Manapság egyre több dohányzó várandós nőt látok az utcákon, tereken. Nektek mi erről a véleményetek?
16-os hozzászóló vagyok.
10 évig dohányoztam napi 1-1,5 doboz cigarettát szívtam el.
Mikor megbeszéltük a párommal, hogy babát szeretnénk akkor le is szoktam.
A baba a következő hónapba meg is fogant.
Pedig nem voltam "koca".
Csak eldöntöttem, hogy életem legfontosabb személyét nem fogom mérgezni azért mert nekem úgy könnyebb lett volna.
"19, én a becsúszott pozitívról beszéltem"
De a "becsúszott pozitív" nagyon kis %-ot érint. A becsúszott pozik nagy része pedig abortusszal végződik, tehát még kisebb %-ot.
Nem kellene "becsúszottnak" titulálni azt, mikor:
- megszakítással védekeztek (azért a 40-es pearl indexes védekezési módszernél ne mondjuk már azt, hogy "jaj, becsúszott"....)
- ha cseszi rendesen használni a választott módszert (pl. nemrég volt egy kérdés, hogy 5 szemet kihagyott a fogamzásgátlóból első héten, aztán szedte tovább, mintha mi sem történt volna, de persze kiegészítő védekezést nem használt. Mondanom sem kell, hogy terhes lett.
Vagy mikor "hát csak az elején csináltuk egy kicsit gumi nélkül...".)
Több felelősségérzet, ennyi kellene.
Figyelj, egyetértünk... csak nem voltam érthető. Nekem az a normális, ha valaki tervezi a babát, lerakja a cigit. Ezért ezt nem is említettem:)
Nem vagyok a dohányosok védőszentje, undorító ha valaki terhesen cigizik. Csak annyit akartam eddig is kihozni hogy ez marha nehéz.
Remélem, mostmár érthető a mondandóm...:)
(Ja még annyit hogy én vissza se szoktam szoptatás után sem, eléggé megutáltam a cigit..)
Biztosan nehéz elhatározni, hogy na most leszokom a cigiről, de könyörgöm, aki a gyerekéért nem képes megtenni, az milyen ember?
Mert hogy a saját életét nem tartja annyira, hogy változtasson, oké, de a pici mit tehet erről? Aki ennyire nem ura a saját akaratának, az hogy akar majd egy új jövevényről gondoskodni?
Hmm. milyen ember az olyan? Hát biztosan nem attól függ, hogy dohányzik-e vagy nem...Ismerek olyan nőt, aki egész életében mindent megtett a gyerekeiért. Mindenben először a gyerekei érdekeit nézte, nagyon sok áldozatot hozva. Az elsőnél lerakta a cigit, a másodiknál már nem ment teljesen. Van ilyen is, van ennek ellentétje is.
Ne ítélj egyetlen szokás, tulajdonság alapján...
17-es napi 1 doboz cigi volt a legkevesebb,amit szívtam. Az utolsó doboz cigimet azelőtt vettem,h megcsináltam volna a terhességi tesztet(4év alatt egy alkalommal nem védekeztünk),egy szálat szívtam el belőle még a teszt előtt...és a doboz úgy maradt...szóval nekem ne mondja senki,hogy egy felelősségteljes nő ennyit nem tud megtenni a gyerekéért,aki tőle függ...
Undorítónak tartom,ha egy terhes(/szoptató) nő dohányzik...szerencsére a környezetemben olyan nők vannak,akik osztják a véleményemet...
Imádtam cigizni,még most,így 3 év után is sokszor rágyújtanék,de nem teszem,mert a gyerekem egészsége fontosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!