Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha magas a vérnyomásom attól...

Ha magas a vérnyomásom attól lehet baja a babámnak? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Múlthét csütörtök óta napi kétszer mérni kell, eddig jó volt, ma délelött 142/76-ot mértem, 105-ös pulzussal. ez volt 10:30kor, lefeküdtem picit pihenni, sikerült dél körül elaludnom, kettő körül kelnem, 14:30kor volt a vérnyomásom 131/81 a pulzus 92. Holnap reggel megyek a nőgyógyászhoz mert a múltkor azt mondta ha megemelkedik 140 fölé akkor menjek, nagyon félek. Ma vagyok a 37+3 hétben. Ha reggel is magas lesz amikor jelentkezem a dokinál akkor beküldhet kórházba?
2013. máj. 7. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:
nálunk úgy volt, hogy nst-n mérték mindenkinek. volt egy lányka, akinek magas volt. vártak kicsit,mgmérték még egyszer. adtak neki vérnyomáscsökkentőt, vártak megint, megmérték újra,még mindig magas volt,és csak ez után fektették be. szóval nyugi,először sztem csak felírják a dopegytet.
2013. máj. 7. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Mivel a magas vérnyomás a toméxia egyik tünete így elég valószínű hogy be fog fektetni. Figyelik majd a vérnyomásod, hogy van e fehérje a vizeletben meg persze a babát. Már túl vagytok a 37. héten, így ha most jönne sem lenne koraszülött. Minden rendben lesz!
2013. máj. 7. 15:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Lehet befektetnek, mert ha magas a vérnyomás, a baba nem kap meg mindent az anyától, hamarabb öregszik a méhlepény...
2013. máj. 7. 15:18
 4/5 A kérdező kommentje:
Pénteken volt 1-es fokú a méhlepényem, de csütörtökön mértek elöször magas vérnyomást, azóta nem volt gond csak ma délelött. Azért kellett csütörtök óta mérnem. Tehát ha magas a vérnyomásom holnap is akkor van esély rá hogy kórház és császároznak vagy esetleg megindítják a szülést? Nagyon félek, bár szépen ki van fejlödve a kicsi meg egészséges, de mégis csak jobb lenne természetes úton megszülni. :/
2013. máj. 7. 15:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Lehet baj belőle.

Mivel valóban a magas vérnyomás lehet a toxémia egyik tünete, de ahhoz persze fehérjét is kell, hogy találjanak a vizeletben, hogy ez igazolódjon.

Ha ez kiderül, akkor több, mint valószínű, hogy kórházi megfigyelés alatt fognak tartani, de ez egyáltalán nem ok arra, hogy idő előtt megcsászározzanak vagy hogy egyáltalán császározzanak. Így is meg lehet várni az időt és lehet természetesen szülni.

Nálam a 37. héten diagnosztizálták a toxémiát, egyáltalán nem indították a szülést, csak bent voltam a kórházban, csak annyit mondtak, ha gond van, tehát gyógyszerekkel sem lehet már kordában tartani a vérnyomást, akkor avatkoznak közbe, illetve, ha bármi probléma jelentkezik. Végül a magzatburok a 38. héten megrepedt és a vérnyomásom is a gyógyszerek ellenére az egekbe szökött, így én akkor szültem, de csak is a fiam méretei miatt császároztak és nem azért, mert toxémiám volt.

2013. máj. 7. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!