Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet valami baja a babámnak?

Lehet valami baja a babámnak?

Figyelt kérdés
Nem tudtam, hogy terhes vagyok, mert a menszeszem nem maradt el, csak csökkent kicsit. Ettem 4-5 szem rinatiol tussót, úgy kb a 13-16 héten. Nem is tudom, mert nem figyeltem erre. Védekeztünk, nem is számítottam erre. A doki eddig egy ulrtahangot csinált, azt mondta minden oké. Nem mertem bevallani a gyógyszert. Árthattam a babának?
2013. máj. 16. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:

1. ez nem drog, miért nem mondtad a dokinak?

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Bár magzatkárosító hatásra a legkisebb gyanú sem merült fel, ennek ellenére terhesség esetén, ill. szoptatás időszakában csak orvosi utasításra alkalmazható.

2. 13. hetesen tudtad meg, hogy terhes vagy?:O

2013. máj. 16. 11:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Bocsi az Off-ért, de mégis hogyan jöttél rá, hogy terhes vagy?

Szerintem ha a doki az UH-n mindent rendeben talált akkor nem lett baja a babának, a méhlepény azért is van, hogy a méreganyagok nagyrészét kiszűrje.

2013. máj. 16. 11:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Drogot, gyógyszert bármit ami hatással lehet a babára bátran belehet vallani a dokinak, mert csak úgy tud segíteni. Ha eddig kihúzta a baba nem hinném, hogy baj lenne belőle. Azért kell szólni a dokinak mert ő tudja, hogy pl. xy gyógyszer általában rövidebb végtagokat eredményez, akkor fokozottan figyel erre. Mert amúgy azt mondaná, hogy kis termetű a baba és ennyiben hagyná, de ha tudja, hogy ez akár a gyógyszer következménye is lehet, akkor még inkább utána jár és elküld egyéb vizsgálatokra. (ez csak példa, nem tudom melyik gyógyszer mit okoz) Az azért fura, hogy még azt sem tudod hány hetes lehettél mikor beszedted a bogyókat, ha voltál dokinál akkor már tudnod kell, hogy most hány hetes vagy, és igen erősen vissza kellene emlékezni pontosan melyik héten is kapkodtad be a bogyókat.
2013. máj. 16. 11:09
 4/8 anonim ***** válasza:
16. hétig vagy még annál is későbbig a leírtak szerint nem tudott a terhességről, hisz azt sem tudja melyik héten szedett be gyógyszereket.
2013. máj. 16. 11:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Azt mondta 18 hetes a baba, de azóta voltam mégegyszer, akkor már mást számolt. A menszeszem nem volt olyan rendszeres, azért is nem lett korábban babánk. Most pedig éppen nem is akartunk, lett egy új munkahelyem. Nagyon örülök, csak nem így akartam, hanem odafigyelve, rendesen.

Abból vettem észre, hogy egyszerűen elkezdtem hízni. Nem is voltam rosszul.

2013. máj. 16. 11:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom...A mai világban igen ritka, hogy UH alapján közelítőleg ne tudják megmondani a terhesség korát...:S A másik: ha védekeztetek, bár nem írod hogyan, akkor most hogy vagy terhes? A 3.: azért 13-16 hetesen már akármi történik is tudja az ember, hogy gyereket vár..:S Itt valami nem stimmel..:) A gyógyszer miatt ne aggódj...Nem lesz baja a gyereknek...
2013. máj. 16. 11:30
 7/8 A kérdező kommentje:

Az, hogy én idétlen vagyok, az tuti, de a lényeg, hogy ne legyen baja...

A doki a rendszertelen vérzés, volt hogy kimaradt pl, és az ulrtahangon mért méretek szerint számol, és nem a hónapot nem tudja megmondani, hanem csak egy-két hétnyi különbséggel számol.

Kicsit molett vagyok, így ha egy-két kiló változik, nem szoktam majrézni. Nem tudom miért nem voltam rosszul, miért nem hánytam, ilyesmi. Valószínűleg nem tombolnak bennem a hormonok.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat...

2013. máj. 16. 11:41
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem mindenki van rosszul az elejen sem. Nyugodtan megmondhatod, hiszen nem tudtad, hogy terhes vagy! Es megkerdezhetem mennyit hiztal? Tudjatok mar a nemet? Sok boldogsagot a picihez! 16hkm
2013. máj. 16. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!