Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, hogy álltok a...

Kismamák, hogy álltok a cicákkal a terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Van három gyönyörű egészséges(minden évben oltott, 4 havonta féregtelenített) szobacicám.

Nem járnak ki, havonta egyszer fürdetem is őket, az almokat egy héten 2x teljesen lecserélem és fertőtlenítem.

25. hétben járok.

A problémám az volna hogy akárkivel beszélgetek a terhességemről és megemlítem hogy van cicám és nem is egy egyből kapom a rosszallást.

Anyósom például minden egyes találkozásnál meg kérdezi hogy nem akarok e meg szabadulni tőlük.

Most tényleg ilyen rossz ha van cica a gyerek mellett?

Persze azzal tisztában vagyok hogy felügyelet nélkül nem lehetnek együtt. De ezt megoldom.

Egyébként a terhesség elején teszteltettem magam toxoplazmára ami pozitív volt vagyis már régen átestem ezen a fertőzésen így még azt se mondhatják hogy csak amiatt szabaduljak meg tőlük.

Van valakinek hasznos tanácsa ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm!

2013. ápr. 27. 18:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
én nem vagyok kismama, de szerintem ez csak általános butaság. mert elterjedt, hogy a macska gazdaállat )igen, az), de nem csak tőle lehet elkapni a toxoplazmózist, hanem fertőzött virágföldtől is, meg mosatlan gyümölcshéjtól, stb. és tudtommal, ha már rég átestél rajta, akkor nem kaphatod meg. dehogy kell tőlük megszabadulni. mondd meg az anyósodnak, hogy már rég átestél rajta, nem lehet újra elkapni.
2013. ápr. 27. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Így igaz. Nekem is van cicám, még nem kaptam el a toxoplazmózist, mégis megtartottam. A lányom azóta már 3 éves, jól van, és imádja a cicát.
2013. ápr. 27. 18:30
 3/11 anonim ***** válasza:
igaz nekem két kutyám van és a toxoplazmát illetően nincs veszély, no de könyörgöm az a két cica gondolom úgy ahon nálam két kutyuska családtagok! Hogy szabadulna meg az ember a családtagjaitól.....Örülök, hogy a születendő gyermekem állatok között nő majd fel, ismerni fogja őket, szeretni.:)
2013. ápr. 27. 18:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha pozitív lett a teszted, akkor abszolút nincs mitől tartanod, de ha negatív lenne, akkor is kellő óvintézkedésekkel el lehet kerülni a fertőzést.

Egy javaslat (pláne, ha megszületik a baba): ne hetente 2x, hanem naponta cseréld az almot, a toxoplazma ugyanis szabad levegővel érintkezve kb. egy nap után válik fertőzőképessé, tehát ha naponta almozol, akkor ki sem alakul a fertőzés.

Egyébként a gyereknek meg kimondottan jót tesz, ha macskákkal nő fel. :) Az immunrendszerét is erősíti, és a szociális érzékét is fejleszti, hogy oda kell figyelnie egy másik lény igényeire.

2013. ápr. 27. 18:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Jaj,de jó,hogy feltetted a kérdést! Ez most nálam is aktuális,most várom az első kicsimet és nekem is van 2 szobacicám....tudom, hogy sokan elítélnek miatta,de maximálisan tisztán vannak tartva és ha azt nézzük, hogy sok kisbabát hazaadnak még a putriba is,akkor el lehet gondolkodni, hogy melyik is a rosszabb...nincs igazam? (bocsi az off-ért)
2013. ápr. 27. 19:09
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem kinti cicám van, szintén oltott, féregtelenített, egészséges.

Télen, a nagy fagyokban lent aludt a földszinten. Én is annak a híve vagyok, hogy az almot naponta kell cserélni. Nagy ügyet nem csináltam belőle, csak forró vízben mostan utána kezet. A toxoplazmán sajnos nem estem át, pedig mindig volt macskám, kertezek, nyers húst vagdosok főzéskor, stb.

