Én kb. 2-3 hetes terhes lehettem (nem tudtam róla), amikor volt egy szívkatéterezésem 2 órás folyamatos röntgensugár mellett. Most a 34. héten tartunk, és eddig minden jel arra utal, hogy minden rendben.
Egy térd röntgenfelvétel sokkal kevesebb expozíciós sugárterheléssel jár, főleg ha letakartak ólomköténnyel, akkor biztos hogy nem lesz semmilyen genetikai probléma. Mellesleg ebben a kora terhességi korban még egyforma sejtekből áll az embrió, és minden sejtet egyformán ér a röntgensugár. Maximum annyi történik, hogy a sejtek fele elpusztul, és a megmaradt sejtek kezdenek újból osztódni, ez annyit jelent, mintha két héttel korábban lenne a terhesség, de idővel behozza a lemaradást.
Remélem meg tudtalak nyugtatni. Ettől még nem lesz probléma, de azért a tüdőszűrőt hagyd ki.
Üdv.: 34 hkm röntgenasszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!