Nyírfacukrot, esetleg eritritet fogyaszthatok szerintetek?
Az is cukor, ami megemeli a vércukorszintet!
Inkább ne édesíts, vagy mesterséges édesítő
Jezuom, el ne hidd mar amit az elso ir, nyilvan fogalma sincs rola mirol beszeltel egyaltalan, es mik ezek. En alapbol is IR-es vagyok, tehat regen is es most is a terhesseg alatt alapbol tartanom kell a cukordietat. En xilitet, vagyis nyirfacukrot hasznalok minden edesiteshez, sutikhez, kv-ba, stb. Alig emeli a vercukorszintemet (nyilvan mindehhez a diabetikus lisztet is hasznalom), igy en is nyugodtan elvezhetem a habos babos, kremes, edes sutik elmenyet. Annyi, hogy a napi ch bevitelbe be kell szamolni, mert a ch tartalma viszont kb megegyezik a cukorral. Az eritritol ha jol tudom kb 3szor edesebb a cukornal, tehat erre kell figyelni, viszont emlekeim szerint a ch tartalma talan 0. Bar ezt meg nem probaltam, jobban szeretem a xilitet, mert tenyleg 1;1 aranyu. Egyre viszont nem alkalmas: elesztos, kelt tesztak nem kelnek meg vele, ezert javasoljak pl candida dietan levoknek, mert ez nem szaporitja a gombakat.
Szoval batran hasznald csak mind a kettot, tokeletesen illenek a dietaba.
És? Rengeteg dolognak van magas szénhidrát tartalma, amit a cukorbetegek fogyaszthatnak diéta mellett is. A mennyiség számít. Nyilván nem 2 evőkanállal rak magának a teába pl...
Nyugodtan lehet nyírfacukrot fogyasztani, mértékkel, még diéta mellett is, akkor max. kiméri magának az ember, mennyit lehet. Nekem is a 23. héten a terheléses eredményem rossz lett, a határérték 7,8 nekem 7,1 lett, tehát diétáznom nem kell, de cukrosat nem ehetek, illetve odafigyelek a szénhidrátokra és mérem a cukromat minden étkezés után 1 órával, ami nem mehet 7 fölé gyakran, azt figyelni kell.
(Nem ez volt a kérdés, de hátha hasznos, ha nem mondták, érdemes mérni a cukrodat étkezések után, mert, ha folyamatosan magas értékek lesznek, akkor el kell menni orvoshoz és egy újabb terhelésesre. A 20. hét után nagyon megváltozhat rossz irányba a dolog és akkor már lehet, hogy diéta kell majd. Én annak ellenére, hogy mérem itthon magamnak állandóan, el fogok majd menni még egyszer a 30. hét körül magamtól terhelésesre, mert sosem lehet tudni.)
"És? Rengeteg dolognak van magas szénhidrát tartalma, amit a cukorbetegek fogyaszthatnak diéta mellett is."
Azért írtam le, hogy magas a ch tartalma, mert előtte valaki azt írta, hogy alacsony. Szerintem ez félrevezető volt. Én is azt írtam utána, hogy eheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!