Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Apuka elmehet gyedre, ha...

Apuka elmehet gyedre, ha nincs anyukának munkahelye?

Figyelt kérdés
Az lenne igazából a kérdés,hogy papíron apuka menne el gyedre.6 hónapos a kisfiam.Nagyon nehéz a megélhetés csak gyest kapok mível kirugtak az új munkahelyről amikor megmondtam,h terhes vok.
2010. szept. 6. 21:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Akkor miért nem pereled a céget? Határozatlan idejű szerződésed volt?

Elmehet apuka, semmi akadálya természetesen, ha teljesiti a gyed feltételeket.

2010. szept. 6. 21:19
 2/11 A kérdező kommentje:
3 hónapos próbaidős szerződésem volt.A 3.hó közepén mondtak fel.Nem kell bejelentett munkahelyemnek lenni,h apuka jöhessen gyedre?
2010. szept. 6. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:

Persze! Ez így működik. Mi is így tettünk, csak nálunk apjánál volt leépítés és kaptt egy fülest, hogy ő következik hó végén, így elment GYED-re, én meg folytattam a fősulit.

Majd vigyázz a kis lelkükre, mert apukát is +viselheti a helyzet, hogy ellát egy kis gyámoltalan lényt, aki nem tudja megmondani, épp miért sír.

2010. szept. 6. 21:27
 4/11 anonim ***** válasza:
Az mit jelent, hogy papíron jönne el apuka gyedre? Gondolom tudjátok, hogy nem lehet gyed mellett dolgozni egyáltalán. Eljöhet, de kalkuláljatok úgy, hogy a gyed miatt a havi jövedelmetek kevesebb lesz, mintha apuka dolgozna, te meg kapnád a gyest. A gyed a jövedelme 70%-a, és te meg semmit nem kapsz. Vagy van olyan munkalehetőség kilátásban, amivel többet fogsz keresni, mint a párod?
2010. szept. 6. 21:36
 5/11 anonim ***** válasza:

Nem kell neked semmi munkahelyednek lenni, apának ugyanolyan joga van gyedre menni, mint neked.

Nem tudtad 2 hétig titkolni, mikor tudtad, hogy lejár a próbaidő??? No, mondjuk már mindegy...

2010. szept. 6. 21:38
 6/11 anonim ***** válasza:

Bocs, véletlenül elküldtem.

Szóval ha nincs munkalehetőség kilátásban, akkor a lehető legrosszabbul jártok anyagilag, ha apa jön gyedre, mert így pl. 100.000 forintos fizetésből lesz 70.000 (ez csal egy durva becslés), plusz te semmit nem kapsz. Ha nem jön el, akkor lesz 100.000 bevétel, plusz te kapod a gyest (25795).

És azt is vegyétek figyelembe, hogy ha apuka a minimálbér kétszeresénél többet keresett, akkor még a 70%-át sem fogjátok kapni a fizetésének, mert a gyed maximálva van bruttó 102900 forintban.

2010. szept. 6. 21:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Azt jelenti,h lenne rá lehetőség,h ugyanúgy dolgozik(feketén)én meg otthon vagyok a babánkkal,gyedet kapnánk apuka fizetése után.
2010. szept. 6. 21:40
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja, hogy dolgozna feketén. Hát, meg lehet csinálni, de ha lebukik (pl a munkahely, ahol feketén dolgozik kap egy ellenőrzést), akkor visszamenőleg kamatostól kell kifizetnetek a felvett juttatást.
2010. szept. 6. 21:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Eddig is feketén dolgozott? Mert akkor lehet nem is jár a gyed:(
2010. szept. 6. 21:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Bejelentett munkahelye van még jelenleg is,csak gondolkodunk,h lehetne jobb életszinvonalunk.Az ellenőrzés benne van a pakliban...de ennyi rossz már csak nem történhet velünk.
2010. szept. 6. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!