Szerintetek ez normális reakció a páromtól?
Hali, már kb.4éve nem védekezünk a párommal úgy voltunk vele, hogy ha jön a baba akkor nem baj.
április 18-22ig volt meg kb. és mivel a melleim fájtak, és a hasam is néha kicsit görcsölget, tegnap egy hírtelen ötlettöl vezérelve vettem egy tesztet amit puff két csíkos lett...itthon is csináltam egyet és az is pozitív lett. Ma reggeli elsö pisiböl is pozitív lett, és egy második is, tehát 2különbözö fajtáju tesztböl összesen 4darab lett pozitív...
A párom látta rajtam tegnap hogy, valami van, hát megmutattam neki a tesztet. Hírtelen nem nagyon tudta hogy mi van, egyszerre mosolygott meg pánikolt. Kérdeztem hogy akkor most mi legyen? Azt mondta hogy mi lenne, akkor most jön a baba...azt mondtam még amúgy is korai várjunk még 1-2hetet hogy biztos legyen a dolog, még ne mondjam el senkinek sem. Azt mondta hogy adjak idöt hogy megeméssze a dolgot, merthogy most "letámadva" érzi magát.Bár nem tudom hogy mondtam volna meg neki? Ö mondta azt hogy tudni szeretné már most, és hogy jobb így minthogy gyötrötdjek hetekig egyedül.
De aztán egész este kedves volt velem de igen távolságtartó picit olyan volt mint egy kedves zombi:(( Aztán lefekvés elött mondta hogy most ezer dolog van a fejében nem tudja hogy hírtelen mit érezzen, mit gondoljon, és amúgy is mosrt hírtelen megváltozott minden. Alig aludt valamit éjjel, mintha kicsit elzárkózna...ez még a normális "sokkhatás"? vagy nem is tudom, hírtelen sírni lett volna kedvem. A párom amúgy is olyan aki azt gondolja hogy mindíg mindent elöre lehet tervezni...már töbször beszéltünk a gyerekröl és mindíg azt mondta hogyha jön akkor nem gond, akkor lesz babánk, de most hogy "éles" a dolog szerintem hírtelen bepánikolt.
Amúgy én 28 vagyok a párom 34 éves és már 9éve vagyunk együtt.
Húh, köszi hogy válaszoltál, azért megnyugtattál nagyon.
Igen mivel évekig nem sikerült a baba, lassan azért hozzászoktunk a "kényelmes" életünkhöz, és szerintem azért lassan ö is meg én is lemondtunk róla...
Azért - tudom bután hangzik- megnyugtat hogy más párjának volt ilyen pánikrohama....ok:)
Szia!Mi másfél évig szeretkeztünk védekezés nélkül,és amikor éreztem,hogy valami nem a megszokott csináltam én is egy halom tesztet.De nálunk annak ellenére,hogy én vagyok a kismama,jobban sokkolódtam mint a párom.Ő teljesen nyugodtan fogadta.Mondtam is neki,ha elkezdek valami miatt pánikolni nyugtasson meg :) Most a 16. hétbe vagyunk, és mióta nincsenek rosszul létek teljesen nyugodt vagyok.Én 30 leszek,párom 34 lesz, és lassan 3 éve vagyunk együtt.
Nagyon boldog baba várást!
Szia! Szerintem is kell neki idő... az én párom még csak most fogta fel, hogy babánk lesz... 29 hetes vagyok, de nem akkor döbbent rá mi is történik, amikor csináltuk a gyerekszobát, meg megvettük a babakocsit, hanem akkor amikor szóltam neki, hogy üljön le mellém a kanapéra, és nézze meg, hogy mozog... ( eddig alig sikerült valamit elkapnia) és akkorát rúgott a gyerek, hogy szinte kinyúlt a hasfalamon... :) az ember felugrott a kanapéról ijedten és kérdezte, hogy ez az volt????? :D Nagyon aranyos volt... láttam, hogy megijedt kicsit és igazából megértem, mert én is félek a változástól, de ő még csak most eszmélt rá, hogy mi is történik...
Aznap hozzá se akart nyúlni a pocimhoz, másnap már óvatosan odatette a kezét, utána már várta, hogy mikor rúg.. :D
Furák a férfiak.. kell nekik idő, mire feldolgozzák az ilyen jellegű változásokat..
Hú, hát nálunk összejött elsőre a baba, de ezt a férjem már előre kijelentette, úgyhogy nem volt meglepődés a részéről :D
Viszont ismerősi körben hallottam hasonló sztorikat, szóval annyira nem ritka ez a reakció, lassan hozzászokik a gondolathoz, ne aggódj!:)
Köszi a válaszokat, azért most sok eröt ill. reményt adtatok, hogy ez másoknál is volt így.
Amúgy a párom szereti a gyerekeket, sokszor eltervezte már hogy hogyan is megy horgászni a fiával, de mivel a családban eddig csak fiúk vannak - az összes testvérének fia van- biztos benne hogy nekünk lesz az elsö lányunk, de ö akkor is menne vele horgászni:))
Szóval most kellt fel nemrég, szegényem kicsit megvan gyürve, megölelgetett, de azaz érzésem hogy még mindíg távolságtartó...amúgy két hét múlva lesz a szülinapja...
Nah mindegy, abban biztosak vagyunk hogy szeretnénk a babát, kb. jövöhét végén kérek majd idöpontot a dokitól elvileg 5-6hetesen már csak lát majd valamit....ha ott is minden rendben lesz akkor majd elkezdek örülni de nagyon...
Remélem hogy azért ha minden jól megy majd a babával akkor párom is csak magához tér majd??
Szerintem még az a jó, ha most az elején kijön belőle a feszültség, megrágja, átgondolja és utána közös erővel készülhettek a babára.
Sok pasi bele sem gondol mi lesz, aztán mikor megszületik a gyerek, akkor kap sokkot. Na az rosszabb.
Úgyhogy egy kis türelem és jobb lesz, és szerintem az sem gond, ha elmondod te mit érzel, hogy neked is vannak kételyeid. Hogy lássa, mindkettőtöknek új ez a helyzet, de közösen meg fogjátok tudni oldani.
Amúgy az én párom nem rágódott, én viszont állandóan nő létemre. :)
Furcsa egy dolog, maga a tudat, hogy megváltozik az életünk. De ha erős lábakon áll a kapcsolatotok, akkor kibírja az első sokkhatást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!