Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Maradnátok ebben a munkakörben?

Maradnátok ebben a munkakörben?

Figyelt kérdés
Pár napja derült ki, hogy kisbabát várok. A gondom az, hogy nemtudom, hogy a terhességemre nem lesz-e káros a munkahelyem. Minden nap kerékpárral járok dolgozni és elég sok problémás helyre kell elkerekeznem. A problémás emberek megkeresnek az irodámban is. Mindez elég sok stresszel jár. A gondom az, hogy szívem szerint maradnék is meg nem is. Igaz, maradni csak azért maradnék, hogy megmaradjon a fizetésem és ebből majd sok mindent meg tudnék venni a babának. Szeretném ha meglenne mindene. Másrészt meg úgy vagyok vele, hogy a baba ennél többet ér, hogy agyonstresszeljem őt is minden nap a munkám miatt. Remélem érthető, hogy mi a dilemmám. Ti mit tennétek?
2009. okt. 8. 09:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen, érthető a problémád. Bár én úgy gondolom, hogy stesszmentes munka nem igazán van vagy csak nagyon kevés. Én könyvelőként dolgoztam a terhességem alatt, hát az sem volt stesszmentes, a baba megszületése előtt pont egy hónappal hagytam abba a munkát. Szerintem maga a biciklizés az elején nem káros, sőt! Azt mondják, ha rendszeresen mozogsz, akkor azt terhesen is meg lehet tartani, az nem káros. A stessz meg.... szerintem minden munkakörre igaz. Azt Neked kell eldöntened, hogyan bírnád. 16,5 hónapos kislány anyukája.
2009. okt. 8. 09:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Én csak addig maradnék, amig jól érzem magam. A terhesség alatt sokkal nyugodtabb lesz az ember általában (mert boldogabb), és a stressz sem tűnik már olyan stressznek, főleg hogy tudod, nem sokáig kell már csinálni. :) Én maradnék a helyedben, és ha nem érzem azt, hogy jól érzem magam munka közben, akkor elmennék.
2009. okt. 8. 09:26
 3/13 anonim ***** válasza:
57%

Tanácsot nem tudok adni sajnos, csak jelzem, hogy én egy csomó hülye emberrel találkozok, és 1-1 óra, míg elmondják 100-szor ugyanazt, hogy mi a bajuk. De szerencsém, hogy ha elmennek, akkor nyugi van. Próbálj meg esetleg keményebb lenni, pl. ne éld bele magad annyira a helyzetükbe (feltételezem, hogy ezért stresszeled magad). Legyél tárgyilagos és tömör. Ha befejezted a mondanivalódat, állj fel és búcsúzz el tőlük. Lehet, hogy utálni fognak, hogy nem szánakozol velük, én is mumus vagyok már itt a munkahelyemen, de szörnyen idegesít, mikor néhány bolond minden második nap bejön és elmondja ugyanazt 55-ször. Zárkózz el tőlük, amennyire lehet.

Remélem, tudtam segíteni.

24 hetes pocis

2009. okt. 8. 09:28
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szerintem egy jó pár napig el fogok gondolkozni ezen... Addig is dolgozok ezerrel. :)
2009. okt. 8. 09:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Te érzed, hogy mennyire szereted a munkád.

Én is ügyfélszolgálaton dolgoztam, napi 80-100 ember hülyeségét hallgattam. Ezek szerint te is tudod, hogy milyenek az emberek, hogy viselkednek. Hiába tanultam meg, hogy nem rám irányul az "üvöltözésük, panaszuk" azért csak stresszes volt a munka. Egyébként semmi megerőltető, karosszékben ülni napi 8 órán át, de nem akartam kitenni magam ennek az idegeskedésnek, másrészt pedig már az én gondolataim sem ott jártak: az utolsó hetekben már nem voltam az a készséges ügyintéző, hogy mindent az ügyfélért. Kiszolgáltam őket udvariasan, és kész. Semmi plusz.

18 hetesen mentem táppénzre, nem bántam meg!

Azt gondolom, hogy a mai napig probléma, fájdalom és "nyavajgásmentes" terhességem nagyrészt ennek köszönhető. Mai napig nem vágyom vissza dolgozni, annyira jó itthon, mégha sokszor úgy telik el a nap, hogy semmit nem csináltam, csak pihentem.

Szóval szerintem te látod, hogy hol a sok, de akkor ne maradj, ha már egy kicsit is nyűg.

A biciklizés ha szeretnéd, munka nélkül is megmaradhat!

2009. okt. 8. 09:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Még annyi, hogy próbáld meg kb. kiszámolni, hogy mennyi lenne a táppénzed. Igaz én még a 70%-ot kapom, de kb. 15000-rel kapok kevesebbet, mintha dolgoznék.

Ez főleg megéri.

előző voltam

2009. okt. 8. 09:39
 7/13 anonim ***** válasza:
25%
Én 17 hetes kismama vagyok és 2 hete vagyok táppénzen.Szerettem volna még dolgozni a pénz miatt,de nem tudtam megoldani,hogy eljárjak a kötelező vizsgálatokra.A másik meg,hogy ülőmunkám volt,de már kezdet kényelmetlen lenni a napi 8 óra ülés.Nyomtam a pocimat.Sokszor már alig tudtam hajnalba felkelni.Most,hogy tovább alszom,teljesen jól érzem magam.Sajnos csak a fizetésem 50%-át fogom kapni táppénznek,mivel nem volt meg az 1 év ledolgozott a munkahelyemen.Az nagyon kevés.Ráadásul ha valaki 2 hónapig van táppénzen akkor őt ki lehet rúgni.Ezt neked kell tudnod,hogy téged kirúgnának e a munkahelyedről 2 hónap után vagy sem.Ezt is figyelembe kell venni.Jól meg kell gondolni.
2009. okt. 8. 09:55
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
En 20 hetes pocis vagyok es meg birom a melot. Irodaban dolgozom en is vannak stresszesebb napjaim de vannak egesz nyugisak. Nekem rengeteg telefon konferenciara meg gyulesre kell jarnom ezert picit faraszto de amugy semmi gondom nincs eddig. En meg nagyon sokaig szeretnek dolgozni a 37-dik hetig tervezem ha birni fogom. Mondjuk en kocsival jarok dolgozni ezert lehet konnyebb es nem annyira faraszto. Koran sem kell kelnem mert rugalmas a munkaidom amennyiben megvan a heti 37 ora. Van ugy, hogy penteken mar nem jovok mert csutortokre ledolgozom a 37 orat. Ismerve magam ha otthon lennek akkor egyfolytaban fozocskeznek, ennek. Imadok sutit sutni es ennek nagyon nem lenne jo vege. :) Meg szerintem minden masodik nap szilvasgombocot csinalnek. :)) Gondold jol at, hogy mennyire viszel teged meg a stressz ami a munkaddal jar es, ha ugy erzed nem megy akkor szerintem menj tappenzre de ne szenvedj mert nem eri meg!
2009. okt. 8. 10:13
 9/13 A kérdező kommentje:
Amúgy mennyi a táppénz összege, ha van több mint egy év biztosított munkaviszonyom? Akkor is 50%?
2009. okt. 8. 11:21
 10/13 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az előző év bruttó jövedelméből számolják, mostmár talán 60%, de mintha lenne napi maximuma is. Javítson ki, aki pontosabban tudja! Nem követem sajnos nyomon, mert nekem még a 70% jár, meg nálunk a munkaügyis mindent intéz.
2009. okt. 8. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!