Kismama vitamint muszáj mindenkinek szedni?
Szerintem nem muszáj. Én is csak a folsavat szedtem és minden nap ettem gyümölcsöt. Kicsit ellene vagyok a mű vitaminoknak. Egészséges táplálkozás mellett minden rendben lesz.
38 hetes kismami
Ez egy fatális marhaság. Terhesvitamint a terhesség előtt is szedtem, és közben is. Mégis FEJLŐDÉSI RENDELLENESSÉG miatt halt meg a fiam!!!
Az egész egy humbug, értem ezt a reklámra, hogy belesúlykolják a kismamába, hogyha nem szeded akkor a gyereked rendellenességel fog születni....... :(((
Természetesen szükségesek a szervezet számára a megfelelő mennyiségű vitaminok bevitele, de ha valaki egészségesen, változatosan táplálkozik (zöldség,gyümi) fölösleges szedni. Nagyon sok kismamának szorulást, egyéb problémákat okoz, sőt hízást is.
Igen kellemetlen mikor görcsöl egy kismami hasa, és megijed. Közben pedig csak a vitamin okozta székszorulás miatt van rosszul.
A FOLSAV a velőcsontzárdódási rendellenességek megelőzésére alkalmas, de ez nem biztosíték arra hogy nem lesz beteg a baba.
Az Elevit és a Gravida tartalmaz Folsavat, ezért is kedvelik oly sokan.
Véleményem szerint nyugodtan elhagyhatod ha nem szeretnéd szedni a terhesvitamint, elég a folsav is. Patikában kapható kb 1200 Ft.
Üdvözlettel:
egy védőnő
Az előttem írónak: a genetikai rendellenességeket NEM lehet megelőzni semmiféle vitaminnal, nem változik meg től a géntérkép!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Üdv:
egy védőnő
A hízás és szorulás alkati kérdés, nem a vitamintól van!
Én is szedtem az 5.hónapig a gravidát, szorulásom se lett és hízni se híztam.a 34.hétben van rajtam +6kg!
Akkor te a szerencsések közé tartozol! :)))))) Természetesen alkati kérdés.
Rosszul írtam az előbb akkor pontosítanék: A hormonális hatásokon kívül ezektől a vitaminoktól is lehet súlytöbbletet elérni...így jó? :))))
Szép napot nektek!
Azért én egy kicsit furcsának tartom, hogy vannak, akik ennyire ódzkodnak a vitamintól. (Miközben nem kis számban dohányoznak a fiatal lányok) Ha valakinek nem okoz problémát a szedése, szerintem jobb ha szedi, mert miért ne tegyünk meg mindent a babáért, ha lehetőségünk van rá. Azt azért ne mondja senki, hogy a mai élelmiszerekben tombolnak a vitaminok meg az ásványi anyagok . A zöldségek nitrát tartalmáról nem is beszélve!
Nem akarok senkit megbántani, de nekem több ismerősöm azért nem szedte, mert betegesen fél az elhízástól.
Negyedik babát váró kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!