Volt valakinek félelme a terhességtől? Hogyan csengett le a tényleges terhesség?
Kérem, hogy az válaszoljon, akinek van ilyen irányú tapasztalata.
Félelem az "alien-érzéstől", attól, hogy a magzat tulajdonképpen rácsatlakozik a szervezetre és idővel ezt érezni is lehet (növekvő has, mozgások, stb).
A tokofóbiának utánanéztem, de az nem teljesen fedi, mert nem ért traumatikus élmény, magától a szüléstől nem félek (mozgásszervi okból elég régen megmondták, hogy csakis császár).
Van olyan, aki hasonlóan érzett, de esetleg a konkrét terhesség alatt elmúltak ezek az érzések?
Jah, bennem volt vmi hasonlo erzes. En is ugyhivtam, alienfobia...nem nagyon vagytam a terhessegre. Mondjuk en gyerekre sem annyira...inkabb erintesfobiam van es attol parazom jobbara, hogy nem fogom ugy tudni olelgetni, babusgatni, a szoptatas gondolatatol egyenesen irtozom.
De visszaterve az alien erzesre. Annyira nem gaz, mint gondoltam. Pedig mar javaban rugdos, de varakozasommal ellentetben meg megnyugtato is tud lenni, mert tudom, hogy ott van, rendben van, stb...
Azt azert nem mondanam, hogy hu, de kellemes erzes, inkabb furesz, tenyleg olyan kicsit alienes. :)
De azt azert tegyuk hozza, hogy en nem lebegek rozsaszin felhoben az egesszel kapcsolatban, es habar mondtak, hogy jajj, majd ha mar varod a pici babadat, meg ilyenek, haaat, hogy oszinte legyek, amit kene ereznem, meg mindig nem erzem, pedig mar holnaptol a 31. het kovetkezik. Mindegy, ez van...amugy a terhesseg sem fog a kedvenc idotolteseim koze tartozni. Nincs kulonosebb problemam, de nekem kenyelmetlen. Nem rajongok ezert az allapotert.
Osszegezve. Vegig lehet csinalni fobiasan is, valszinu nem lesz rozsaszin kodben lebeges, de olyan nagyon katasztrofa sem. Szerintem. Vagy legalabbis nalam igy alakult. Pedig tenyleg inkabb taszitott annak a gondolata, hogy egy kulon test fog bennem novekedni, mint vonzott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!