Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek mennyit adjunk a...

Szerintetek mennyit adjunk a dokinak?

Figyelt kérdés

4 hetente járok a fogadott dokimhoz.12.000 Ft alkalmanként a terhesgondozás.Már ezt is elég húzósnak tartottam,de megvolt az okom,hogy mégis megfogadjam.És most dilemmában vagyunk,hogy mennyit is adjunk majd neki.Olvastam már olyat is,hogy a terhesgondozási díj 10x-esét szokás adni,nálunk ez 120 ezer Ft lenne.De anyagilag nem tehetjük meg,hogy ennyit adjunk.

Ti mennyit adtatok a dokitoknak?Ha volt egyáltalán.

2013. máj. 14. 15:16
1 2
 1/12 Kerria ***** válasza:
70%

nekem is 12 ezer a havi terhesgondozási vizitdíj. Viszont nem köti ki a doki, hogy ennyit kér utána (részben emiatt is választottuk). Így 2 éve 50 ezret adtunk neki.

Általában pesten a 10szeresét adják, én is adnám, ha lenne miből...

2013. máj. 14. 15:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
na itt fogsz szép kis összegeket hallani, szeritem így is eleget adtál már neki , én szivem szerint nem adnék már semmit... de amúgy meg ezt kívánják el tehát 50 ezret adnék még talán
2013. máj. 14. 15:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz rá,az a legtisztább.Én is olvastam már erről a 10x-es dologról,az dokimnál nem így volt.8ezer a havi vizit,és mikor rákérdeztem a szülésre,annyit mondott 60 körül szokott kapni.Nyilván ha kevesebb jutott volna rá,akkor kevesebbet adok,de megdolgozott a pénzéért,így hetvenet adtunk.Szerintem beszéljétek meg,és akkor nincs később feszengés,meg félreértés.
2013. máj. 14. 15:22
 4/12 anonim ***** válasza:

max 50-et adnék neki, sok amit kér a terhesgondozásért....

ha gyors(4-5 óra), komplikáció mentes a szülés akkor olyan 30-40-et adnék.....

2013. máj. 14. 15:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Ilyen terhesgondozási tarifa mellett én is max 50-et adnék.
2013. máj. 14. 15:26
 6/12 A kérdező kommentje:
Amikor felfogadtuk,nekünk sem mondta a doki,hogy na ennyi nála egy szülés.Ezt már egyből szokták tudatni.Mi is 50-60 ezerre gondoltunk,max.Főleg,hogy 12 ezer/alkalom nála egy magánrendelés.Szóval akárhogy számolom kb. 120 ezer csak a terhesgondozás.
2013. máj. 14. 15:27
 7/12 anonim ***** válasza:

Szerintem adj nyugodtan annyit, amennyit tudsz, ne izgasd magad. Mi történik (úgyis csak varratszedésnél adjátok oda a pénzt) a szülést normálisan le fogja vezetni, maximum utána keresel másik nem pénzéhes dokit.

Én amikor szültem (16 éve) a 8. hónapban hagytam ott a nőgyógyászomat, mert akkor közölte, hogy mivel szabiról fog várhatóan bejönni, ezt Ő 25.000 ft-ért teszi meg. Köpni nyelni nem tudtam, a hülye terhesgondozásra magánrendelőbe fizettünk, mint a katonatiszt, akkor is, ha a csak gyógyszer kellett és csak kezet fogott.

Elmentem a főnökéhez, elmondtam a történetet, végül a kórház igazgató főorvosánál szültem :-) és alig akart pénzt elfogadni! Pedig tudni kell akkor már az az idióta 8 éve a nőgyógyászom volt, tehát tudhatta, hogy mindig minden szarért kapott nem kevés pénzt. De azt nem tudtam lenyelni, hogy tarifát szab!

2013. máj. 14. 15:27
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is magánhoz jártam. 10e/alkalom volt a fiamnál, míg 12e/alkalom a lányomnál ugyanaz a doki nem egészen 2 év különbséggel. A fiamat nem nála szültem életmentés miatt.

A lányomnál úgy voltunk mint te, hogy szépen fizettünk (a végén a kórelőzmény miatt 2 hetente jártam), így nem adunk 10-szeres pénzt. 50-ben állapodtunk meg a férjemmel, de az orvosom kórházi magatartása miatt (minden nap jött hozzám, érdeklődött) 70-et adtunk. Császáros voltam.

Utána sem éreztem úgy, hogy rosszabbul bánna velem, ugyanúgy körültekintően vizsgált meg, mint korábban. azóta is ő az orvosom.

Volt egy szobatársam, aki 18e-t perkált alkalmanként, és bő 100-at adtak a dokinak a szülésért. Az orvosa le se bagózta a kórházban (+ még a szobatársam férje rohangált az orvos után a záróért, ill. hogy odaadja a pénzt), és örülhet, hogy egészségesek mindketten. Én neki semmit nem adtam volna (meg is mondtam a szobatársamnak).

2013. máj. 14. 15:28
 9/12 A kérdező kommentje:
Én is soknak találom a 12 ezret havonta,de nem akartan csak amiatt egy nem törődöm orvoshoz járni,mert olcsóbban rendel.A dokim főorvos,nem tudom,hogy ez esetleg szokta e befolyásolni a tarifát.
2013. máj. 14. 15:33
 10/12 anonim ***** válasza:
csak nem a dél-pesti Jahn Ferencben van az orvosod?
2013. máj. 14. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!