Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az ami szerintetek elengedh...

Mi az ami szerintetek elengedhetetlen a babakelengyébe?

Figyelt kérdés

Írom mi van:

-kiságy, matraccal, gumilepedő 1, lepedők, baldachin, takaró, párna, huzat, fejvédő

-kiskád, szivaccsal, kifogó pelenka,

-egy pelenkázó"alkalmatosság" amin van egy szép nagy feltét

-egy szekrény

-4 éves korig millió baba-gyerekruha, már kimosva kivasalva

-nagy pléd, kis babapléd, 20 db textilpelenka

-10 csomag popsitörlő

-1 bontatlan csomag 2es pelus, meg vagy 20db pluszba

-kiskefe, fésű, fülpiszkáló, lázmérő, cumi legkissebb, és egy nagyobb

-mellszívó, 1 cumisüveg, tejfelfogó kagyló (bimbókiemelőnek)

-babakocsi, hordozó

A legnagyobb részét ajándékba kaptuk, ezért is kérdezem, mi az ami még nagyon fontos lehet, mi az ami nélkül nem tudnánk elindulni???

Sajnos már nem sok pénzünk van, inkább szeretném félre tenni, ha nem muszáj, nem vennék hülyeséget... vagy amit később is ráérek, ha kell...

Szerintetek??

Tudom sok kelengyés lista van, de most tényleg a létszükségre gondolok!

Ezeken kívül majd még ugye a krémek, fürdetők majd gyógyszertáriak lesznek..

#babakelengye #kelengye #létszükség
2013. máj. 30. 12:33
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

A ruhákat mondjuk még át kell néznem, mert úgy kaptunk vagy 3 felől, hogy 2 szatyor, meg egy hatalmas kukás zsák ömlesztve, vegyesen, és a méreteket nagyon nehéz volt szétválogatni... de úgy nagyjából látszott, hogy az újszülöttből inkább nyári, őszi ruhák vannak, (ami nekünk is kell, júliusi baba lesz), és ebből van kevesebb.

Olyan 6 hónapostól 1 évesig van rengeteg...

Remélem ez így jó is lesz..

Kocsicipőnk nincs, azt vegyek? Vagy kis cipőt vegyek?

2013. máj. 30. 12:55
 12/31 anonim ***** válasza:
88%
Nyáron szerintem nem szükséges kocsicipő, nekünk nem volt, pedig március végén született a lányom, nyáron zokniban volt, meg volt egy mamuszkája, de ha jól emlékszem nem is használtuk
2013. máj. 30. 13:01
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell még cipő neki, járni nem tud, nyárra nem kell. :) Még télre se, úgyis be lesz takarva. :)
2013. máj. 30. 13:01
 14/31 A kérdező kommentje:

Okés köszönöm szépen a segítséget, kicsit megnyugodtam :D

Azért is kérdeztem, mert a dokim mondta, hogy nem fogjuk kihúzni végig.. szóval lehet hogy 4-5 hét és már jön a drágám :) Szeretnék addigra elkészülni, nekem már be van pakolva a táskám, csak a gyerekszobát akarom még gyorsan befejezni, hogy már ne kelljen vele kínlódni..

2013. máj. 30. 13:15
 15/31 anonim ***** válasza:
67%

én légzésfigyelőt vennék mindenképpen. A barátnőmnek használtan 6000 ft-ért fogtam ki egyet, és szuper jól működik, már hónapok óta használják. De ha újonnan kéne vennem, ezt akkor is megvenném.

Nem létszükséglet, de valami forgó zörgő vagy valami kiságyra rögzíthető játék jól jöhet.

Pelusból vennék 1-es méretet is.

2013. máj. 30. 13:17
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

A babaruhát nézd át, hogy biztos van-e benne:

- 1-2 kis pamutsapka (pl. fürdetés utánra)

- pamutkesztyű (újszülöttnek, hogy ne karmolja az arcát), bár ezt is lehet kis zoknival helyettesíteni

2013. máj. 30. 13:28
 17/31 A kérdező kommentje:

A kesztyű is kimaradt... a többi van.

A légzésfigyelőt még nézek, hátha találnék valamit nagyon olcsón..

2013. máj. 30. 13:32
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

- körömvágásra alkalmas eszköz (vagy olló, vagy csipesz, változó, hogy kinek mi jön be)

- vattakorong vagy lap (ez 1-200 forint, viszont praktikus, gyorsan tudod fertőtleníteni a lázmérőt használat után)

- plédből is legyen váltás

- ha a babakocsihoz nincs szúnyogháló, azt is érdemes beszerezni, nyáron nagy kincs. (ügyesen varró anyuka akár sűrű szövésű függönyből is meg tudja varrni)

- orrszívó (1500-2000 Ft között van, patikában beszerezhető, szerintem még ep kártyára is)

Amúgy szerintem jó a listád, tényleg csak filléres apróságok hiányoznak.

2013. máj. 30. 13:44
 19/31 A kérdező kommentje:
Tényleg a kisolló :D
2013. máj. 30. 13:53
 20/31 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem szinte mindenetek megvan. Amit én semmi pénzért nem hagytam volna ki a saját listámból az a légzésfigyelő. Az életet menthet és nem csak akkor fontos, ha külön szobában van a baba.
2013. máj. 30. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!