Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi havi bevétellel számoln...

Mennyi havi bevétellel számolnak a három vagy több gyerekes családok?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok 3 gyerekhez mennyi havi bevétel szükséges? Ti mennyiből milyen szinten éltek?

Gondolkodunk három gyerekben, de szeretném tudni azoktól, akik benne élnek, hogy ez anyagilag mit jelent?

Milyen ételeket esztek, milyen foglalkozásokra jutnak el ebből a gyerekek, ruhákra, könyvekre, nyaralásra mennyit költötök?

Senkinek nem akarok a tárcájában katatni és a döntéseiteket sem fogom megkérdőjelezni, csak annyit szeretnék, hogy átlássam előre, milyen az élet 3 (vagy több) gyerekkel, ill. milyen színvonalon lehet így élni, mennyiből.

Köszönöm annak, aki megosztja velem a tapasztalatait.

2013. ápr. 11. 13:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Azt godnolom, hogy minimum netto 600 bevétel kell, nekem csak egy van de legjobb barátoméknál 3, ők 7-800 körül keresnek így kijönnek normálisan, de nem élnek nagy lábon.
2013. ápr. 11. 13:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem óriási külömbségek vannak.

Nekünk az igényünk, hogy 1-2 évente tengerentúli nyaralásra menjünk. Ezért vállatunk 2 gyereket, velük még képesek vagyunk menni, de 3 gyereknél már azért túl sok költség lenne. Mi szeretünk mindenböl jót venni,es meg is tehetjük. 3 gyereknél már vissza kellene venni az igényeinkböl.

2013. ápr. 11. 13:20
 3/14 anonim ***** válasza:
69%
5 gyereket nevelek egyedül, 200 ezer forintos bevétellel nagyon elégedett lennék , de sajna csak kicsit több , mnit a fele van meg. Szükösen élünk , sok tésztát eszünk , kevés hust , kevés gyümölcsöt , mert az is drága, mindent akciosan veszek , de nem a legrosszabb minöségüt. Nyaralni nem megyünk ,csak a gyerekek , mivel kiválo tanulok szoktak kapni ingyes , vagy minimális költségü tábort. Ruhánk az van bőven , már nem férünk tölük , könyvünk is sok van , amég nem éltünk ilyen szegényen megvettem mindent , ugyhogy rengetek holmink van. Hitel nincs , sporolunk a rezsin , éhen nem fogunk halni az biztos , de mint irtam a kényelmes élethez kétszer ennyi pénzre lenne szükség.
2013. ápr. 11. 13:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

230-250 között mozog havonta. 3 gyerekünk van, saját lakás. Hitelünk nincs, van egy régi autónk, fenn tartjuk, vizsgáztatjuk, benzin stb. Kijövünk, de félre tenni semmit nem tudunk. Hónapról hónapra élünk, de nem szenvedünk hiányt. Az ételen igyekszünk nem spórolni, van hús, zöldség, gyümölcs, gyümölcslé. Rengeteget sütök, így csoki meg kész nasik nem nagyon vannak, csak amit ajándékba kapnak. Gyerekeknek félárú az étkeztetés. (Iskolás még nincs, de úgy tudom ott is van támogatás). Nyaralni családi telekre sokat megyünk, ott nem fizetünk, sőt, ha anyósomék is ott vannak, főznek ránk is. Emellett egy vagy két kedvezményes helyre tudunk elmenni közösen.

de én még GYEDen vagyok, ha újra dolgozom majd, biztos több lesz valamivel. Szerintem két gyerekkel sem álltunk semmivel se jobban.

