Ti hogy vállaltatok babát? Több kérdésem is lenne. Bővebben lent
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi volt a keresetetek,mindketten dolgoztatok e, volt e félretett pénzetek, amikor megfogant a baba? És szülés után mikor tudtál elmenni dolgozni? Vállaltad, a csak GYES-t kaptál, (mert még nem volt meg az 1 év munkaviszonyod, vagy mert soha nem dolgoztál még)?
Köszönöm a válaszokat!
Ha a 93 a születési dátumodat jelenti akkor ne szülj csak gyesre, mert az nagy merészség és veszélyes.
Alapból kevés a gyes, ha előtte nem volt munkahelyed nem lesz hova visszamenni, kisgyerekkel nehéz munkát találni főleg ha még egy éves munka tapasztalatot sem tudsz felmutatni.
Dolgoz teremtsétek meg a gyerekre valót és csak utána gondolkozzatok ilyeneken. Egy pár év múlva is még fiatal anyuka lehetsz.
Szia!Nálunk ez több dologból adódott össze. Mikor nekiálltunk próbálkozni, volt félretett pénzünk a babára, volt munkahelyem is. Aztán az első baba elment sajnos, visszamentem dolgozni, próbálkoztunk tovább, szerencsésen összejött 2 hónap után, veszélyeztetett lettem, 8. héttől táppénzre mentem, vérezgettem is, sajnos ez a baba sem maradt velünk, elhalt a 10. héten, műtét lett a vége!Ezután már nem várt vissza a munkahelyem, kirúgtak stb..(akkor a legkisebb gondom is nagyobb volt ennél lelkileg totál összetörtem) 3 hó pihi után, elsőre összejött a babánk, bár nem volt munkahelyem, de férjem jól keres, és volt félretett pénzünk is!Ennek ellenére bevállaltuk mert senki nem tudta garantálni h esetleg x hónap, x év után vajon fog e valaha sikerülni a baba, amikor már lesz munkahelyem!Igen, gyesre vállaljuk, de abszolút nem bánom, mert már most imádom a kislányunkat és mindent megtudunk neki adni így is!
Amúgy az 1 év munkaviszonyom meg volt, csak épp nem vagyok biztosított a szülésig alatt, így nem vagyok jogosult, csak gyesre!
22hkm
Nagyon sajnálom, utolsó előtti válaszoló. Viszont boldog babavárást, remélem mind a ketten jól vagytok, és minden rendben lesz veletek végig!
Én már dolgoztam (pékségben, szolárium, diák munkát is vállaltam), most jelenleg nem dolgozom, babysitterkedni szeretnék, így akár, ha teherbe esnék, a terhességem végéig tudnék dolgozni, illetve, a szülés után 2 hónapra rá, már tudnék újra gyermekekre vigyázni, a kisbabámmal együtt. Ha a gyermekemet már tudom vinni bölcsődébe, egyből keresnék egy normális munkát. Pénzt azt rakunk félre havonta. Jelenleg olcsó albérletben lakunk, ami úgy néz ki, hogy mindennel együtt 35-45 ezer forint, + az étel. A párom családjában, és az én családomban is van kisebb gyerek, akitől "örökölhetünk" babakocsit, kiságyat, és egy pár ruhát. Autónk nincs. Én nagyon szeretnék már babát, a párom még várna vele az anyagiak miatt. Nem szeretem, hogy mindenki ennyire anyagias, van, aki kevesebbet keres, mégis bevállalták a babát, és jól elélnek, igaz, hogy nem vesznek maguknak hetente márkás ruhákat. 20 éves vagyok
"már tudom vinni bölcsődébe, egyből keresnék egy normális munkát."
Na ebben már is van egy bibi. Ha nincs bejelentett munkád nem veszik fel bölcsibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!