Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama aki...

Loliboli kérdése:

Van itt olyan kismama aki Németországban él és szül?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 20. 21:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
köszönöm, a Tiédhez is :)
2013. máj. 3. 10:17
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia Én Torgauban élek 24-éves vagyok és 7 hónapot meloztam egy csirkeüzemben,a párom még mindig ott melozik ugye én még kapom 2 hónapig a fizut ugyan úgy mint ha dolgoznék,a közvetítőnk ajánlott nekünk itt női orvosokat, (ez egy külön épület ahol a kismamákkal foglalkoznak,és más női betegségekkel is, )

Nekem ugye AOK. betegbiztosítom van amivel nagyon megvagyok elégedve. :)

Szóval.

Teherbe estem elmentünk egy nőgyógyászhoz,elsőnek megnéztek hogy tényleg az vagyok e. első vizsgálatkor már kaptam ultrahang képet :) Nagyon aranyos és kedves a Dr.Nő ,megkaptam a kismama könyvet ami jóval nagyobb mint az othoni, akkora mint egy elsős kis füzet.a 2 hónapban kaptam egy kismama csomagot,amiben (magazinok és próba tusfürdő,olajok,stb) mi ugye kedveskedtünk a Dr.Nőnek, othonról hozott Egri Bikavérrel, mai napig nagyon segítőkész,kedves.az 5 hónapban kaptam én is oltást válba,és a párom is, 5 hónapban elküldtek Diagnostikára, Leipzigbe. ott kaptunk képet ismét a piciről (INGYEN)

Kaptunk 2 példányban egy papírt amin a picikénk centőről centire levolt írva,és persze hogy mikorra várható a pici érkezése :)

Minden hónap elején kell megjelenni a dokinál.

Persze mindig az első a sulymérés,következik a vizelet, minden második hónapban vérvétel,és utánna bemondja a dr.nő a nevem és hogy meik öltöző kabin és megnéz,megkérdez hogy minden rendben van? és ha van valami ,pl,nálam a sok gyomorsav,a szekrényből kivett 2 doboz savlekötöt,és a kezembe nyomta,azzal hogy próbáljam meg azt és ha nem jó kiírja a Reenit,amit viszont kiír receptre kiveszük kifizetjük,egészségbiztosítóhoz vissza viszük a blokkot,és visszafizetik az utolsó centig ;) Semmiér nem kell fizetnem.

A sógornőm kijött ide a 7 hónapban és itt szült ,ő csak egy rutin vizsgálaton volt,amikor megszült,adtak egy papírt,amin az volt hogy mivel külföldi állampolgár,így kap 2 ezer eurót azért mert itt szült,De akinek ledolgozott ideje van az többet kap.

Amint a kisbaba betöltötte a 2 hónapot küldik, a pici szlovák állampolgár lett mivel mind két fél szlovák,Nálunk rizikos lesz mivel én Magyar v.ok a párom Szlovák.

a Kórházban nagyon kedvesek a szobában pelenka,popsikrém,törlőkendő,a szobában van külön fürdőszoba.a pici ott lehetett vele,.képet csináltak a piciről,amit a kórházban ki is raktak . :) ő4 napig volt a kórházban,reggeli ebéd vacsora,sőt megkérdezték tőlle hogy mit enne meg,mit kíván?. ő persze rá vágta töröttkrumpli kirántott hus,és már vitték is neki ingyen ;)

Itt Németországban lévő kismamák akik itt hordják ki a picit,és itt szülnek a legjobb kezekben vannak, nem bántam meg egy kicsit sem hogy itt maradtam.

2013. máj. 15. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!