Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Férj elmehet Gyedre?

Férj elmehet Gyedre?

Figyelt kérdés
Sajnos nekem nincs meg a 365 nap bejelentettem , viszont a férjemnek 6 év munkaviszonya van .
2013. jún. 6. 15:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen elmehet, de kérdés, hogy jártok jobban anyagilag.
2013. jún. 6. 15:24
 2/11 anonim ***** válasza:
6hós kor után igen.
2013. jún. 6. 15:24
 3/11 A kérdező kommentje:

És ez mennyire 100% hogy elmehet gyedre a férjem ?????????

Mert nekünk azt mondta a védőnő hogy nem mehet el gyedre csak az anyuka , gyesre lehet elmenni az apának is.

Mert ha elmehet a férjem gyedre , akkor én elmegyek szülés után úgye gyesre és utána a férjem menne gyedre .

Úgy járnák jól ha ő menne el gyedre mivel neki 6 év folyamatos munkaviszonya megvan nekem viszont nincs csak 6 hónap bejelentettem :(.

2013. jún. 6. 15:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen a 168 nap letelte után (ami a TGYÁS lenne), Elmehet a férjed is GYED-re. Te pedig akkor visszamész dolgozni?
2013. jún. 6. 15:42
 5/11 anonim ***** válasza:
ha a férjed gyedet vesz igénybe, akkor te nem lehetsz gyesen, egy gyerekre egyféle juttatás járhat csak
2013. jún. 6. 16:08
 6/11 A kérdező kommentje:
Én elmennék gyesre és ha lejárt a gyes akkor a férjem elmenne gyedre.
2013. jún. 6. 17:42
 7/11 anonim ***** válasza:
27%
A gyes a kicsi 3. éves koráig jár, utána nem mehet gyed-re már senki.
2013. jún. 6. 18:05
 8/11 anonim ***** válasza:

"Gyermekgondozási díjra jogosult

a) a biztosított szülő, ha a gyermekgondozási díj igénylését - a gyermeket szülő anya esetén a szülést - megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,

"

Szülő, tehát nem kizárólag az anya.

2013. jún. 6. 18:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Amikor a babád betöltötte a 6. hónapot, akkor mehet el a férjed gyedre. Az első 6 hónap kb. a TGYÁS. Gondolom azért van ez így kitalálva, hogy az anyuka otthon legyen a babájával és szoptassa is lehetőség szerint.
2013. jún. 7. 10:05
 10/11 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Az első 168 napra elmehetsz GYES-re (mivel TGYÁS-t nem tudsz igénybe venni), majd ennek letelte után a férjed GYED-re mehet. De ebben az esetben neked vissza kell menned dolgozni, mert semmilyen jövedelmed nem lesz egyébként.
2013. jún. 8. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!