20 hetes vagyok, és sok gyomoravam van, esténként pedig a gyomorégés tetőzi, esténként a baba is intenzívebben mzog. Lehet baja a babámnak a gyomorsavtól?
Hogyan lehetne a babádnak baja tőle??Ő nem a gyomrodban tartózkodik,hanem a méhedben..két különböző szervről beszélünk.Nem lesz tőle semmi baja sem,csak neked okoz kellemetlenségeket.Használj Rennie-t,nekem bejött a gyomorégésre meg a savra.Mostanában már engem is kínoz.
Boldog babavárást.
35+3 hkm
A babának elvileg nem lehet baja tőle.
De kezd el keresni azt ami hat neked a savra, mert csak rosszabb lesz.
Én sok mindent próbáltam, mert kb 15. héttől küzdök a gyomorsavammal.
23. hét után már fél óránként felébredtem, a savam miatt, marta a torkom mintha állandóan torok gyulladásom lenne, nem bírtam nyelni, felébredtem hogy már megint feljött a sav a számba.... stb...
Amiket én próbáltam:
-Renie (semmit sem ért)
-Hideg tej (10 percig hat)
-salvus víz (kb 3 hétig hatásos volt utána már nem segített-az íze rossz és 1,5 liter 800 ft)
-szódabikarbóna (ennek is rossz az íze, néha segített néha nem)
-Reszelt krumpli leve (naponta 3xpár korty enyhítette a gyomorégést de az íze mindennél rosszabb és macerás elkészíteni)
-Gaviscon (most ezt szedem tudok aludni ha lefekvés előtt veszek be egyet, de néha hajnalba be kell vennem még egyet)
Aludj több párnán az is segíthet egy kicsit.
30 hkm
A babádnak nem lesz semmi baja attól, mivel a ő a méhben van, és ott jól érzi magát :)
Nekem a TEJ vált be, napi szinten meg iszok kb: 2-3 csészével.
31 hkm
A magnézium szerintem nem a gyomorégésre jó...
A szénsavas, meg a savas dolgok eleve nem tehetnek jót a gyomorégésnek. A kóla kifejezetten savasít.
Vagy Rennie, vagy pedig google-ba megnézed, hogy milyen lúgosító ételek vannak és azokat próbálod enni.
nekem nem csak egy ember javasolta, többek között orvos, anyu, hogy savra a legjobb a savas. a gyomor azért termel több savat mert nem viszel be belőle eleget, és a gyomrod így próbálja meg minél gyorsabban lebontani a belekerült ételt/italt. ha több savasat eszel/iszol kevesebb gyomorsav termelődik. nekem a citromos víz nagyon bevált. naponta többször is szoktam inni és azóta enyhült a sav okozta hányinger, gyomorégés. 3 dl-es pohárba teszek kb 3 cent citromlevet és teleengedem jó hideg vízzel. evés közben vagy után megiszok egy ilyen pohárral és mára már nagyon gyengék a rosszulléteim, pedig én is az 5. héttől küzködtem vele.
12+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!