Apuka elmehet gyedre, ha nincs anyukának munkahelye?
Akkor miért nem pereled a céget? Határozatlan idejű szerződésed volt?
Elmehet apuka, semmi akadálya természetesen, ha teljesiti a gyed feltételeket.
Persze! Ez így működik. Mi is így tettünk, csak nálunk apjánál volt leépítés és kaptt egy fülest, hogy ő következik hó végén, így elment GYED-re, én meg folytattam a fősulit.
Majd vigyázz a kis lelkükre, mert apukát is +viselheti a helyzet, hogy ellát egy kis gyámoltalan lényt, aki nem tudja megmondani, épp miért sír.
Nem kell neked semmi munkahelyednek lenni, apának ugyanolyan joga van gyedre menni, mint neked.
Nem tudtad 2 hétig titkolni, mikor tudtad, hogy lejár a próbaidő??? No, mondjuk már mindegy...
Bocs, véletlenül elküldtem.
Szóval ha nincs munkalehetőség kilátásban, akkor a lehető legrosszabbul jártok anyagilag, ha apa jön gyedre, mert így pl. 100.000 forintos fizetésből lesz 70.000 (ez csal egy durva becslés), plusz te semmit nem kapsz. Ha nem jön el, akkor lesz 100.000 bevétel, plusz te kapod a gyest (25795).
És azt is vegyétek figyelembe, hogy ha apuka a minimálbér kétszeresénél többet keresett, akkor még a 70%-át sem fogjátok kapni a fizetésének, mert a gyed maximálva van bruttó 102900 forintban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!