Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért végződik manapság 10...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért végződik manapság 10 házasságból 8-9 válással?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy sok a 8-9, akkor 6-7.

Nem értem. Mi változott?

Régebben is nehezen lehetett megélni vmennyire, mégis kevesebb volt a válás.

És most mind1, hogy van-e gyerek, vagy nem.

Miért lett manapság ennyire gyakori a válás?

2013. ápr. 27. 11:04
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Ismerek olyat is, akik összeházasodtak, rá 1 évre már el is váltak. Így aztán sok értelme volt.
2013. ápr. 27. 11:07
 2/30 dani900 ***** válasza:
90%

Ez csak azt tükrözi, hány ember él társas magányban, hányan nem mernek felnőni érzelmileg, és hányan boldogtalanok ez miatt.

Nem magával a válással van a gond, az csak a tünet, amit a sok görcsösen élő, megalkuvó ember okoz.

2013. ápr. 27. 11:07
 3/30 A kérdező kommentje:
Én sok helyen olvastam, hogy még válással sincs vége, mert sok házaspár a válást háborúként fogja fel.
2013. ápr. 27. 11:10
 4/30 dani900 ***** válasza:
84%

Háborúban nincs építkezés.

Ott rombolás van. Egymás rombolása.

Csak akkor kezdhet valaki építkezni, ha békében van, a környezetével, de leginkább saját magával. De ehhez be kéne látni, hogy ő is hibás sok dologban. Sőt, az életéért csak ő a felelős, gyávaság a másikra mutogatni, hárítani, miközben azt nem akarja meglátni, hogy ő mit tett, vagy nem tett azért, hogy idáig fajuljon a dolog.

2013. ápr. 27. 11:16
 5/30 anonim ***** válasza:
59%
Mert könnyebb lecserélni vmit, mint megjavítani. Régen ezért volt jó a több éves udvarlási fázis, mert kiismerték egymást, ez a hosszú kapcsolat titka, mindennek megvolt a maga ideje, a férfiak tudták mi az az udvarlás, a nők a mértéket ( még a térdüket is tilos volt megmutatni), a mai rohanó világban mindent elsietnek, 1-2 hónap után szex, nemsoká rá összeköltözés, gyerek, nem tudnak már újat mutatni egymásnak egy idő után, a hibák is később mutatkoznak meg és nem tudnak vele mit kezdeni. Tisztelet a kivételnek de ez többnyire így van
2013. ápr. 27. 11:26
 6/30 anonim ***** válasza:
20%
Meg azért is mert mindenhol újságba, tv-ben ez megy hogy mindenki elválik így szinte ez már természetes dolog(sajnos). Ezt hívják média agymosásnak.
2013. ápr. 27. 11:28
 7/30 dani900 ***** válasza:
100%

Igen, ez megy a tévében, meg újságokban, és amikor valaki nagy szarban van, és körülnéz, és meglátja, mennyien vannak még a pöcegödörben rajta kívül, anyu, apu, haverok, elhiszi, hogy akkor mégiscsak jól csinálja, és marad a szarba egész életében.

Mert hagyja, hogy befolyásolják.

2013. ápr. 27. 11:36
 8/30 anonim ***** válasza:
Szerintem is a minket korulvevo vilag valtozasa okolhato ezert. A mai oregek meg egyutt maradtak a hazastarsukkal, rajuk teljesen masfele dolgok hatottak fiatalon, de ha megnezel egy mai 20-30 evest, ok mar egy teljesen uj vilagban nottek fel. Mindenhonnan ez omlik az emberekre. "Keress ujat, csinald most, ne varj semmire, minnel tobb emberrel, valj el, hagyd el, keresd a (nemletezo) tokeletest, ha valakinek egy fokkal jobb a teste fekudj le vele azonnal" stb stb. Most oszinten! Ki latott mar olyan TV, radio musort, ujsagot, amiben epeszu es erzelmes dolgokat targyaltak ki, vagy legalabb ilyen iranyba mutatott volna? Csak az eroszak meg a mertektelen szexualitas mindenutt. Akik ma tizenevesek, meg sokkal rosszabbak lesznek, a mai kereskedelmi csatornak, a mutott mintazatok...
2013. ápr. 27. 11:54
 9/30 anonim ***** válasza:

1.Sok a meggondolatlan házasság.Pl.érdekből esküdnek meg,vagy jön a gyerek (becsúszik),és valamelyik fontosnak tartja,hogy házasságba szülessen.A nő teherbe ejti magát,ezzel megfogva a férfit,és konkrétan kikényszeríti az esküvőt.(Én ezt hülyeségnek tartom,de mindegy,aztán persze lehet jól sül el,ki tudja.)

2.Szerintem a világ változása miatt is van ez.A megélhetéshez pénzre van szükség,amit ugye egyre nehezebb megkeresni,közben az árak emelkednek,egyre rohanósabb világot élünk,éjjel-nappal dolgozni kell,kevesebb idő jut egymásra.

3.A sok stressz.A kettes itemben nagyjából körül írtam miből fakadhat.

4.Az,hogy a problémát nem megoldják (vagy megoldani próbálják),hanem megfutamodnak.Esetleg lenyelik a békát,így a gondok halmozódnak és idővel,mint egy bomba robbannak.

2013. ápr. 27. 11:54
 10/30 dani900 ***** válasza:
100%

És itt is megy a hárítás: a világ, a sajtó, a gazdasági helyzet...

Ja, és az én? Az? "Hát az tökéletes, nem az én hibám, ilyen a világ!"

Na persze.

Én tudom, hogy amit eddig elrontottam, ott bőven benne volt az én kezem is, én vagyok a felelős.

Ti be meritek vallani magatoknak?

2013. ápr. 27. 12:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!