3 gyerekesek, nálatok nehéz volt a döntés a harmadik babáról? Bővebben lent.
Úgy értem mennyit rágódtatok rajta?? Ha már meg is született
mennyire nehéz 3 gyerekkel?? Mind anyagilag, mind fizikailag érdekel.
Egy ideje rágódunk a harmadikon de mindig van pro-contra érv...
Szeretnénk de azért nem vagyunk tele pénzzel...olyan közép szinten :)
tapasztalatokat várnék, okoskodó, mogorva emberek kíméljenek!!
Nálunk 4,5 és 2 évesek a gyerekek. Átbeszéltük többször, hogy miért szeretnénk illetve miért nem szeretnénk 3. babát.
Sok minden szólt mellette, és kb ugyanennyi ellene. Volt olyan érvünk ,amit mind a két oldalra fel tudtunk állítani. :)
Mivel a korunkból kifolyólag (én 36, férjem 37) túl sokat nem várhattunk, ezért Karácsonykor úgy döntöttünk, hogy 1 évet adunk a babának. Ha akar jön, ha nem akar akkor 2 gyerekesek maradunk.
9 hetes vagyok, és most valahogy olyan egésznek tűnik minden körülöttünk. Az elhelyezést majd megoldjuk valahogy, mert nagy a házunk (150 nm) de rossz elosztású. Ami az egyik legnagyobb ellenér volt a baba ellen, most az sem tűnik megoldhatatlannak, és van jó oldala is. A kisebbik gyermekünk nagyon beteges. Asztmás és kruppos is, sokszor elő is jön neki. Most úgy vagyunk, hogy mivel úgyis itthon leszek, legalább nem kell neki korán oviba mennie, itthon marad velünk még erősödni.
Nekünk 4-re sikeredett. 11 éves volt a nagy, a kicsi meg egy 1 éves sem, amikor tavaly ilyenkor kiderült, hogy terhes vagyok. Abszolút terven kívül (védekezés mellett), mert a tervek szerint vártunk volna 3-4 évet. Vissza akartam menni dolgozni, és majd utána a 3. Nagyon magam alatt voltam, dilemmáztam, mi legyen. Aztán kiderült, hogy ráadásul ikrek. Röhögve jöttem ki az uh-ról, de kínomban.
És most 4 hónaposak:)
A középső másfél volt, mikor születtek. Nagyon jól kijön velük, puszilgatja őket, bár néha odacsap, de nem féltékeny. Tök cuki, ahogy hozza nekik a cumisüveget, plédet...
Anyagiak? Nem vészes. 4 gyerekre kapok 64.000 családit, meg igénybe veszünk összesen 40.000 adókedvezményt, meg persze itt a gyedem, +férjem fizuja. Középosztály mi is.
3 gyerekkel már adómentesek lettetek ugye??
Úgy tudom meg lehet osztani, egyik 2 másik 1-re veszi igénybe így mind a ketten adómentesek vagytok??
A családi adókedvezményt úgy osztod meg, ahogy akarod. Oszthatod gyerekre is és összegre is.
Ha betöltöm a 91. napot akkor mi úgy kérjük, hogy teljes egészében a férjem veszi igénybe. Nekem a táppénzem nagyon kevés lesz, alig lesz belőle adóm, a férjem fizuja pedig elég jó. Adóbevallásnál pedig korrigálunk, ha Ő mégsem tudja teljesen kihasználni, akkor valamennyit én is visszakapok. De mi p la tavalyi évre simán ki tudtuk volna használni. Mondtam is a férjemnek, ha 3 gyerekesek lennénk mennyi pénzt nem vitt volna el az állam tőlünk adóba.
Mi is sokat gondolkodtunk a 3. gyereken, végül bevállaltuk, most vagyok 16 hetes. A nagyok 5 és 3 évesek. A melóhelyemről kirúgtak, de szerencsére kapok tgyást és gyed-et is, mert megvan a 365 napom. Mindamellett, hogy szerettük volna azért az is nagyban közrejátszott, hogy itthon tudok maradni jópár évig. Segítségem nincs. Az egész családnak szüksége van erre, el sem tudom képzelni, hogyan csinálnám a dolgokat, ha dolgoznék. Idegileg biztosan nem bírnám. Igaz a férjem jól keres, ki tudjuk használni a 3 gyerekre járó adókedvezményt. Nem adómentes! Csak az jár jól, aki többet keres.
Lassan költöznénk családi házba, de addig majd össze húzzuk magunkat...
Szerencsére a pindúrnak nem kell sok cucc azt is megveszem használtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!