Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatti székrekedés...

Terhesség alatti székrekedés miatti erőlködés okozhat-e hüvelyi vérzést?

Figyelt kérdés

8 hetes terhes vagyok. Gyakran van szorulásom. Tegnap, miután nagy WC-n voltam és erőlködtem, elkezdtem barnázni. Reggelre átváltott alvadt vérre, azóta kis mennyiségű vér jön a hüvelyemből.

Ez vajon lehet az erőlködéstől?

Semmilyen görcsöm, lázam nincs...

2013. ápr. 12. 12:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok kedves Válaszolók!

Ha még olvassátok a kérdést, leírom, mi van velem:

Pénteken felhívtam a kórház nőgyógyászati osztályát. Elmondtam, mi a panasz, erre a hölgy azt mondta, hogy végül is én tudom, hogy mennyire vérzek és mennyire vagyok rosszul; ha a vérzés erősödne és erős görcsök kísérnék, akkor mindenképpen menjek be.

Mivel van két pici gyerekem, és a terhességet még senkinek nem mondtam el, nem akartam úgymond besétálni az oroszlán barlangjába...Magyarul bemenni a kórházba, mert akkor tutira bent fognak...

A párom egyre nyugtalanabb lett, így hagytam magam rábeszélni. Pénteken este bementünk a kórházba. Felkerestem az osztályon a nővért, akivel előtte telefonon beszéltem. Mondtam neki, hogy bejöttünk, mert aggódunk a vérzés miatt. A nővér azt mondta, hogy rendben, akkor szól az ügyeletes orvosnak, és befektetnek. Na, én ezen a ponton menekülőre vettem az irányt...Kérdeztem, hogy mégis mi lenne a terápia. A válasz: "Ilyenkor Rutascorbint szoktunk adni, és feküdni kell." (Mindezt minimum négy napig)

Lepergett előttem a film: Könnyes búcsút veszek a családomtól, akiket minimum 4 napra elhagyok (tuti, hoyg az a 4 nap nem 4 nap lenne, hanem több)...Megvizsgál egy doki, kapok valami bogyót, amitől egyáltalán nem biztos, hogy csodát várhatunk, mert a kedves (tényleg kedves) nővérke azt is mondta, hogy ha ez vetélés, akkor azon már nem tudnak segíteni. Aztán hívhatom a főnököm, hogy "hát izé...tudod terhes vagyok, ezért most kórházban fekszem, de nyugi, majd azért bejárok ám dolgozni..." És persze a család, mondjuk az anyukám biztosan szívrohamot kapna.

Egyszóval úgy gondoltam ott és akkor, hogy annyira nincs nagy katasztrófa, szerdán úgyis mennem kell vizsgálatra...inkább saját felelősségre hazajöttem, de a Rutascorbint megvettem a gyógyszertárban. Be is szedtem, plusz próbáltam kicsit visszavenni a tempóból.

Ma (szerdán) elérkezett az "első" vizsgálat. Hát nem lettem boldog...Elmondtam a történetet a dokinak., majd megvizsgált. Eredény: 12 mm-es szabálytalan petezsák. Az ultrahang szerint 6 hetes terhes vagyok, de felmerült a missed ab lehetősége is. Egy hét múlva kell visszamennem. Ha nem változik a helyzet, akkor műtét lesz.

Most nem tudom, mit gondoljak...Február 15-én jött meg utoljára, és az első halvány pozitív tesztem márc.18-án volt. Akkor már jónéhány napja éreztem hányingert.

Tulajdonképpen a terhesség tényleges kora lehet akár 6 hét, de egy 6 hetes terhességnél már van szívhang, vagy nem??

Ha nem vagyok terhes, hát rendben, elfogadom. Sok cikket olvastam a témában, és tudom, hogy ha egy baba elmegy, annak az az oka, hogy nem fejlődik rendesen. Inkább most vetéljek el, mint szüljek egy beteg gyereket.

Csak az a rossz, hogy a terhességi tünetek uyganolyan erősek még mindig. Hányinger, szagundor, stb...

Próbálok pozitívan gondolkozni...most még egy hétig parázhatok.

2013. ápr. 17. 09:40
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is csak 8 hetesen volt színhang és engem is ab-ra akart küldeni a doki.

36hkm.

Ja és írd meg mi lett végül, szorítok!!!

2013. ápr. 17. 09:46
 13/27 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, nagyon remélem, hogy happy end lesz a vége.

Mindenképpen jelentkezem!

