Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 39 hetes terhes vagyok, azt...

Mrs.White kérdése:

39 hetes terhes vagyok, azt mondták a babám becsült súlya 2850 gramm. Kell aggódnom?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon kicsi, hiszen mindenhol azt olvasom, hogy ennyi idősen már elérik a babák a 3200- 3500 grammot. A doki nem kommentálta a súlyát, na de mi van ha már nem sok ideje van, hogy felszedjen pár 100 grammot?
2013. máj. 17. 17:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Dehogy is kicsi:)

Egyrészt 10-15%-ot tévedhetnek,másrészt alkati kérdés is.

Én 164cm vagyok,52kg-mal.Az első lányom 2900grm-mal 49cm-rel,a második 2870gr-mal és 51cm-rel született,40.héten egészségesen.

Nyugi,nincs semmi gond!!:)

2013. máj. 17. 18:31
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell aggódnod. Nekem 3900 grammra becsülték és rá két napra megszületett 4700 grammal. Most is babát várok és a doki elmagyarázta hogy ahány uh. gép annyi becslés, mert nem mindegy hogy mit néz a gép, fejkörfogat és has, vagy fej és mellkas, meg az sem hogy pisilt elötte a baba vagy sem , szép kerek a feje vagy ovális és természetesen a gép beállított adatbázisa is befolyásolja az eredményt.
2013. máj. 17. 18:44
 13/21 anonim ***** válasza:
nekem a 18ik héttől mindig kisebb volt, és szülés napján mondta a doki,hogy nem fejlődött rendesen, akkor már egy hónappal le volt maradva! 2700grammal született, makk egészségesen és 10/10es apgar értékkel :)
2013. máj. 17. 18:55
 14/21 anonim ***** válasza:
Ne aggódj. Egyrészt a becslés sokszor téved. Másrészt, miért szeretnél 4 kilós gyereket szülni? 3 kg-osan is lehetnek a picik makk egészségesek. A doki azért nem kommentálta, mert nincs mit. Bőven jók vagytok.
2013. máj. 17. 19:03
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy megosztottátok velem a tapasztalatokat. Megnyugtató, hogy másnak is voltak- vannak ilyen tapasztalatai. Azonban persze tudom kedves válaszoló, hogy attól, hogy idegeskedek nem nő a baba, viszont anya vagyok, és nyilván érdekel, hogy egészséges legyen a picikém.
2013. máj. 17. 19:05
 16/21 anonim ***** válasza:

1.A becslés tévedhet.

2.Ha e szent percben megszületne és 2850 gramm lenne,akkor sincs semmi,mert ez egy tökéletes súly,egyáltalán nem kicsi,aggodalomra semmi ok.

3.Az én kislányom 2750 grammal jött a világra,eszembe se jutott,hogy idegeskedjek a születési súlya miatt.

2013. máj. 17. 19:44
 17/21 anonim ***** válasza:

A fiam 38.hétre született, 3470g-mal, végig marad lehet nagyobb lesz, de 3,7 nek mérték utoljára.

A lányommal már nagyon túlhordtam, épp megúsztam az indítást, 42. hét, jaj anyuka ez a baba olyan picike, alig lesz xcm meg 2 kg. (2 héttel el lett számolva a csajszi, és így lett normál súlyú kicsi 56cm és 3420g)

2013. máj. 17. 19:48
 18/21 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy ezek a becslések sokban függnek a doki kapkodásától, na meg a pici méreckedési hajlandóságától.
2013. máj. 17. 19:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem kicsi, nem is nagy!

Nekem 2600grammal született a kisfiam, és két napig a kórházban csak néztem magam elé, hogy miért lett ilyen kicsi a babám? (HOzzáteszem, hogy születése napján voltam pont UH-n, ahol kb 3200grammra tippelték, és azelőtt 2héttel is azt mondták, hogy olyan 3,2körüli súllyal fog születni)

Erre a dokim a kórházban normálisan rámszólt, hogy mit rágódok ezen, hiszen NORMÁL súllyal született, mert 2500-4000gramm közé teszik a babáknál a normál súlyt. Azalatt kicsi, afelett nagynak számítanak.

Szóval normál súlyúnak számított a babám, a Tied is az lesz!!

Könnyű szülést és majd írd meg mennyivel született ezek után!!

2013. máj. 17. 21:59
 20/21 A kérdező kommentje:
Mindenféleképpen megírom mekkora lett a kis csillagom. Hihetetlen jól érzi bent magát. Majd látjuk mikor szándékozik ott hagyni a garzonját egy nagyobbért. :)
2013. máj. 18. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!