Kisfiammal gyesen vagyok, ami februárban lejár. Ha addig teherbe esek, miből számolnák majd a következő gyedet?
Ha táppénzre mégy, akkor a tgyásod alapja a szerződés szerinti béred, de max. a minimálbér kétszerese, a gyed alapja meg a kedvezményszabály miatt ugyanaz, mint a tgyás alapja.
Ha most rögtön teherbe esnél, és megszületne a baba 2013. július 16 előtt, akkor viszont a gyed alapja (mivel ebben az esetben még 2013-ban igényelnéd, így alapja 2012 lenne, amikor nagyobbrészt gyest kaptál) csak a minimálbér lenne.
ffffff
Akkor nem kapsz már gyedet csak gyest,mert előtte 1 évig csak gyesen voltál.
Meg van még a munkahelyed, ha igen akkor elvileg mehetnél táppénzre.
"Akkor nem kapsz már gyedet csak gyest,mert előtte 1 évig csak gyesen voltál. "
Azért hülyeséget ne írjunk már...
Csak akkor kapna gyest, ha megszűnt volna a munkaviszonya. Ha a gyes alatt tovább élt (és úgy tűnik ez a helyzet), akkor ugyanúgy jár a tgyás, majd a gyed, mindegy, mennyi ideig volt gyesen. Csak az ellátások alapja változik emiatt, a jogosultság nem.
Én is úgy tervezem, hogy kis korkülömbséggel fogok szülni, egyszerűen azért, mert a korom miatt nem engedhetem meg magamnak, hogy visszamenjek a kettő között dolgozni. Ha visszamegyek, akkor nemigen lesz kistesó.
Eddig pedig elég sok adót és járulékot fizettem már.
A kérdésből egyértelműen kiderül, hogy a kérdező is dolgozott, hiszen jogosult lesz Gyedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!