gátmasszázst az utolsó 1 hónapban a szülés előtt rendszeresen balzsammal. Vannak készítmények amik meggyorsítják ezt. Az első szexuális élményről meg azt mondták hogy mindenkinek változó, attól függ mennyire várjátok meg míg begyógyul. Elvileg idő kell amíg a hüvely újra összezsugorodik olyan méretűre hogy érezd is magadban a párod, e mellé jön még az hogy meg kell várni ameddig begyógyul, különben fájni fog a behatolás. De elvileg ha 2 hónapot vártok, utána majd hogy nem változatlan lehet mint a szülés előtt.

(28/F)

2013. jún. 8. 04:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A gátmetszést észre sem veszed mikor meg csinálják.Most vagy kapsz érzéstelenítőt vagy a vajúdás jobban fáj nem tudom de én nem éreztem csak a varrást néha de akkor tényleg kapsz érzéstelenítőt. Én jobban el voltam foglalva a vajúdás tényével mint ,hogy vagdosnak ott lent.
2013. jún. 8. 05:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Jajj ne nézz ilyen videókat! :)

Nekem nem fájt, itt a veszprémi kórházban nem csinálnak sajnos gátvédelmet, első gyereknél vágnak, de ez jobb mint repedni! Fájás közben csinálják amikor a baba feje már nagyon feszít ott lent, éppen ezért a gátmetszés után azonnal jön a megkönnyebbülés hiszen kicsúszik a baba! :)

Nekem nem vágtak sokat, pár öltéssel megvoltam, a varrást sem éreztem! Az igaz, hogy utána napokig furán jár az ember mert fáj a varrás helye, meg ülni sem a legkényelmesebb, de a császáros sebem 100x jobban fájt! Épp a napokban kérdeztem egyébként a férjemet maradt-e heg gátmetszés utánról, de semmit nem lát rajta és szex a férjem szerint jobb mint új korában! :)

2013. jún. 8. 06:25
 4/9 A kérdező kommentje:

Most kicsit megnyugodtam. Nagyon koszonom a valaszaitokat.

Annyi remtortenetet hallottam mar mindenfelerol a szulessel kapcsolatban, hogy a gatmetszes mar a legteteje volt es ugy erztem, hogy ezt nem tudom vegigcsinalni, de szerencsere kezdek megnyugodni mostmar. Koszonom nektek!

2013. jún. 8. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor semmit nem éreztem belőle, de utána már jött is kifelé a baba, a kitolás így 10 perc volt úgyhogy még örültem is. Egy ismerősöm gátvédelemmel szült, hát neki másfél órás lett a kitolási rész, inkább vágjanak mint a kitolás tartson ilyen sokáig kockáztatva azt hogy a baba oxigénhiányos lesz. Utána sokáig nem kellemes, én konkrétan állva ettem, nem nagyon bírtam leülni. Nekem maradt utána egy alig látható heg, de nem vészes. A párom nem panaszkodik, szerinte ugyan olyan maradt minden mint volt.
2013. jún. 8. 08:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem érzed! Akkor vágnak,amikor nyomsz és a baba feje már feszíti a hüvely bemeneti részét. Én egy kis csípést éreztem,mintha éppen megböktek volna egy pici tűvel. Én is ettől féltem a legjobban,de ez a része a dolognak annyira elenyésző.
2013. jún. 8. 09:12
 7/9 anonim ***** válasza:

tényleg ne nézz ilyesmit:) azt az ember szülés közben úgyse látja mi történik (szerencsére). Épp elég ez hogy tudod elvileg mi történik de nem kell azért premier plánban végignézni:)

Amúgy úgy van ahogy előttem írták, akkor metszik el mikor legjobban feszül az a gátszakasz a baba fejétől, így úgy el van nyomva ott az a rész hogy jó esetben semmit se érzel, rosszabb esetben is csak egy pillanatnyi szúrás szerűt (nekem 3 babám van elsőnél semmit se éreztem,azt se tudtam hogy LETT metszésem csak miután megszületett a babám kérte a tálcát a doki a varráshoz akkor kérdeztem hogy milyen varráshoz:), a második babánál éreztem egy pillanat szúrást de ennyi volt).

Jobb ha metszik mintha reped szerintem, nekem a harmadik babámnál mivel kisebb volt mint az első 2 hamarabb is érkezett megpróbálták a gátvédelmet de nem sikerült és repedtem is aztán vágtak is egy kicsit, na hát az olyan fájdalmasan gyógyult hogy hetekig(!) kínszenvedés volt minden leülés felállás megmozdulás kb.:(

2013. jún. 8. 11:53
 8/9 anonim ***** válasza:

nem érzed, érzéstelenítenek, én semmit sem vettem észre belőle, csak a párom mondta el utólag, h látványra elég brutál volt, én meg nem is értettem, mertt semmit nem éreztem belőle.

Szülés után elég kellemetlen, mégiscsak seb, nehezen tud az ember ülni, de nem elviselhetetlen fájdalom.Én a wc-zéstől féltem nagyon, de praktikus, ha ilyenkor nedves wc-papírt használsz, azzal finoman meg tudod törölni magad.

Pár nap alatt jelentősen enyhül a fájdalom.Felszívódó varratokat még ki sem kell venni, tehát varratszedés sincs.

Szex meg szülés után 6 héttel lehet, ha kontorollon is azt mondták minden oké.A szex viszont egyén függő, van akinek fáj, van akinek nem, de az sem biztos, hogy ez pont a gátmetszés miatt fáj valakinek.

Nekem fájt a szex (nagyon).Most 9 hónapos a lányom, még mindig fáj, de csak az első 1-2 behatolás, utána nincs gondom szerencsére.

2013. jún. 8. 12:59
 9/9 anonim ***** válasza:
A gátvédelmen nem gondolkoztál?
2013. jún. 17. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!