Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, hogy álltok a...

Kismamák, hogy álltok a cicákkal a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Van három gyönyörű egészséges(minden évben oltott, 4 havonta féregtelenített) szobacicám.

Nem járnak ki, havonta egyszer fürdetem is őket, az almokat egy héten 2x teljesen lecserélem és fertőtlenítem.

25. hétben járok.

A problémám az volna hogy akárkivel beszélgetek a terhességemről és megemlítem hogy van cicám és nem is egy egyből kapom a rosszallást.

Anyósom például minden egyes találkozásnál meg kérdezi hogy nem akarok e meg szabadulni tőlük.

Most tényleg ilyen rossz ha van cica a gyerek mellett?

Persze azzal tisztában vagyok hogy felügyelet nélkül nem lehetnek együtt. De ezt megoldom.

Egyébként a terhesség elején teszteltettem magam toxoplazmára ami pozitív volt vagyis már régen átestem ezen a fertőzésen így még azt se mondhatják hogy csak amiatt szabaduljak meg tőlük.

Van valakinek hasznos tanácsa ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm!

2013. ápr. 27. 18:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Én is jártam és járok ebben a cipőben. 3 cicánk van, és a toxoplasma vizsgálat teljesen negatív lett. Mondtam a védőnőmnek, hogy ez azért kegyetlenség lenne, ha nem macskázhatnék, lévén a sajátjaim, felelősséget vállaltam értük. Azt mondta lehet macskázni, még így negatívként is, de utána azonnal alapos kézmosás, meleg folyó víznél, plusz kézfertőtlenítés utána. És nem nyúlka-piszka semmihez, ha megőrülök, úgy viszket az orrom, szemem, stb. akkor sem. Szóval, én ugyanezt merem ajánlani: cicázás után alapos kézmosás, majd kézfertőtlenítés. Akinek meg nem tetszik, vessen magára. Nem a kedves anyós él együtt a cicákkal. Ráadásul, hogy a toxoplazmán át is estél, igazán tényleg nincs mi miatt aggódnod. És mint cicabarát javaslom, nehogy azért válj meg a macsekodtól, mert másnak nem tetszik. :) (Egyébként ez a macska-gyerek dolog még mindig túl vagy misztifikálva, és sok a hiedelem. Nálunk is mondták, hogy jajj, mi lesz. Mondtam: a gyerek nem lesz kinn felügyelet nélkül, ahogy egyébként sem lenne. Probléma megoldva.)
2013. ápr. 27. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!