Szerintem most, kismamaként nincs mitől tartanod, az nagyon jó, ha pozitív lett a toxo teszted. Viszont elég körülményes lesz óvni a babát a cicáktól, ezt egy kicsit nehezebben tudom elképzelni.

Jó szervezés kell hozzá mindenesetre. Anyósoddal ne foglalkozz, úgyis állandóan bosszantani fog ezzel.

2013. ápr. 27. 19:27
 7/11 JanoviczkiFerencné ***** válasza:
Nekem sok cicám van, terhesség alatt is rengeteget foglalkoztam velük,pedig negatív lett a tesztem. Amióta megszületett a baba (1 éve), azóta ha sír, az egyik öreg cica mindig odaszalad a kisfiamhoz, dorombol, bújik hozzá és megvigasztalja. Nagyon aranyosak! A kisfiam még sose volt igazán beteg (3 kisebb láz nélküli 1-2 napos megfázást leszámítva), pedig szoptatni csak 2 hónapig bírtam.
2013. ápr. 27. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Egyébként a toxoplazma csak akkor fertőz, ha a szájba kerül, tehát bőrön át nem. Ezért kell minden macskázás, almozás, kerti földezés, nyers húsozás után kezet mosni, mielőtt a szánkhoz érnénk.

Ha megszületik a kicsi, a macskának csak annyit kell megtanulni, hogy a kiságy, a babakocsi, hordozó tabu... ezt is leginkább azért, nehogy belefeküdjön, amikor a baba is benne van, mert mondjuk egy 4 kilós macska agyon tud nyomni egy 4 kilós gyereket. De ezt a macska hamar megtanulja.

Később meg már nem lesz gond, a 6 éves lányom a macskákkal összebújva alszik... megnyugtatja a dorombolásuk, máshogy nem is hajlandó aludni.

2013. ápr. 27. 21:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi erre az időre elvittük a cicáinkat :(

DE(!)

1. Negatív lettem toxoplazmára

2. Nagyon picurka a lakás így nehéz bárhonnan (pl konyha, stb) elkülöníteni a cicákat.

3. Találtunk neki tényleg megfelelő ideiglenes helyet, anyukámnál, ahol jól érzik magukat.

Ha bármelyik fenti nem lett volna, eszembe se jut őket "nyaralni vinni".

A toxoplazmán kívül nem igazán van közös betegsége a macskának-embernek, az egyetlen probléma az lehet hogy pl széthordják a koszt/megkaprmolják a babát, stb, de a koszt így is úgyis felnyalja a baba földről :D, jól nevelt ciculi meg nem karmolászik kisbabákat... szóval ne hallgass senkire, a többi családtagod se dobod ki otthonról, azért mert jön egy új... :)

2013. ápr. 27. 21:53
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csomósodó almot használok amiből azonnal kiszedem a pisit és a kakát. A heti két cserét úgy értettem hogy olyankor már nem utána öntök hanem az egész megy a szemétbe és teljesen friss almot öntök a fertőtlenített alomtálba.

Teljesen családtagok nálunk a cicák és nem akarok egyikőjüktől sem megválni, viszont már a könyökömön jön ki a sok rosszallás mert ők vannak.

De amit megfigyeltem egyébként hogy olyanok megbotránkozását kell végig hallgatnom akinek soha nem volt cicája.

Egyébként anyósom azt sem tudja mi az a toxoplazmozis, remélem senki nem fogja felvilágosítani. :D

Mert aztán magyarázkodhatok hogy nekem nem okoz problémát, sőt én úgy tudom ezáltal a babám is védve van, mert az ellenanyag nála is meg lesz.

Ő csak egyszerűen nem akar a baba mellett háziállatot látni.

De már tényleg unom hogy még csak a 25.hétben járok és még meddig kell ezt hallgatnom.

De azért valahol megkönnyebbülés, hogy nem csak én járok ebben a cipőben.

2013. ápr. 27. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!