Létezik, hogy valaki a 7. hónap közepéig nem veszi
észre, hogy terhes?
Figyelt kérdés
Adott egy 19 éves lány. Most 38 hetes. Azt mondta, csak január végén kezdte érezni, hogy valami van, akkor kezdett hízni, és SEMMI jele nem volt korábban. Én ezt nem tudom elhinni. Így végigpiálta, végigbulizta, végigdrogozta a terhességet. Én kizártnak tartom. Még ha egy teltebb nőről van zó, esetleg elhiszem, mert ő megszokhatta, hogy hormonproblémák miatt rendszertelen a mensije, és talán azt sem veszi hogy hízik, mert nem olyan látványos. De ez a lány eredetileg kb 45 kiló. Mé a rossullétek hiányát értem, sokan nincsenek vacakul. (vagy betudta az alkoholnak, hogy másnapos??)
Szerintem ilyen nem létezik, és még teltebb esetben sem!! 100 kg-val estem teherbe és már 16 hetesen éreztem mozogni!!! Ez szerintem teljesen genetikai adottság, mert nekem elvileg később kellett volna érezni, mint a soványaknak! Az, hogy meg 7 hónapig nem veszi észre valaki hogy terhes... Most komolyan??? Ti még hisztek a mesékben?? Ezt ki veszi be? Van olyan igen, hogy mondjuk 3-4 hónapig nem veszi észre az ember mert teszem fel még vérzik is kicsit (egyik barátnőm is így járt), meg ugye akkor még nem mozog a baba érezhetően..
De azért vannak hülye nők akik azt hiszik, hogy mindent el lehet hitetni az emberekkel...
2013. ápr. 5. 10:48
2/24 anonim válasza:
A hormonális problémák nem súlytól függenek. Teljesen elképzelhető, ha nem volt rosszul, nem hízott. Nem tudom, te láttál-e már vaskosabb kismamát, meg vékonyabbat. Én igen, és az 50 kilósról a 6-7. hónapig a kutya se mondta volna meg, hogy terhes, ellenben a másikról igen.
2013. ápr. 5. 10:49
3/24 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy nem veszi észre. Olyan van, hogy nem akarja észrevenni.
2013. ápr. 5. 10:52
4/24 anonim válasza:
1 es vagyok, és érdekes, nekem is hormonproblémáim vannak! Mégse hiszem el!
2013. ápr. 5. 10:52
5/24 anonim válasza:
Ezekben az extrémebb esetekben is "csak" félidőig tudom elképzelni.Amikortól rugdos már nem hormon-probléma,egyértelmű hogy van a hasában valami,még akkor is ha a klasszikusnak számító tünetek nincsenek meg!Nagyon nagyon tudatlan felvilágosulatlan ember is érzi,és nagyon is tudja,csak homokba dugja a fejét(ugyan ezen okból,mintha magától megoldódna)Én nem tudom elképzelni hogy valóban addig nem veszi észre valaki,főleg ha az én két terhességemre gondolok.
2013. ápr. 5. 10:55
6/24 anonim válasza:
1es vagyok még mindig! Egyébként én már azelőtt tudtam, hogy terhes vagyok, mindenféle rosszullét nélkül, hogy teszteltem volna!! De ha nem is tesztelek, 1-2 hónap mensi kimaradás után, (hormonproblémákkal is) gyanús lett volna!!! Nincs ilyen, miért vagytok ilyen naívak??? Akinek meg hormonproblémái vannak, annak járni kell orvoshoz, aki nézi a vérben a hormonokat, neki hidd el feltűnt volna a hirtelen hormonváltozás!!!
2013. ápr. 5. 10:55
7/24 anonim válasza:
Nagyon kicsi a valószínűsége, de éppen előfordulhat. Nekem pl. egyáltalán semmilyen rosszullétem nem volt a terhesség alatt és véreztem is többször ugyanolyan rendszertelenül, mint előtte. Persze én tudtam, hogy terhes vagyok, mert kezeléssel lett a babánk. Nekem a hasam nőtt és éreztem a baba mozgását kb. a 20. héttől. Anyukám azt mondja, hogy ő szinte soha nem érezte, hogy mozgunk és láttam már nagyon kis hasú kismamát. Végülis ha ezek nála mind összejönnek (kis has, nem érez mozgást, nincs rosszul, vérezget) akár még akár elő is fordulhat. De mégegyszer mondom, hogy nagyon kicsi a valószínűsége.
2013. ápr. 5. 10:58
8/24 A kérdező kommentje:
1) a horonproblémát nem rosszból hoztam fel, de azt bárki aláírhatja, bizonyított tény, hogy túlsúlyos nőknél gyakoribb mint az átlagos súlyúaknál. Senkit nem akarok megbántani, ne vegyétek annak, de e így van.
2) akárhonnan nézzük, a baba mocorog, azt érezni kell
3) ismerek olyat, aki szintén sinte semmit nem szedett magára, de 5 hós terhesen már látszot apocakja, bár kicsi volt, egyértelműen látszott h az terhes pocak, nem "felfújódott, bezabált pocak". Én nem nagyon tudom elhinni, hogy ennyire nem vette észre.
2013. ápr. 5. 10:59
9/24 anonim válasza:
Én 24 hetes vagyok és már kb 3 hete akkorákat rug a babám vagy annyira mozog hogy lehetetlen ezt nem észre venni,sokszor éjszaka is felkelek rá és én is 100 kg-al kezdtem tehát azért a hasamon van zsir is és mégis érzem...
2013. ápr. 5. 11:03
10/24 anonim válasza:
És mi lesz a babával? Egyáltalán mit mondanak, egészséges?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!