Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért végződik manapság 10 házasságból 8-9 válással?
Lehet, hogy sok a 8-9, akkor 6-7.
Nem értem. Mi változott?
Régebben is nehezen lehetett megélni vmennyire, mégis kevesebb volt a válás.
És most mind1, hogy van-e gyerek, vagy nem.
Miért lett manapság ennyire gyakori a válás?
Nézd előző, nem vagyok különösebben jótét lélek, én is fel tudok sorolni okokat, amik szerintem kapásból válóokok, de azok nem ezek. Hanem pl. olyanban hazugság, ami a kapcsolat vagy a felek életében súlyos, nagy jelentőségű, hosszú hatású dolog... gyermekvállalással kapcsolatos becsapások, "kakukkfióka-neveltetés", a másik ellen elkövetett bűncselekmények, ilyesmi...
Amit te felsoroltál, azok szerintem nem azok, illetve, ahogy másodszorra magad is írtad, az alkoholistával akkor van valódi gond, ha nem tesz semmit a gyógyulása érdekében , meg a pro-kontra pofon se válóok önmagában, csak ha az illetők nem tesznek semmit azért, hogy legközelebb ne így legyen... Szóval erre a kettőre szerinted is az áll, hogy "menthető HA tesznek érte..."
"menthető HA tesznek érte..."
Ebben teljes mértékben egyetértünk. A probléma inkább az, hogy a fent említett kérdésekben nem tesznek érte - mint ahogy sok más kérdésben sem. Ilyenkor tényleg nem lehet mást javasolni, mint a válást.
Nézd meg pl ezt a mai kérdést, és az első válaszokat:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Na, mitől végződik a házasságok 2/3-a válással???? :(
Nézd Kérdező (#25) ez így igaz, kérdés, hogy a másik valóban tesz-e érte, illetve, hogy mit tesz érte...
Meg hát minden tévhittel szemben az alkoholizmus soha nem úgy néz ki, hogy a házasságkötéskor van két átlagos ember, aztán rá 2-3-4 évre az egyik csiribi-csiribá leépült idült alkoholista lesz... az egy folyamat, aminek a legvégén már lehet, hogy tényleg nem lehet beavatkozni, node mi történt abban a kapcsolatban az előző években???
(nálunk is lenne rá némi hajlam a páromban, egyszerűen szólok neki, amikor túl soknak vagy gyakorinak ítélem az alkohol-fogyasztását, és akkor visszafogja magát, és kész, alkoholizmus-kialakulás elnapolva...)
"az egyik csiribi-csiribá leépült idült alkoholista lesz... "
Igen, egy folyamat. De amikor még napi 1 sör van, az normális. Amikor napi 2, akkor már szól az ember, hogy nemár. Erre jön, hogy "haggyámá". Aztán jön a 3-4-5 sör és a "kussoljál már, azt csinálok, amit akarok"...
Hiába folyamat, ha már az elején nem lehet jobb belátásra bírni...az alkoholizmus általában nem a problémák gyökere, hanem az egyik fél válasza a problémákra. Az, ahol az egyik fél úgy döntött, így oldja meg a problémákat, menthetetlen... hiába akarna a másik fél változtatni.
mert régen nem lehetett válni. kínos volt, az egyház miatt, és inkább azt is eltűrték, ha veri a házastárs, csak ne égjenek be az ismerősök előtt.
manapság már szabadabbak az emberek, és nem érdekli őket más mit gondol, hanem a saját boldogságuk a fontos.
Sztem nagyrészt azért, mert régebben társadalmilag megvetendő és ciki dolog volt válni. Még akkor is, ha a férfi agyba-főbe verte a nőt, megalázta, ahol tudta, csalta folyamatosan, vagy éppen a nő volt házisárkány és szemét az X év alatt.
Az meg más kérdés, hogy ahogy már kevésbé lett ciki a válás, vannak emberek, akik már nem is törekednek arra, hogy egy kapcsolatot rendesen fenntartsanak, nekik az önmagában, munka nélkül tökéletes kell, és ha nem úgy táncol egyszer a párjuk, ahogy ő fütyül, akkor már indítja is a válópert.
Azért mert régen ha elromlott vmi, akkor megjavították, nem pedig kidobták.
Mind maga az ember, mind pedig a változó világ okolható érte, mert a világgal változik az ember is. A - szinte minden területre jellemző - bizonytalanság, a munkahelyeken fokozódó elvárások, megélhetési gondok, stb. mellett nincs energiájuk az embereknek a kapcsolataikban felmerülő problémákat rendezni, inkább leadják a terheket -> elválnak. Sajnos. És mivel mér a nőnek is egyre többet kell dolgoznia, hogy megéljen a család, nem ijed meg attól, hogy mi lesz a gyerekkel, mert el tudja tartani. Hozzáteszem, azért az sem jó, ha a nő annyira függ a férfitól, hogy az akármit megtehet, mert úgysem tudja elhagyni.
Ma már később érnek az emberek is. 15 éves ált. isk. osztálytalálkozón a "kivel mi történ a 15 év alatt" kérdésre akik 20-as éveik elején megházasodtak 1-2 kivétellel mind azt válaszolták, hogy elváltak. Huszonpár évesen rossz volt nézni, hogy ez is révbe ért, meg az is, én meg sehol, de hamar kiderült, hogy én jártam jobban.
Én azt mondom, igaz a mondás: "Lakva ismerszik meg az ember". Egyik barátnőm édesanyja világ életében ellenezte, hogy házasság előtt összeköltözzenek a párok, de amikor a lánya elvált, már Ő is másként látta. Én egyetlen emberrel költöztem össze, és azóta is együtt élünk, és tervezzük a házasságot, mindketten betöltöttük már a 30-at, de még így sem vennék mérget rá, hogy egyszer nem romlik meg a mi kapcsoltunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!