Elmehet gyedre?

Figyelt kérdés
Ma kiderült, hogy 4 hetes terhes vagyok. Van egy 5 éves tartósan beteg kislányom, és 2 éve nem dolgozom. Itthon vagyok gyesen.. Viszont a párom dolgozik, és elég magas a pénze. El mehet ő gyedre, úgy hogy nekem ne vegyék el a gyesem? Nem vagyunk összeházasodva, és nem alanyi jogon kapom a gyest. Előre is köszi a gyors válaszokat.
2013. márc. 18. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha magas fizuja nem biztos,hogy megéri gyedre mennie,gyest,és gyedet nem kaphattok egyszerre.
2013. márc. 18. 14:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól még egy címre vagytok bejelentve. Te vagy a gyermek szülő anyja. Ezeket is figyelembe veszik. Azért az ügyintézők nem hül*ék, 8 általánost végzők.

Ha rájönnek, hogy a párod GYED-en van, miközben te GYES-t kapsz, akkor kamatostul fizettetik vissza valamelyiket. Nem biztos, hogy erről majd titeket megkérdeznek, hogy melyiket szeretnétek fizetni évekig.

Egyébként is, a GYED is maximálva van, ami max. 120 ezer.

A férjed, ha jól keres (ahogy írtad) nem biztos, hogy megéri GYED-re mennie.

Sőt, lehet, hogy még rosszabbul is jártok!

2013. márc. 18. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézd, én az előző kérdésedre is válaszoltam. Ha magas a pénze, felesleges gyedre mennie, hisz azzal csökken a bevételetek. Nem lehet egyébként, el kell dönteni, hogy melyik gyerek után szeretnétek ellátást kapni. Ha párod eljön gyedre, akkor mind a két gyerekkel ő van itthon, neked el kell menni dolgozni, vagy nem, ugye ezt te döntöd el. De csak egy ellátást kaphatsz, választani kell.

A gyes ugye kb. 25 ezer. Ha párod eljön gyedre, akkor mennyi lesz a gyede? Mivel írtad, hogy magas a keresete.

Ha megszülöd a babát, akkor is kapsz több mint 50 ezer forintot és ott van még apa keresete. Ha párod megkeresi a 150-200 ezer körüli összeget, akkor vállaljátok be. Plusz két gyerekre 20 ezer forint családi adókedvezmény jár.

Ha a párod eljön gyedre és tegyük fel max. gyedet kap, akkor az nettóban 100 ezer forint körüli összeg. Ha ennek megvan a 20 ezer forint adója, akkor 120 ezer körül kapna az adókedvezmény miatt. De te nem kaphatsz gyest az első gyerek után sajnos:(

2013. márc. 18. 14:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha a férjed menne GYED-re, akkor nem lehetne 2 évig semmilyen más jövedelme, tehát nem dolgozhatna. Úgy már nem biztos, hogy megéri, nem? Inkább vigye haza továbbra is azt a magas fizetést (+ családi adókedvezményt), te meg igényeld meg a GYES-t. És ha tartósan beteg a kislányod, akkor őrá magasabb ellátást kapsz, nem?
2013. márc. 18. 14:53
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, a kislányom után emelt szintű családit, és gyest is kapok. Tehát a mostani babára, csak családit kapok, igen, a párom 160.000 körül keres, ez az átlag.

Azért köszi a válaszokat..

2013. márc. 18. 15:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor a havi bevételetek több mint 200 ezer lenne, azért szerintem ez nem annyira rossz, bár ugye attól függ, mennyi a kiadás. De szerintem te nagyon megbánnád, ha nem tartanád meg a picit, hisz keresed a megoldásokat, hogy meg tudd tartani. Szerintem ennyi bevétellel tartsátok meg, persze, ha nincs 100 ezer körüli lakáshiteletek:(
2013. márc. 18. 15:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Nincs hitelünk hála az égnek semmi, csak kocsi, de az sem banki kölcsön, és 2 hónap múlva le is jár... Hát majd meglátjuk...
2013. márc. 18. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!