Lehet a mai világban gyereket vállalni megtakarítás nélkül?
Sziasztok!
Sok embert látok akik tulajdonkèppen a nincsre vállalnak gyereket ès mègis megvannak valahogy, èn pedig mindig dilemmázok , hogy most se jó, ekkor se jô akkor se jó.
Jelenleg van munkám bruttó 130 e plusz prèmium, általában a 110 megvan. Fèrjem sajnos jelenleg olyan munkát tudhat magáènek ami kètsèges. Úgy èrtve hogy kb tavasz közepètõl karácsonyig keres 80-110-et viszont januártól màjusig ez lecsökken max 60-ig vagy alatta. Sajnos nincs saját tulajdonú hàzunk ès valószínû nem is lesz csak nagyon tàvoli idõben, de nem 50 èvesen szeretnèk szülni....nincs hitelünk.
Nos, èn erre a helyzetre ùgy gondolom nem szülnèk, viszont ismerek olyat akinek most lett csak munkája, albèrletben lakik de a 35 ezer forint lakbèrt "nem tudja "fizetni, csak kölcsönkèreget mègis a 4. hónapban van ès megtartja.
Csak èn fèlek ennyire hogy nem jönnènk ki anyagilag ès èn is vállalhatnèk, mert meg lehet oldani vagy tènyleg kell megtakarìtás hozzá?
Na látom már szúrja valaki szemét az a mondatom hogy egy gyereknek nem kell mindent megkapnia....
Biztos az elkényeztetett gyerek anyukája jött lepontozni, aki megveszi az összes szirszar fisher priceos gagyiságot a csemetének, majd utána tapsol magának hogy milyen jó anya, és aki ezt nem tudja megtenni az már ne is vállaljon gyereket....
Nos a kérdésed megossza az emberek véleményét, így ezen fajta kérdések a "viták melegágya".
Úgy gondolom, hogy az ember ha logikusan látja a helyzetet, megtakarításra vállal gyermeket.
Na de, van az a nelyzet mikor besikerül, s nincs megtakarítás, de úgy döntenek megtartják. Nem ítélem el.
Én azt ítélem el, aki megtartja a babáját, ódákat zeng míg meg nem született, hogy na majd ő megmutatja, hogy is kell pénz nélkül megteremteni az általános feltételeket, aztán koppan mikor a gyermeknek nincs öltözéke ne adj isten, hogy éhezzem.
Kérdésedre konkrét válasz:
Én szülnék úgy , és fogok is, mivel kismama vagyok.
Párommal szerencsés anyagi körülményeink vannak, így nem probléma.
A babaóka az első nem védkezős hónapban sikerült, mikor még csak 200.000ft raktunk félre.
Havi 400-450 ezer forint a jövedelme (én nem dolgozok már), szerintem megélünk belőle.
Hátránya is van: nem találkozunk sokat...na és? Erős kapcsolatunk van, akarunk és ennyi.
Majd 2-3 év múlva többet találkozunk, ha sikerül a vállalkozás.
Eléggé magamra irányítottam a választ, szóval az vállaljon megtakarítás nélkül gyereket, akinek megfelelő biztos havi jövedelme van.
Ez ami ritka.
Nem lehet szelektálni, és nem is kell!
Az a lényeg, hogy a gyermeket tisztességesen neveljék föl, szeressék egymást, lehetőleg a létfontosságú dolgok meglegyenek.
21+3hkm
9-es vagyok.
Ha szabad mondani ilyesmit, én nagyon be vagyok tojva. Nekem igen jó gyerekkorom volt: mindig új ruhák, csomó játék, nyaralás, sporttábor, balatoni tábor. Nem voltunk gazdagok, csak az akkor még létező középosztály részei, annak ellenére, hogy a szüleim csak középiskolát végeztek. Ehhez képest, most, amit mi adni fogunk a gyerekünknek, az a szegényréteg felső kategóriája (mert, van, akinek még annyija sincs, mint nekünk). Nem tudom, ezt mennyire lehet "minőségi életnek" nevezni majd. Szeretném, ha ő is annyi mindent megkaphatna, mint én, de egyszerűen nincs lehetőségünk biztosítani ezt. Eléggé el vagyok keseredve.
De, legalább annyi biztatót tudok magamnak mondani, hogy a gyereknek az első évben nincs szüksége a peluson, meg ételen kívül túl sokmindenre. Tehát F.-P. játékai nem lesznek. Ez azért van benne, mert megnéztem "A babák" című filmet, ami négy máshol élő gyermek első évéről szól. Bemutatja azt, hogy mindegy, hogy van-e külön szobája, vagy csillivilli babatornája a gyereknek, akkor is ugyanúgy fog fejlődni.
Én sem vállalnék direkt babát megtakarítás nélkül.
Várjatok még egy évet és havi 20-30. ezret tegyetek félre. Annyit félre kell tudnotok tenni, mert ha te elmész gyed-re akkor annyival kevesebb lesz a fizetésetek és plusz egy fő is lesz.
Èn nem ìtèlek el senkit ès vitát sem akartam szìtani.
Amikor azt ìrtam, hogy a semmire szül valaki akkor az anyàmról beszèltem.
Kb. 2 hônapja van munkája, amìg nagyszüleimnèl laktunk mi tartottuk el, hozzánk járt enni, inni, mosni ès kölcsönkèrni mert amùgy egy kocsma fölött lakik egy lyukban azzal a pasival akinek van egy kb. 3 hónapos gyereke a felesègètõl akit akkor vett el amikor az èn anyámmal szètment ès csak így költözhetett a nõhöz. Valószínû ez a "bosszúgyerek " csak azt nem tudom mibõl fog enni szerencsètlen csöppsèg.
Nekünk se olyan jó a helyzet. Fèrjemet elküldtèk mikor csõdbe ment a cègük, most egyszerû bèrmunkás egy olyan helyen ahol nem fizetnek táppènzt, nincs fizetett szabadság ès mint ìrtam akkor dolgozik amikor hívják ès annyit keres amennyit. Ráadásul 1 hónapja be sincsenek jelentve a külsõsök mert a fõnök lètrehozott egy új cèget ,de se kilèpõ papìr se belèpõ az új helyre ès mèg a fizetèst is kèzbe kapták magyarán most feketèn vannak.
Ès ha reklamálsz akkor az a válasz, hogy ha nem tetszik el lehet menni.
3 hônapja vagyunk albèrletben azt sem tudom tèlen elèg lesz e a 2 -õnk fizetèse a rezsire.
Akkor lenne jó minden ha a nagyapám nem èlne mert kizsigereli az embert az alkoholizmusával ès egy gonosz rossz ember ès ha a lèhûtõk nem járnának a nyakunkra ha a családi házban lennènk. De erre nem várhatok örökkè.
Az alkoholista családtól, ha babát szeretél zárkózz el, ha ilyen komoly a helyzet.
Tudom nehéz, hogy a családnak hátat fordítaz, de nekem 100x fontosabb a gyermekem!!!
Biztos egy forintot nem kapna alkoholra tőlem senki!!
22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!