Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 1/2 hetes leszek jövö...

5 1/2 hetes leszek jövö héten, a párom szülinapja lesz, szerintetek egy pohár bor belefér?

Figyelt kérdés
Tudom bután hangzik, de lesznek vendégeink, és ha nem iszok semmit akkor felfog nekik tünni, és nem akarjuk még senkinek sem elmondani hogy terhes vagyok amíg nem voltam orvosnál de csak két hét múlva van idöpontom,és szerintetek belefér ha aznap este egy pohár bort megiszok?
2013. máj. 25. 20:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
12%
Mert 5 és fél hetesen még nincs baba, kémiai terhességről van szó. Petezsák akkor alakul. Talán ezért írnak néhányan ilyen "hülyeségeket"
2013. máj. 25. 21:03
 12/23 anonim válasza:
46%
Szerintem alkalmanként mértékkel nem árt egy egészséges terhes nőnek. Én is ittam, persze nem többet és nem rendszeresen és semmi baja nem lett a kisfiamnak, egészséges, örökmozgó :-)Nagyon kívánós terhes voltam, volt olyan is hogy megláttam a bevásárlóközpontba a Martinit és majd belebetegedtem hogy nem ihatok belőle. Úgyhogy vettünk egy üveggel és ittam belőle egy fél pohárral fanta citormmal :-) Semmi gond nem volt és nem is kell mondani hogy milyen jól esett!!! Ja és a martiniből még mindig van pedig 2011-ben szültem júniusban :-) De ha nem vagy biztos benne és ha megnyugtat kérdezz meg inkább egy orvost.
2013. máj. 25. 21:06
 13/23 anonim ***** válasza:
36%
5 és fél hetesen már embrió van dobogó szívvel, nem pedig kémiai terhesség.
2013. máj. 25. 21:07
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó! Olvass utána jobb helyeken! 5 és fél hetesen semmiféle embrió nincs még!!!
2013. máj. 25. 21:16
 15/23 anonim ***** válasza:

A baba

Az 5 hetes embrió mérete: hossza kb. 3 mm

Az fejlődése az 5. héten:

Az 5. terhességi hét első felétől már a petesejt embrióvá alakult, és körülbelül 1,5 mm. A sejtosztódás gyorsul, az embrió formálódása felgyorsul: megnő, kinyúlik, és az endoderma és ektoderma rétegek között megjelenik egy harmadik, a mezoderma.

A mezodermából származik a keringési rendszer, a vérképzési szervek mint a csontvelő, a lép, a nyirokcsomók, és a nyirokerek. Ugyanakkor, innen fejlődnek ki az izmok, az inak, a csontváz, a vese és a mellékvese. Ugyancsak az ötödik hétben, a magzatvíz ürege kitágul, és magába fogadja a teljes embriót, valamint a köldökzsinórt is. Egy folyadékkal teli burok formálódik, amelyben az embrió szabadon mozoghat, és ugyanakkor védi a külső hatásoktól is.

Megjelennek a baba első vérsejtjei. Két vérér egybeolvadásának köszönhetően megjelenik a szív első szerkezete és már érzékelhetőek a gyermek első szívverései is.

2013. máj. 25. 21:20
 16/23 anonim ***** válasza:
84%
Nekem a 6. héten volt szívhang, lehet másnak már van az 5-en is!!! Na, nem is ez a lényeg! Egy pohárka bort simán megihatsz, semmi nem ezen múlik majd!
2013. máj. 25. 21:23
 17/23 anonim ***** válasza:
9%

[link]

Én nem innék. Azt mondanám fáj a fogam és fájdalomcsillapítót vettem be.

2013. máj. 25. 21:27
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

Igaz én az alkohol "elken" vagyok, és nem támogatom az iszogatást a terhesség bármely szakaszában sem....

De! Orvosok által is ifazolva van, hogy egy jó minőségű bor a terhesség idején, pár pohárral fogyasztható.

Nyílván nem a keréstegedésről beszélünk.

A "parakismamik" meg ne ijesztgesség a másikat, a kérdező egy pohár bort szeretne inni, amivel nem fog ártani,

DE , linkelek egy cikket, ami részben alátámaszt, sőt a neten majd az összes oldal:)

[link]

2013. máj. 25. 21:28
 19/23 anonim ***** válasza:
67%
szia.nyugodtan ihatsz egy pohár bort.semmi bajod nem lesz tőle.egészségedre
2013. máj. 25. 21:40
 20/23 anonim ***** válasza:

14-es!

A Szentágothai-féle Funkcionális anatómia elég jó hely neked az utánaolvasásra?

Neked sem ártana utánaolvasni, mert nem nagyon vagy képben. De azért pontozz csak le, ha attól jobb a kis lelkednek! Gratulálok, nagyon értelmes vagy! :-)

2013. máj. 25. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!