Nyilván sokaktól megkapom, hogy nagyon ráérek, de ezt a kérdést muszáj volt feltennem. Mostanság megdöbbenve olvasom, hogy a kismamák azt írják, "babás vagyok". Ez az új divat? Ez csak engem taszít? Olyan csúnya kifejezés ez: "babás vagyok"... Olyan érzést kelt bennem, mintha valami betegséget hordozna. Kiráz a hideg! A várandós vagyok, kisbabát várok már ciki?
Réjöttem!!! Te e gyereket a hasadban egy jóindulatú daganatnak látod!! Ezért jut róla ez eszedbe!!!
2013. ápr. 29. 13:04
12/21 A kérdező kommentje:
Jól van, látom senki nem érti azt, amiről "beszélek". Sértegessetek nyugodtan, ha ennyi telik tőletek. Jelentsétek a kérdést, ha szúrja a szemeteket, és nem kell tovább nézegetni. Most tettem fel a kérdést egy másik oldalon, ahol csak velem azonos megyében élő anyukák élnek, és egyetlen kivétellel mindenki undorítónak tartja. Úgy látszik csak mi vagyunk begyepesedettek, mi használjuk a babát várok, kismama vagyok, várandós vagyok kifejezéseket. A "fejlettebb" városokban, megyékben már más módi járja.......
2013. ápr. 29. 13:09
13/21 anonim válasza:
Engem is zavar,de hát ugye ez magánügy!:)
Sok olyan kifejezés van amitől falra mászok! Pld: tojcsi nyákcsi,tápi,szopi,csaszi,pocaklakó,vagy mikor többesszámban beszélnek "4-es pelenkát hordunk".
Le leszek pontozva,de sokszor van olyan érzésem hogy terhesen meg kisgyerek mellett az anyukák kissé "vissza fejlődnek"!
2013. ápr. 29. 13:11
14/21 anonim válasza:
Nekem a kislányom Pocaklakó volt, amíg nem tudtam a nevét :) Szóval tuti nem lettünk volna barátok :D ha ez taszít. Úristen! A magyar nyelv sokszínűsége másokat taszít, én örülök, hogy egy állapotos nőre rengeteg szinonima van. Babás vagyok, szerintem aranyos. Egy állapotot jelöl, hogy kisbabát vár. És nem olyan, mintha azt mondanám, hogy rákos vagyok, mert a rák egy betegség, a baba, meg egy jó dolog.
LOL...jókedvű vagyok :D Ezen jót nevettem :D
2013. ápr. 29. 13:14
15/21 anonim válasza:
13 mi az a csaszi?
2013. ápr. 29. 13:32
16/21 anonim válasza:
Ezt a babás vagyok dolgot én még nem hallottam. Nálunk a babát várok a leggyakoribb kifejezés. Egyszer mondtam véletlenül egy ismerősömnek, hogy terhes vagyok.. egyből leszidott, hogy az nem teher.. Nem mi? :))) Persze nem olyan értelemben, hogy nem akart teher. De én pl. most 39 hetesen délután már mozdulni nem bírok, úgy érzem néha, ha felállok, összetörök :))
2013. ápr. 29. 13:33
17/21 anonim válasza:
Mivel ismerős fórumban kérdezted lehet azért értettek veled annyira egyet:) Így anonim nem kell egyetérteni veled feltétlen lehet ezért kaptál más válaszokat.:)
Azt nem hinném hogy csak M.o bizonyos megyéiben használnák a "babás vagyok" kifejezést inkább ember függő.
Egyébként így nekem se jön a számra magamra hogy babás vagyok (nekem meg az ugrik be róla hogy olyan cuki babás vagyok :DDD szóval BABÁHOZ HASONLÓ és nem BABÁVAL RENDELKEZŐ) úgyhogy nem használom, de nem zavar különösebben ha más meg igen.
Egy másik válaszolóhoz hozzáfűzve a tojcsis nyáktól viszont én is megborzongok mikor itt olvasom:)
2013. ápr. 29. 13:42
18/21 anonim válasza:
Császármetszés!:)
Olvastam már ezen a fórumon hogy "engem meg csasziztak",na ekkor inkább nyeltem egy nagyot......
2013. ápr. 29. 13:48
19/21 anonim válasza:
kérdező hány éves vagy?lehet azért fura mert ezt inkább a fiatalok használják,amugy szerintem egyáltalán nem taszito vagy undorito,számomra aranyos,de akinek nem tetszik ne használja,van sok kifejezés a terhességre de na akardd már bárkinek megmondani hogyan fogalmazzon
2013. ápr. 29. 13:55
20/21 krisztivan válasza:
Az elején én is babás voltam aztán a végén már röhögve mondtam,hogy most már terhes vagyok:-)) De volt már hogy azt mondtam a kis alien nagyot nőtt:-))(hatalmas gyerekem lett) A szó becézgetések inkább zavarnak(tejcsi,szopcsi) de ha valaki ezt használja ..na bumm.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!