Hányadik héttől mondhatom, hogy 7 hónapos terhes vagyok? Mert igazából összesen ez 10 és nem 9 hónap.28 hetesen már lehet nem?
Attól mondod, ahogy jól esik. és nem értem hogy jött ki neked is a 10 hónap.:)
A terhesség az utolsó menstruáció első napjától 40 hét, azaz 280 nap.
A 280 -at ha elosztod 30,5 el, ami a havonta a napokat jelenti, akkor 9,1 hónap, de semmiképp nem tíz.:)
AMúgy a betöltött hónaptól mondhatod magad annyinak, ahány vagy.
Mert:
4 hetes terhas vagy, amikor meg kéne jönni, az az egy hónap, mondjuk, nagyjából, durván...
és így tovább...:)
Azért nem pont 9 hónap, mert nem mindig pontosan 4 hét 1 hónap. A terhességet viszont hetekben számolják, a terhességi idő pedig 40 hét.
Ha hónapokban akarod mondani, akkor:
Pl.: ha mondjuk december 10-re vagy kiírva, akkor október 10-én vagy betöltött 7 hónapos terhes.
28 héttől hét hónap, 32től 8 hónap, 36tól kezdődik a 9. hónap...szerintem ez így jó...én eszerint mondom, ha arra kíváncsiak hány hónapos vagyok...mindig számolnom kell... hetekben tudom ...
33hkm
31 hetes terhes a betöltött 7 hónap??????
Mert aki dec. 10-re van kiírva, az október 10-én 31 hetes kismama lesz.
1. hónap: 4-7. hét
2. hónap: 8-11.hét
3. hónap: 12-15. hét
4. hónap: 16-19.hét
5. hónap: 20-23. hét
6. hónap: 24-27.hét
7. hónap: 28-32.hét
8. hónap: 33-36. hét
9. hónap: 37-40. hét
Én így gondolom. Ti?
utolsó, már az elején rosszul írod, az első hónap az egyáltalán nem a 4-7. hét. nem is értem... és a 1-3 hét? az a 0, hónap?
Ha mondjuk 10-én jött meg utoljára, akkor a köv. hó 10-én vagy 1 hónapos. másik hó 10-én 2 hónapos. nem annyira bonyolult..
Szerintem ne keverjük a két dolgot, ha hetekben akarod mondani, mondd úgy, ha hónapokban, a napfordulókkal számolj.
minden betöltött 10-e az új hónap...
a gyerek is akkor lesz egy éves, amikor az első szülinapja van. előtte egy éves lesz, utána egy éves múlt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!