Van itt olyan kismama aki Németországban él és szül?
Szia Én is Németországban élek. Már a 2. babánkat várjuk, most vagyok a 22. hétben!
És te??? Mi Nürnberg közelében élünk!
Szia. Én 30 hetes vagyok, és Bayernben élünk.
pénzt tényleg nem adhatsz nekik, sértésnek veszik, vagy nem is értik, mit akarsz vele. egyik ismerősömmel közölték, mikor adta a pénzt, hogy ne aggódjon, a biztosítása fedezte a dolgot, nem tudják, miért gondolja, hogy fizetni kell. mondta azért, mert szokás. erre a válasz az volt: itt nem, és kérem, tegye el a pénzt, de bedobhat a perselybe az ajtó mellett 1-2 eurot, azt megköszönjük. az a kávépénz.
Amúgy ami jár anyagilag: (legalábbis itt Bayerben) ha volt egy éves munkaviszonyod, akkor annak ha jól tudom 70%-a (netto) ezt eloszthatod, hogy hány évre kéred. 1re,2re, vagy 3ra. értelemszerűen 3x annyit kapsz havonta, ha egy évre folyósíttatod, ha 3ra, tovább kapod, de harmadannyit. Ha nem volt munkaviszonyod, (ez vonatkozik pl rám) akkor havi 300 euro a minimum Elterngeld, ez jár, de meg kell igényelni majd. Ez egy évig jár, tehát összesen 3600 eurot fogsz kapni akkor.
Továbbá jár havi 187 euro családi pótlék, ez addig,amíg a gyerek tanul, de max 25 éves koráig. (ha jól tudom)
A szülésznőt itt Hebamme-nak hívják. Majd nézz ki egy kórházat, hol szeretnél szülni, menj el egy 6-8 héttel a Termin előtt, és jelezd, hogy ott szeretnél szülni. (egyébként vannak a klinikákon nyílt napok) Ott lesznek Hebammék, és nálunk itt úgy van, ráböksz egyre a kép alapján, amelyik szimpi. Ha szerencséd van, éppen bent van, és ráér, akkor beszélhetsz is vele.
Ő lesz majd ott a szülésnél, ha éppen ügyeletben van, ha nem, akkor más, de a baba-és kismamagondozást ő fogja végezni.
Itt nem szokás orvost fogadni, az ügyeletes orvos végzi a szülések levezetését, de a Hebamme csinálja a meló 90%át.
Viszont minden orvos és szülésznő kedves, felkészült és lelkiismeretes, nem kell aggódni.
Legalábbis nekem ezt mondták az anyukák, akik itt szültek, hogy igazán kedves mindenki, és igyekeznek a legszebbé és legjobbá tenni az egészet Nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!