Nincs tb- támogatásom és lehet hogy terhes vagyok a nőgyógyász attól még megvizsgál?
köszönöm a segítségeket !!
szociálisan rászorult vagyok akkor a hivatalnál kérvényezhettem , na akkor intézkedem .
köszönöm.
10es vagyok (azt hiszem).. Egyértelmű, hogy visszamenőleg a tb-t ki kell fizetni..
Viszont érdekes, nekem semmilyen ellátásért nem kellett fizetnem.. Direkt meg is kérdeztem a dokit, hogy hol kell befizetni a vizsgálat árát, amire közölte, hogy SEHOL!
De ha ennyire okosak vagytok, akkor tessék:
"Mi történik akkor, ha valakinek rendezetlen a jogviszonya?
A jogviszony-ellenőrzés eredményétől függetlenül mindenki megkapja a szükséges egészségügyi
ellátást.
Amennyiben az ellenőrzés eredményeként kiderül, hogy
a beteg jogviszonya rendezetlen, vagy „Piros lámpát kapott” , az OEP finanszírozott ellátás nyújtását akkor sem tagadhatja meg az
egészségügyi szolgáltató (!), és nem téríttetheti meg
a beteggel az ellátás (gyógyszer, segédeszköz, stb.
teljes árát) költségét.
Viszont a szolgáltató köteles egy, az OEP honlapjáról letöltött értesítő átadásával a betegnek tájékoztatást adni a jogviszony rendezetlenségéről, amennyiben belföldi
jogállású személyről van szó. "
80%, attól, hogy nagy mellénnyel felháborodsz, még nincs igazad, és marhára rosszul tudod.
A terhesgondozás és társai NEM az anyukáért van, hanem a babáért, és az általam már említett magzatvédelmi törvényben szerepel, hogy emiatt minden ilyen ellátás ingyenes.
NÉzd a törvény vonatkozó paragrafusa:
"3. § (1) Térítésmentes terhesgondozásra jogosult
a) a Magyarország területén lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár,
b) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény szerint a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogával rendelkező személy, amennyiben a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló törvény szerint bejelentett lakóhellyel rendelkezik, valamint
c) az a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személy, aki bevándorolt vagy letelepedett jogállású."
Mielőtt leírod a butaságaidat, nem ártana tájékozódnod, mert nagyon ciki, amikor tudatlanul leostobázol, meg lemarházol nálad jóval okosabb és hozzáértőbb válaszolókat...
Ja, és elmondanám, hogy a NAV nem feltétlenül büntet meg, csak kirója az elmaradást, és az azóta ráketyegett kamatot. Nem bődületes összegeket, hanem a havi minimum előírást. Ha kb. egy éve nem fizeted, akkor kamatokkal együtt valóban magas lesz az összeg, de a havi 6 ezer párszáz forintot nem azért kell fizetni, mert beteg vagy, vagy mert ellátásra szorulsz, hanem azért, mert mindenki köteles az eü ellátáshoz hozzájárulni.
A NAV, vagy akár az OEP sem fog neked küldeni egy számlát egy vakbélműtétről és a kapcsolódó költségekről.
Csak azt hajtják be, amire a törvény szerint kötelezett vagy - és ami jelenleg havi 6690 ha jól emlékszem. De ezt akkor is behajtják, ha nem vettél igénybe ellátást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!