Utolsó hetes kismamák, ti elmentetek még tüdőszűrésre?
A védőnőm erőlteti nagyon, hogy a protokoll szerint meg kell csináltatni. Az orvosom azt mondta, hogy már ne menjek el és bevallom ódzkodom is tőle.
(bár az is igaz, hogy már 2 éve nem voltam)
Lehet belőle baj, ha nem megyek el?
én biztos, hogy nem megyek el!
23 hkm
Én mekiben dolgoztam és oda évente kell tüdőszűrés. Februárban lejárt a tüdőszűrőpapírom és a röntgenesek mondták,hogy nem végzik el a szűrést,ott a terheskiskönyvem,az mentség az el nem végzett vizsgálatra. Aztán úgy 1,5 hónapja vénagyulladást vettek észre a,lábamba és a bőrgyógyász (mivel nem volt látható kiváltó oka) mondta,hogy kivizsgáltat és valami dúcot kell keresni a szervezetemben. Elküldött tüdőszűrésre és fogászati panorámaröntgenre. A terhesgondozáson a dokim és a védőnőm is mondta,hogy ne menjek el,majd szülés után.
Szóval biztos,hogy nem kell elmenned ;)
Én soha életembe nem voltam még tüdőszűrésen és senki nem követelte rajtam, hogy menjek.
35 hkm
Nem megyek el. Én úgy értelmeztem a kiskönyv rovatát, hogy talán a legutolsó tüdőszűrés eredményét fogják beleírni. De senki nem hiányolta eddig a hiányzó adatot, pedig az orvosom végig is nézte a könyvet, hogy mi hiányzik még.
Hány éves a védőnőd? Kaptam egy terhességgel foglalkozó könyvet a '70-es évekből, abban kifejezetten javasolja (!) a tüdőszűrést az író. Meglepődtem kissé, de el tudom képzelni, hogy voltak ilyen időszakok.
Nekem 2010-ben, mikor a kisfiamat vártam, beírta a háziorvosom az 1994-es tüdőszűrő leletem eredményét a kis könyvembe, mert az volt az utolsó.
Semmit nem oszt, nem szoroz.
Terhesen a tüdőszűrő állomásról is elküldenek, ha menni akarnál, akkor is.
Szóval nem szabad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!