Ti hogy vállaltatok babát? Több kérdésem is lenne. Bővebben lent
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi volt a keresetetek,mindketten dolgoztatok e, volt e félretett pénzetek, amikor megfogant a baba? És szülés után mikor tudtál elmenni dolgozni? Vállaltad, a csak GYES-t kaptál, (mert még nem volt meg az 1 év munkaviszonyod, vagy mert soha nem dolgoztál még)?
Köszönöm a válaszokat!
Mi most kezdtünk el próbálkozni, úgyhogy csak a kérdéseid első felére tudok válaszolni.
Jó, irodai bejelentett munkahelyem van, ahol én nettó kb. 350-et keresek + juttatások.
Párom családi vállalkozásban dolgozik, ami sajnos döglődik, így ő nem mindig veszi ki a fizetését. Régen jól keresett, már nem.
Albérletben lakunk, kb 110 ezer rezsivel + kaja havonta, meg amit elköltünk.
Párom várt volna még pár hónapja, hogy hátha javul a helyzet, de már ő is nagyon szeretne gyereket, és belátta, hogy vannak sokkal rosszabb anyagi helyzetben lévő párok, akik boldog családi életet élnek. Nem ezen múlik, de azért persze meg kell keresni a kenyérre valót.
Ha terhes leszek, biztos hogy a végéig dolgozni fogok, vagy előtte egy hónappal már kiveszem a szabim amennyi lesz és itthon leszek.
Hogy mikor megyek vissza, ez közben el fog dőlni. Szeretnék másfél, két éves koráig itthon lenni, de ha bedöglik teljesen a páromék vállalkozása, és úgy alakul a helyzet, akkor bizony visszamegyek hamarabb is dolgozni. Remélem nem ez a verzió lesz.
Szia! Én 23 éves vagyok,lassan három éve dolgozom,bejelentve. A fizetésem 100-130ezer forint között ingadozik,a párom fizetésével együtt 300-350ezer forintból élünk/hó.
Saját autónk van,az albérlet 60ezer,a rezsi nyáron 18-20,télen 35.
Most kezdünk próbálkozni a babával.
150ezer forint csak a baba dolgaira van félretéve,illetve van még másik megtakarításunk,400ezer forint,mert saját lakásra gyűjtünk,ez nő hónapról hónapra.
Én a Te helyedben nem mernék vállalni,mi is éltünk úgy,mint ti,messze volt a biztonságostól,ne haragudj.
A kulcsmondat ez: "a párom még várna vele"
Ha ő várna, annak oka van. Meg hát oké, h esetleg kaptok egy táska babaruhát a rokonoktól, de ez nem havi rendszerességgel lesz, elhiheted.
Az, h nehezen esel teherbe, nem olyan biztos, rengeteg sztori van itt az ellenkezőjéről, olvasgass!
Fiatalok vagytok, dolgozzatok, h annak a babának tényleg meg tudjátok venni, ami kell és legyen egy kis félretett pénzetek, ha beütne valami. Egy család nem lehet tartalékok nélkül, mert ha te nem váltod ki magadnak a gyógyszert, ha beteg vagy, az egy dolog. Te magadért felelsz. Egy gyerek esetében nem teheted meg, h azt mondd, "bocs gyerek, nincs pénzünk, nem számítottunk erre." Na meg kinek lenne szíve nézni, hogy szenved a gyereke orvos/gyógyszer nélkül? Na pl. ezért kellenek a tartalékok, h legyen mihez nyúlni. De ennél jóval költségesebb vészhelyzetet is írhattam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!