Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért ne szedjem már az Elevitet?

Miért ne szedjem már az Elevitet?

Figyelt kérdés

A nőgyógyász azt mondta, hogy már ne szedjem az Elevitet,ami megmaradt belőle,azt majd szoptatáskor szedjem be. Helyette írt fel nekem D-vitamint és vasat. A D-vitamint heti 1x, a vasat napi 2x. Szerintetek miért?

21 hetes kismama vagyok.

Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

2013. ápr. 18. 10:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Én sem hiszem, hogy az Elevittől lett a 2-nak beteg babája, de ugyanúgy nem hiszem azt sem, hogy óriás bébi lesz tőle. Én mondjuk nem szedtem végig saját döntésemből, de két barátnőm is végig szedte, minden nap és normál súllyal születtek a babák.
2013. ápr. 18. 12:32
 12/18 anonim ***** válasza:
81%
Én elevitet szedtem a 33.hétig, egészséges kislányom született 39+6ra, 3250g és 49cmvel, én az elevitet fogom a következő terhességemnél is szedni.
2013. ápr. 18. 12:45
 13/18 anonim ***** válasza:
12es vagyok, végig olyan tökéletes volt a vérképem, hogy azt mondta az orvos olyan mintha nem is lennék terhes :)
2013. ápr. 18. 12:48
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2013. ápr. 18. 13:54
 15/18 anonim ***** válasza:

Minden orvos, védőnő és szülésznő mást mond ezzel kapcsolatban. Harmadik babámat várom, volt pár ember, akinek kértem a tanácsát. Az elsőnél végig szedtem, nyáron született pedig, 3,2 kg-mal. A másodiknál a védőnő azt mondta, hagyjam abba, az orvos azt, szedjem, legfeljebb kétnaponta. Úgy tettem, 2-3 naponta szedtem, télen született, és milyen jól tettem! Ugyanis koraszülött lett, 5 héttel előbb érkezett, de a vitaminok miatt (vagy sem) de 2,5 kg-mal, ami nagyon szuper dolog volt abban a helyzetben. Igaz, azt mondták, ha végig kihordom közel 4 kg is lehetett volna, én mégsem bántam, mert így legalább nem volt gond még a kis súlya is.

Most 24 hetes vagyok, más orvos, más védőnő, rám bízták. Szedjem kétnaponta akár, úgyis jön a nyár.

2013. ápr. 18. 14:02
 16/18 anonim ***** válasza:
Én is ma voltam a dokinál és nekem is mondta: hogy hagyjam abba a gravida szedést, ami megmaradt az meg majd jó lesz szülés utánra, helyette írt fel vasat.. kicsit meglepődtem én is.. gondolom az első 3 hónapban azért ajánlják mert ugye akkor vannak a rosszullétek az anya nem kíván nagyon semmit és hogy jusson be vitamin... gondolom én.... de ki tudja..meg hát ugye lehet hallani hogy a vitaminoktól nőtt nagyra a baba.... na de ez is olyan h ki tudja...
2013. ápr. 18. 15:46
 17/18 anonim ***** válasza:
1es....nagyon okos vagy ne haragudj.....2es sajnálom ami a babáddal történt de biztos vagyok benne hogy nem az Elevittől!amugy mikor kezdted el szedni az Elevitet?
2013. ápr. 18. 17:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Felesleges szedni a 12. hét után, mert minden súlyos rendellenesség kialakul addigra, ha lesz.
2013. ápr. 18. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!