Mennyi havi bevétellel számolnak a három vagy több gyerekes családok?
Mit gondoltok 3 gyerekhez mennyi havi bevétel szükséges? Ti mennyiből milyen szinten éltek?
Gondolkodunk három gyerekben, de szeretném tudni azoktól, akik benne élnek, hogy ez anyagilag mit jelent?
Milyen ételeket esztek, milyen foglalkozásokra jutnak el ebből a gyerekek, ruhákra, könyvekre, nyaralásra mennyit költötök?
Senkinek nem akarok a tárcájában katatni és a döntéseiteket sem fogom megkérdőjelezni, csak annyit szeretnék, hogy átlássam előre, milyen az élet 3 (vagy több) gyerekkel, ill. milyen színvonalon lehet így élni, mennyiből.
Köszönöm annak, aki megosztja velem a tapasztalatait.
Ez szerintem óriási külömbségek vannak.
Nekünk az igényünk, hogy 1-2 évente tengerentúli nyaralásra menjünk. Ezért vállatunk 2 gyereket, velük még képesek vagyunk menni, de 3 gyereknél már azért túl sok költség lenne. Mi szeretünk mindenböl jót venni,es meg is tehetjük. 3 gyereknél már vissza kellene venni az igényeinkböl.
230-250 között mozog havonta. 3 gyerekünk van, saját lakás. Hitelünk nincs, van egy régi autónk, fenn tartjuk, vizsgáztatjuk, benzin stb. Kijövünk, de félre tenni semmit nem tudunk. Hónapról hónapra élünk, de nem szenvedünk hiányt. Az ételen igyekszünk nem spórolni, van hús, zöldség, gyümölcs, gyümölcslé. Rengeteget sütök, így csoki meg kész nasik nem nagyon vannak, csak amit ajándékba kapnak. Gyerekeknek félárú az étkeztetés. (Iskolás még nincs, de úgy tudom ott is van támogatás). Nyaralni családi telekre sokat megyünk, ott nem fizetünk, sőt, ha anyósomék is ott vannak, főznek ránk is. Emellett egy vagy két kedvezményes helyre tudunk elmenni közösen.
de én még GYEDen vagyok, ha újra dolgozom majd, biztos több lesz valamivel. Szerintem két gyerekkel sem álltunk semmivel se jobban.
Havi 5-600 körüli a bevételünk, pár havonta jön külön bevétel is ehhez. A havi hitelünk 100 körül van.
Én úgy gondolom, hogy szépen elvagyunk.
Amire nem sajnáljuk a pénzt, s amire sok el is megy: minőségi táplálkozás, egészség, gyerekek. A férjem soha, semmit nem húz ki a bevásárló listámról, sőt, külön válogat a fellelhető legjobb, legegészségesebb ételek közül. Figyelek rá, hogy jól együnk. Magánorvosokhoz járunk, ha kell, és a gyerekeknek megvan mindene, játszóházra, külön foglalkozásokra is költünk. Itt megjegyzem, hogy vannak nagyszülők, dédik, akik szintén elhalmozzák őket játékokkal, könyvekkel, ruhákkal, mi ehhez képest vásárolunk ilyesmit, mert ha van is minden, szándékosan nem akarjuk elmajmolni, túlságosan elkényeztetni őket.
Amire viszont nem igazán költünk: felesleges, úgymond mindenből a legújabb luxus holmik, plazmatévé, új kocsi évente, rendszeresen új ruhatár, stb... szóval ilyen külsőségekre nem adunk.
Tengernél a nászutunkon voltunk utoljára, mióta gyerekek vannak, boldogan megyünk a balatoni nyaralóba is. S ha meglátogatjuk távol, esetenként külföldön élő barátainkat, nekünk az is kikapcsolódás, sőt sokkal kedvesebb nyaralásnak számít, mintha mindig új helyeket fedeznénk fel a világban. De mint fentebb is írták, fontos hogy kinek mire van igénye, mitől boldog, hogyan tud kikapcsolódni.
Szóval mi boldogok vagyunk így, van étel-ital, egészség, hitel rendesen fizetve, jut is marad is, és ez a lényeg.
Első!
7-800 ezerből három gyereket eltartani és nem nagylábon élni? Akkor.gondolom.havi fél milliot betesznek a takarékba....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!