Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi havi bevétellel számoln...

Mennyi havi bevétellel számolnak a három vagy több gyerekes családok?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok 3 gyerekhez mennyi havi bevétel szükséges? Ti mennyiből milyen szinten éltek?

Gondolkodunk három gyerekben, de szeretném tudni azoktól, akik benne élnek, hogy ez anyagilag mit jelent?

Milyen ételeket esztek, milyen foglalkozásokra jutnak el ebből a gyerekek, ruhákra, könyvekre, nyaralásra mennyit költötök?

Senkinek nem akarok a tárcájában katatni és a döntéseiteket sem fogom megkérdőjelezni, csak annyit szeretnék, hogy átlássam előre, milyen az élet 3 (vagy több) gyerekkel, ill. milyen színvonalon lehet így élni, mennyiből.

Köszönöm annak, aki megosztja velem a tapasztalatait.

2013. ápr. 11. 13:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Hát 7-800ezerből én bizony nagy lábon tudnék élni 3 gyerekkel is. Hacsak nem a takarékba raknám, ahogy az elözö írta...

Mi 300-ból élünk 2 gyerekkel, a férjemmel, de úton van a 3. baba. Van bőven fizetnivalónk, albérlet, hitel stb...de így sem kell nélkülözünk. A gyerekeket és magunkat sem a turiból öltöztetem, hanem pl. a h&m-ből, (tehát azért nem a legmárkásabb, legdrágább árkategória), a kaján úgy spórolunk, hogy mindent megveszünk, de nagyon megnézzük, mit hol mennyiért...Adok magamra, költök magunkra, stb...persze jobb lenne több pénz, de én most ugye nem dolgozom. Lakástakarékpénztárat fizetünk, most ez a megtakarítás.

A 3. gyerek nem tudom mennyivel fogja megdobni a költségeket, de sejtem, hogy elég lenne 400ezer is, nem kellene 7-800ezer, persze jó az, ha van, de abból már futná luxusra is.

2013. ápr. 11. 14:57
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Széles a skála, de meghúzhatunk valahol egy határt: addig mindegy, ki mennyiből él, amíg a gyerekek nem szenvednek szükséget, nem kell éhezniük, nem csak szó szerint, hanem minőségileg, és az alapvető dolgokat megkaphatják a fejlődésükhöz. 1 vagy 2 gyerekkel is okosan kell tudni gazdálkodni, és a mai világban úgy látom sok családnál feleslegesen sok pénz megy el bizonyos dolgokra, tisztelet a kivételnek.

Mi 3 gyermeket nevelünk, eredetileg kettőt terveztünk, de meggondoltuk magunkat. Most jelenleg gyesen vagyok a kicsivel, így a havi bevételünk olyan 220 ezer, de ha visszamegyek dolgozni, ez 300 ezer fölött lesz. Lakáshitelünk nincs, jó pár évig építkeztünk önerőből, apránként, a férjem csinált szinte mindent a tetőn kívül. Úgy alakítottuk a házat, hogy a rezsit minimálisra tudjuk csökkenteni. Fával fűtünk, a kertet műveljük, vannak gyümölcsfáink, ez mind-mind plusz. Az élelmiszereken sokat spórolunk, de az egészséges dolgokon van a hangsúly, nem veszünk meg sok bolti szemetet.Külfüldön még nem voltunk a gyerekekkel, de nyaralni minden nyáron el tudunk menni, ill. a nagyobbaknak egy-egy táborra is futja.

Amire nem sajnáljuk a pénzt: a gyerekeink. Fontos, hogy megvegyük nekik, amire úgy gondoljuk szükségük van, ha kell kispóroljuk. A nagyoknak van külön számítógép, az udvaron trambulin, ping-pong asztal, focikapu, medence, hinta, csúszda, ezekre megspóroltuk mindig a pénzt, mert ezeket tartottuk fontosnak. De nem telik a gyerekeimnek drága Nike cipőre, amit fél év alatt kinőnek, nem a legdrágább cuccokban feszítenek, de normálisan vannak felöltöztetve. Veszünk ruhát használtan és a kínaiból is. Nincs a legmenőbb plazma tévénk és nincs a nappaliban bőr sarokülőgarnitúránk(mert most mifelénk ezt tartják menőnek) de normálisan be van rendezve a házunk.

Nem iszunk, nem dohányzunk, nem járunk bulizni, de családi programokat szívesen szervezünk a gyerekeinkkel. Pl. mi fürdős család vagyunk, havonta egy élményfürdő, csúszdával, szaunával, termálvízzel, nekünk ez kell. Sok ismerősöm irigykedve mondja, nekik nem telik ilyenekre.

Na ez a havi egy fürdő 10 ezer Ft. És olyanok irigykednek, akikről tudom, hogy napi egy doboz cigi az a minimum(az havonta csak 15 ezer), a gázszámlájuk az egekben, mert télen a lakást 25 fokra fűtik( de minek), és az autólízingjük 80-100 ezer havonta, mert hát menő autóban kell mutogatni magukat.

Szóval mindenki arra költ amit fontosnak tart, mi így élünk, nekünk ez a fontos.

És még annyit, hogy a 3 gyerek azért nem olyan vészes ám anyagilag, mert sokminden közös, nem kell mindent újra venni, a kicsi a nagyoktól a kiságytól kezdve a játékokig nagyon sok mindent örökölt. És persze a családi pótlék és a juttatások is kedvezőek, ingyen tankönyv, térítési díj féláron, vannak nagycsaládos kedvezmények. Szóval szerintem 2 gyerekkel sem élnénk rosszabb színvonalon.

A helyzet gondolom akkor fog változni, amikor már a továbbtanulásra kerül a sor, húzósak a tandíjak, és hát az életkezdés, biztos nem tudunk majd mind a három gyerek feneke alá egy lakást meg kocsit tolni, de nekünk sem tudtak a szülők ezzel segíteni, mégis itt vagyunk.

2013. ápr. 11. 15:09
 13/14 anonim ***** válasza:
Az elsőn én is ledöbbentem, 600 000?Sokan a harmadának is örülnének.300-ből szerintem ki lehet jönni.Nyilván nem luxusban élni, de kijönni.A luxusra kellhet a 6-700 ezer is.
2013. ápr. 12. 09:49
 14/14 anonim ***** válasza:
6. babánkat várjuk, 380 - 400.000 a havi össz bevételünk, nincs hitelünk. Általában szépen kijövünk, nagyobb kiadásokra van félretett pénzünk. Saját házunk van, most újítottuk fel teljesen (sajnos lakva kellett felújítanunk, nehéz volt). Most megint tartalékolnunk kell, mert nagyon sok elment az építkezésre, de még ez is belefér.
2013. ápr. 12. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!