2013. ápr. 11. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
3 gyermekünk van a havi bevételünk 300000-450000 között van,nyáron több a bevételünk a férjem az építő iparban dolgozik.Törlesztünk lakáshitelt forintost,a nagy fiam motorozik, a középső harmonikára jár,havonta egyszer megyünk fürdőbe, nyáron az Erzsébet programmal megyünk nyaralni.Mi nem panaszkodunk normálisan megélünk, a gyerekeknek ha valami kell megtudjuk venni.Én napi szinten felírom,hogy mire mennyit költünk,minden nap főzök,igaz van kertünk és a zöldségre nem igen kell költenünk.
2013. ápr. 11. 13:41
 6/14 A kérdező kommentje:
Hű, köszönöm a sok választ, tényleg nagyon hasznosak voltak! Elég széles a skála, ki-mit-mennyiből tud kihozni. Lehet tanulni belőle az biztos! Köszi (mindenkit felpontoztam! :))
2013. ápr. 11. 13:43
 7/14 anonim ***** válasza:
69%
350 ezer a bevételünk,3 gyerek van (2 kamasz,1 8 hónapos). Mindenünk megvan,nem kell spórolni,hó végén nem teszem fel a kérdést mikor jön már a csp:) Saját lakás,autó hitelmentes. tv,x box,ps,laptop,mosogató,szárítógép mindenünk megvan,ami a mi igényünk. Külföldre nem járunk nyaralni,de belföldre el szoktunk menni. Középosztályba sorolnám magunkat.
2013. ápr. 11. 13:44
 8/14 anonim ***** válasza:
69%

Havi 5-600 körüli a bevételünk, pár havonta jön külön bevétel is ehhez. A havi hitelünk 100 körül van.

Én úgy gondolom, hogy szépen elvagyunk.

Amire nem sajnáljuk a pénzt, s amire sok el is megy: minőségi táplálkozás, egészség, gyerekek. A férjem soha, semmit nem húz ki a bevásárló listámról, sőt, külön válogat a fellelhető legjobb, legegészségesebb ételek közül. Figyelek rá, hogy jól együnk. Magánorvosokhoz járunk, ha kell, és a gyerekeknek megvan mindene, játszóházra, külön foglalkozásokra is költünk. Itt megjegyzem, hogy vannak nagyszülők, dédik, akik szintén elhalmozzák őket játékokkal, könyvekkel, ruhákkal, mi ehhez képest vásárolunk ilyesmit, mert ha van is minden, szándékosan nem akarjuk elmajmolni, túlságosan elkényeztetni őket.

Amire viszont nem igazán költünk: felesleges, úgymond mindenből a legújabb luxus holmik, plazmatévé, új kocsi évente, rendszeresen új ruhatár, stb... szóval ilyen külsőségekre nem adunk.

Tengernél a nászutunkon voltunk utoljára, mióta gyerekek vannak, boldogan megyünk a balatoni nyaralóba is. S ha meglátogatjuk távol, esetenként külföldön élő barátainkat, nekünk az is kikapcsolódás, sőt sokkal kedvesebb nyaralásnak számít, mintha mindig új helyeket fedeznénk fel a világban. De mint fentebb is írták, fontos hogy kinek mire van igénye, mitől boldog, hogyan tud kikapcsolódni.

Szóval mi boldogok vagyunk így, van étel-ital, egészség, hitel rendesen fizetve, jut is marad is, és ez a lényeg.

2013. ápr. 11. 13:49
 9/14 A kérdező kommentje:
Én életemben egyszer voltam külföldön, az is itt a szomszédban volt, párom kétszer, de olyan kicsi volt, hogy nem is emlékszik rá :), ez nálunk sem szempont. Viszont ügyelünk hogy cukrot, fehér lisztet ne együnk, a súlypont nekünk is inkább ezen van. Heti edzések és inkább biciklis túrák, sátrazás az, ami nekünk igazi kikapcsolódást adott eddig. Számolgatunk, köszönjük szépen! :)
2013. ápr. 11. 14:04
 10/14 anonim ***** válasza:
77%

Első!

7-800 ezerből három gyereket eltartani és nem nagylábon élni? Akkor.gondolom.havi fél milliot betesznek a takarékba....

2013. ápr. 11. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!