Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nyírfacukrot, esetleg eritrite...

Nyírfacukrot, esetleg eritritet fogyaszthatok szerintetek?

Figyelt kérdés
17 hetes terhes vagyok, a terheléses vércukor eredményem éppen a határon van, még nem tettek be a cukorbetegek közé, de az asszisztens azt mondta semmit ne egyek amiben KRISTÁLYCUKOR van. Akkor nyírfacukrot, esetleg eritritet fogyaszthatok szerintetek?
2013. ápr. 9. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

Az is cukor, ami megemeli a vércukorszintet!

Inkább ne édesíts, vagy mesterséges édesítő

2013. ápr. 9. 09:04
 2/10 A kérdező kommentje:
Az eritritnek 0 a glikémiás indexe , bár azt hiszem ezt inkább főzésre használják, de úgy tudom ez is természetes édesítő. Sajnálom a nyírfacukrot, azt hittem azt azért lehet.
2013. ápr. 9. 09:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Lehet nyírfacukrot, csak számolni kell a szénhidráttartalmával. Én cukorbeteg vagyok édesítőszert és nyírfacukrot használok, de terhesen csak nyírfacukrot használtam. Nagyon jó a glikémiás indexe, ha jól emlékszem 7, de van ch tartalma, tehát nem tudod korlátlanul és étkezések között fogyasztani. Az eritritet nem ismerem.
2013. ápr. 9. 09:16
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Jezuom, el ne hidd mar amit az elso ir, nyilvan fogalma sincs rola mirol beszeltel egyaltalan, es mik ezek. En alapbol is IR-es vagyok, tehat regen is es most is a terhesseg alatt alapbol tartanom kell a cukordietat. En xilitet, vagyis nyirfacukrot hasznalok minden edesiteshez, sutikhez, kv-ba, stb. Alig emeli a vercukorszintemet (nyilvan mindehhez a diabetikus lisztet is hasznalom), igy en is nyugodtan elvezhetem a habos babos, kremes, edes sutik elmenyet. Annyi, hogy a napi ch bevitelbe be kell szamolni, mert a ch tartalma viszont kb megegyezik a cukorral. Az eritritol ha jol tudom kb 3szor edesebb a cukornal, tehat erre kell figyelni, viszont emlekeim szerint a ch tartalma talan 0. Bar ezt meg nem probaltam, jobban szeretem a xilitet, mert tenyleg 1;1 aranyu. Egyre viszont nem alkalmas: elesztos, kelt tesztak nem kelnek meg vele, ezert javasoljak pl candida dietan levoknek, mert ez nem szaporitja a gombakat.

Szoval batran hasznald csak mind a kettot, tokeletesen illenek a dietaba.

2013. ápr. 9. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyírfacukrot ehetsz nyugodtan, mivel sokkal alacsonyabbb a ch tartalma és az is lassú, csak vigyázz mert hajt.
2013. ápr. 9. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én évek óta nyírfacukron élek, már ha teszek bármibe is, mert megkívánja a recept, akkor ezt teszek bele. Belgyógyászom és dietetikusi tanácsadáson is voltam, IR-es vagyok, most 8 hetes várandós. Simán ehetek tovább nyírfacukrot, nem jelent problémát, csak számolni kell a mennyiségét, ahogy minden más szénhidrátnak is, amit eszem.
2013. ápr. 9. 10:34
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem alacsony a nyírfacukor ch tartalma, sőt kifejezetten magas. 100 gr nyírfacukorban majdnem 100 gr ch van. Csak a glikémiás indexe alacsony, ezért a diétába beszámítva fogyaszthatják cukorbetegek is.
2013. ápr. 9. 10:34
 8/10 anonim ***** válasza:

És? Rengeteg dolognak van magas szénhidrát tartalma, amit a cukorbetegek fogyaszthatnak diéta mellett is. A mennyiség számít. Nyilván nem 2 evőkanállal rak magának a teába pl...

Nyugodtan lehet nyírfacukrot fogyasztani, mértékkel, még diéta mellett is, akkor max. kiméri magának az ember, mennyit lehet. Nekem is a 23. héten a terheléses eredményem rossz lett, a határérték 7,8 nekem 7,1 lett, tehát diétáznom nem kell, de cukrosat nem ehetek, illetve odafigyelek a szénhidrátokra és mérem a cukromat minden étkezés után 1 órával, ami nem mehet 7 fölé gyakran, azt figyelni kell.

(Nem ez volt a kérdés, de hátha hasznos, ha nem mondták, érdemes mérni a cukrodat étkezések után, mert, ha folyamatosan magas értékek lesznek, akkor el kell menni orvoshoz és egy újabb terhelésesre. A 20. hét után nagyon megváltozhat rossz irányba a dolog és akkor már lehet, hogy diéta kell majd. Én annak ellenére, hogy mérem itthon magamnak állandóan, el fogok majd menni még egyszer a 30. hét körül magamtól terhelésesre, mert sosem lehet tudni.)

2013. ápr. 9. 10:48
 9/10 anonim ***** válasza:

"És? Rengeteg dolognak van magas szénhidrát tartalma, amit a cukorbetegek fogyaszthatnak diéta mellett is."

Azért írtam le, hogy magas a ch tartalma, mert előtte valaki azt írta, hogy alacsony. Szerintem ez félrevezető volt. Én is azt írtam utána, hogy eheti.

2013. ápr. 9. 10:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Jól van köszönöm, ne veszekedjetek! :-) Ezt az étkezés utáni vércukor mérést alkalmazni fogom, és akkor használom a nyírfacukrot és az eritritet. Nekem ízre szinte ugyanolyan a nyírfacukor, úgyhogy örülök hogy fogyaszthatom. Bár a múltkor tejbegzízbe tettem (amit talán nem is lehetne enni) , és hasmenésem lett tőle, de biztos a mennyiség miatt. Köszi a segítséget!
2013. ápr. 11. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!