2013. ápr. 17. 09:53
 14/27 anonim ***** válasza:
Várom:)
2013. ápr. 17. 10:19
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan nyomon követem a történeted, és szomorúan, de még nem lemondással olvasom az eseményeket. Én 6 hetesen voltam Uh. volt szívhang meg minden. Akkor barnáztam és kaptam rá Rutascorbint. Utána egyik nap kb. 7 hetesen véreztem, be fektetek 1 éjszakára, utána jöhettem haza, azzal, hogy nem kell 24 órát feküdni de pihenni muszáj.(a baba ott volt, volt szívhang) 9 hetesen minden rendben volt a babával, azóta is szedem a gyógyszereket és reménykedek, hogy a 12 hetes Uh-n minden rendben lesz. Most 10 hetes vagyok.

Volt már vetélésem a legelső babámat amilyen gyorsan jött el is veszítettem. Borzalmasan éreztem magam csak fogtam a pozitív csíkokat (volt vagy 5db ha nem több) és zokogtam. A család se a vetélésről sem a mostani babaáról nem tud, nem tudnak mellettem állni pedig nekem mindenem a családom, de nem akarjuk őket is kínozni fölöslegesen. Igaz most már 2 hét múlva szólunk neki. (anyák napján) Ha már tudni fogják bármi is lesz, de legalább végre velünk lehetnek.

2013. ápr. 17. 12:13
 16/27 A kérdező kommentje:

Ma reggel úgy mentem be a vizsgálóba, hogy fel voltam készülve arra, hogy a doki közli velem a legrosszabbat. Tulajdonképpen van még remény arra, hogy jövő héten már lesz szívhang. Most erre próbálok gőzerővel koncentrálni.

Febr.15-én volt utoljára mensim, a ciklusaim eléggé szabálytalanok. Néha 30-35 naposak. Remélem, csak annyi történt, hogy korán mentem. A 8 hetes terhességet a mensi alapján számoltam, az UH talán pontosabb.

De lehet, hogy ez már csak egyfajta kapaszkodás az utolsó reménysugárba...

Kedvesek vagytok nagyon, hogy mellettem álltok.

2013. ápr. 17. 13:40
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Remélem semmi baj nem lesz. Nekem febr. 7.-én volt az utolsó mensim, tegnap előtt egy pici pecsét volt a bugyimon, sajnos már nem volt szIvhang, ma befejezték a terhességet, remélem nálad jól végződik.
2013. ápr. 18. 19:57
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó annyira sajnálom ami történt! Én betegesen rettegek, hogy ismét elvetélek. Nincs semmi előjele annak, hogy a következő UH-n már nem lesz szívhangja? Elmúlnak a rosszullétek? Ilyenkor a pecsételés előtt hány nappal korábban áll le a pici szíve? 6-7-8-9 hetesen szépen fejlődött a babám következő Uh 12 hetesen lesz. (15. voltam)
2013. ápr. 19. 07:30
 19/27 A kérdező kommentje:

Kedves 17. válaszoló, nem akarlak közhelyekkel boldogítani. Egyszerűen csak őszintén nagyon sajnálom, hogy ez történt veled.

Próbálok bizakodni...

Arra koncentrálok, hogy van már két gyerekem, akik nagyon sok örömet adnak nekem. Bár néhány napja eléggé ingadozik a hangulatom. A párom is maximálisan mellettem áll, de ő nem tudja átérezni, hogy milyen érzés...Ezért néha nem érti, hogy miért vagyok dilis.

Őszintén szólva, korábban én sem értettem, hogy egyesek miért vannak úgy kiborulva egy vetélés miatt, ami mondjuk a 6-7-8-ik héten következik be. Oké, hogy szomorú dolog, de az ember ilyenkor még nem is éli bele magát annyira.

Sajnos most már értem, és mindenkit meg tudok érteni. Az ember majdnem két hónapon keresztül beleéli magát abba, hogy egy kis csoda történik vele...érzed, hogy változik a tested, szenvedsz a tünetek miatt, de igazából még soha nem örültél ennyire hányingernek...aztán jön a hidegzuhany...És még mindig szenvedsz a tünetektől, mert a hormonok még dolgoznak. Borzalmas.

2013. ápr. 19. 08:35
 20/27 anonim ***** válasza:
75%
Első babánk elsőre sikerült 5 hetesen viszont elment. Tudom így kellett lennie, semmi esetre sem vállalnánk sérült gyermeket, ha elakar menni akkor menjen mert úgy sem lenne egészséges. Mára már elfogadtam, hogy ez bárkivel előfordulhat, ugyanakkor ő mindörökre az első terhességem marad.
2013. ápr. 19. 08:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!