Manapság egyre több dohányzó várandós nőt látok az utcákon, tereken. Nektek mi erről a véleményetek?
Volt egy olyan nő a kórházban, aki azért volt bent, mert vissza kellett tartani a szülést, de még az sem hatotta meg, lejárt félóránként cigizni. Magyar volt... A másik egy 15 éves cigányjány, szintén lejárt cigizni ezzel a dumával hogy még lehet... Ennyire hülyék nem lehetnek az emberek...
Tudom, hogy milyen borzasztóan nehéz leszokni, nekem sem ment egyik napról a másikra. De nekem lesült volna a képemről a bőr, ha nagy hassal még cigiztem volna...
Úgy látszik ez egyre több nőnél belefér..
Ugyanúgy magánügy terhesen cigarettázni, mint nem terhesen. Nekem attól nem lesz beteg a gyerekem. Innentől meg nem izgat, hogy ki mennyire szívatja magát meg a gyerekét.
Ja, és csak pár ellen példa. 2 ismerős csaj is végig cigizte a terhességet, pár szálat szívtak, ha jól emlékszem. Mind a kettőnek egészséges 3,5kg, ill 4kg-os babája született. Aki meg nem szívott egy szálat sem, szült egy 2480gr-os kislányt... Azóta is olyan szerencsétlen mint egy fogpiszkáló.
Hányingerem van az ilyentől, és legszívesebben jól fejbe verném, hogy vegye már észre magát.
1. Ha már gyereket szeretne vállalni, miért nem szokik le ELŐTTE a cigiről?
2. Ha esetleg nem szándékosan esik teherbe, akkor is, ha már úgy dönt, hogy megszüli a gyerekét. akkor annyit tegyen már meg érte, hogy abbahagyja a cigit.
De az háborít fel a legjobban, mikor még védik magukat meg egymást. Ahelyett, hogy legalább beismernék a gyengeségüket és a felelőtlenségüket, még elkezdik magyarázni, hogy "de az anyjuk és cigizett, mégse lett bajuk", meg hasonlók.
A másik kedvenc szövegem a "hirtelen letenni sokkal károsabb, mint néhány szálat elszívni"...óriási baromság.
De persze ha vki mondjuk drogozik a terhessége alatt, azt mindenki megkövezi, még a cigisek is leköpik. De a bagó az nem gáz...
Tizenhármas, jó, hogy nem azt hozod ki a sztoriból, hogy az a káros, ha nem dohányzik terhesen a nő...
Mondtál két példát, ez már szerinted reprezentatív? Ez kb. olyan, mint mikor a dohányzás mellett hozzák fel érvnek, hogy de Terike néni is 100 éves és láncdohányos. Azért, mert valakinek nem ártott, még igenis ártalmas!
De nem is az a lényeg, ahogy már írták, hogy ki dohányzik, meg ki nem, mert mindenki döntse el maga. De az anyaméhben fejlődő magzatot senki nem kérdezi meg arról, hogy szeretne-e a dohányozni.
Nekem van egy ismerősöm akinek két gyereke van.
Az 5 éves gyerek még szülinapon sem ihat egy fél pohár szénsavas üdítőt, mert az káros.
De mind a két terhessége alatt végig dohányzott.
Na ezt nem tudom megérteni.
Egyébként csak kiváncsiságból: Aki azzal dobálózik, hogy egyik napról a másikra le lehet szokni, az vajon hány szál cigit szívott életében?
Nagyon nehéz leszokni, persze aki koca volt, annak könnyebb. Nem véletlen van ennyi dohányos, komoly fizikai függőség alakul ki, mint a drognál.
Csak a miheztartás végett..:)
Úgy gondolom, hogy le lehet tenni az első hetekben, úgy hogy csak napi 1-1 szálat szív az ember. Így se könnyű, de muszáj:) Aki rögtön le tudja rakni pozitív teszt után, annak extra nagy akaratereje van, és minden tiszteletet megérdemel.
"Egyébként csak kiváncsiságból: Aki azzal dobálózik, hogy egyik napról a másikra le lehet szokni, az vajon hány szál cigit szívott életében?"
Bevallom, én nem dohányoztam soha. Mondhatnád, haha, akkor ne pofázz bele! Viszont! Nagyon sok ismerősöm, köztük az édesapám, több évtizednyi dohányzás után szokott le, de nem apránként, hanem hirtelen! Apu konkrétan 48(!) év dohányzás után. 12 évesen szokott rá, 60 volt, mikor abbahagyta. Egyik este eldöntötte, hogy többet nem szív, ehhez tartotta magát. Azelőtt napi másfél-két doboz volt az adagja.
Egy barátom 20 év után tette, szintúgy. Ők a komolyabb dohányosok, ha az évek számát nézem. De sok olyan van, aki kamaszként szokott rá, és úgy 5-15 év után hagyta el, szintén minden csökkentés után. Ha nem hiszed, a te bajod. Ehhez akaraterő kell, persze kifogást könnyebb keresni!
"Nagyon nehéz leszokni, persze aki koca volt, annak könnyebb. "
Ezért nem akkor kellene leszokni, mikor már pozitív a teszt.
Komolyan nevetséges, hogy az emberek nem képesek tervezetten családot alapítani.
Nem tudom miért nem olyan egyértelmű az emberek számára az, hogy:
Ha akarok gyereket, akkor NEM védekezek, de úgy alakítom az életem, hogy a gyereknek ne ártsak (nem izom, nem cigizem, nem drogozom, kezeltetem a bajaim stb.)
Ha nem akarok gyereket, akkor meg VÉDEKEZEK.
Persze, lehet érvelni azokkal, akik védekezés mellett esnek teherbe....
De valljuk be, az a kisebb %. Ha mindenki megbízható, normális védekezési módot választana, akkor igen kevés nő lenne nem kívánt időben terhes.
Kedves 18-as, én ilyet nem mondok, hogy "ne pofázz bele". Olyat sem, hogy "ha nem hiszed, az a te bajod"... de mindegy...
Ezen kívül nem kifogást kerestem, ezt nem tudom hol olvastad.. Az hogy nehéz leszokni az tény. Ezt az tudja, aki dohányzott, ezen nincs mit vitatkozni.
Én is ismerek olyat egyébként akinek sikerült letenni így, de egy csomó olyat is, akinek nem. Sajnos...
Végezetül én sem mondanám egy drogosnak, hogy csak akaraterő kell a leszokáshoz, mert életemben nem próbáltam (viszont tudom, hogy valakinek sikerült).
De a lényeg, ezzel nem akarok egy dohányost se felmenteni, csak azért lássuk be, nem megy mindenkinek úgy mint a karikacsapás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!