Folsavat már szedem, tegnap kaptam Elevitet, akkor hagyjam abba és csak az Elevitet szedjem vagy mehet mind a kettő?
Mehet mind a kettő,az elevit nem tartalmaz annyi folsavat,mint amennyire az első trimeszterben szüksége van a babának. A 12.hétig ajánlott,ha külön szeded a folsavat,utána már elég csak az elevit.
36hkm
3. vagyok.
Látom eltérőek a vélemények, biztos minden doki mást mond. Ha mások szerint mehet a kettő akkor szedd úgy.
Boldog Babavárást!
8+6hkm
Én a folsavat már nem szedném, az elevit bőven elegendő+a megfelelő táplálkozás.
A túl sok folsav elvonja a szervezetedből a B-vitamint.
Ebben a cikkben is leírja, hogy nemzetközi ajánlások szerint napi 1 mg folsav a maximum. Az Elevitben 0,8 mg van, ez az ajánlásoknak megfelelő adag. Én a helyedben nem szednék mellé még pluszban külön folsavat.
Kedves Kérdező,első vagyok!
Ne haragudj,látom többen azt mondják,hogy nem kell külön szedni,akkor biztos engem vezettek félre,nekem akkor a nőgyógyászom és még a patikában a gyógyszerész is azt mondta szedjem mellé. Valószínűleg akkor nekem mondták rosszul,inkább akkor ne szedd,ha itt többen azt mondták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!