Terhességi toxémia?
Na de a hajlamot hogy?
Nekem voltak toxémiások a családomban, nyilván hajlamom is van rá, de ez még nem jelent semmit.
Nincs kórokozó a véredben.
Ha pedig van valami alapbetegséged, ami ezt okozhatja, vagy súlyosbítja, na esetleg azt lehet szűrni, de azt sem feltétlenül vérből.
4-es vagyok. Jól rácsaptunk páran a kérdésre... :D
Azért érdekelne engem is a dolog,mivel az első gyerekemmel súlyos terhességi toxémia miatt császároztak meg a 39. héten és gyakorlatilag a dokim éberségén múlt az életünk. Más néven Hellp-szindróma. A lényeg hogy most ismét babát várunk és csak a remény van hogy nem leszek megint terhességi toxémiàs, vagy ha mévis akkor megint megússzuk.Pont tegnap voltunk dokinál és semmit nem tud garantálni. ERRE NINCS SZŰRÈS, NEM KIKÜSZÖBÖLHETŐ,KIVÀLTÓ OKA ISMERETLEN!!!A trhesség fokozottabb figyelemmelkisérésével az utolsó pillanatban életmentő császárral kiveszik a babát és az anya életveszélye azonnal megszűnik,bár szövődményként még mindìg elvérezhet 24-36 óráig. A baba meg ha menthető mentik...
Nekem azt mondta ott a nő, hogy a véremből ezt is megnézik, és ha az eredmény azt mutatja, hogy nagy hajlamom van rá, vagy már toxémiás vagyok, akkor már van rá kezelés, és a kezelés által kihordható a terhesség. Azt is mondta, hogy akinek az első terhessége ilyen volt, alapvetően a második terhességnél is kell az odafigyelés. Én is most hallottam életemben először erről, DE itt van a honlapjuk:
Alul ott a telefonszám, sztem hívd felőket és kérdezz rá, h mi ez a szűrés, vagy ha neked ilyen volt az első terhességed, akkor most mi a teendő, mert ők biztos jobban tudják erre a választ. Ez az a hely, ahol Dr. Czeizel Endre is rendel, szóval biztos nem valami "kamu szűrés". Én a helyedben felhívnám őket, és megérdeklődném, azzal nem veszíthetsz semmit az ég világon. Készségesen elmagyaráztak nekem is mindent ha nem értettem valamit. Bár ezt a toxémiás dolgot még mindig nem értem teljesen... Sztem ezt csak az első terhességnél szűrik ki, a másodiknál alapból veszélyeztetett vagy... Ha esetleg felhívtad őket, és megértettél valamit, légyszi írd le ide is :)
Megint 4-es agyok... :)
Ez ellen nics védettség!!!!!!!!!
Itt csak statisztika van!!! Azt mondjàk nem törvényszerű a megismétlődése,sőt ritka. Ebben bìzunk mi is. Ez nem hajlamfüggő! Az én esetemben konkrétan gyanakodott a dokim 2 héten keresztül,mert iszonyatos gyomorfájdalmam volt és bálnaméretűre bevizesedtem.Hiába vettek ez idő alatt vért ezerszer, semmit nem találtak. Végül egyik hajnalba nem bìrta tovább a pàrom nézni mennyire szenvedek és bőgök hogy nem bìrom és megfogok halni ìgy bementünk.Ekkorra már az egekben volt a vérnyomásom,a pici szìvhangja sem volt frankó és a veséim meg a májam kezdett leállni. Azonnal kikapták a babát. A reggelt nem értük volna meg. A szerencsém,hogy a májam a gyomromba sugárzott ki és ezért lett gyanús a dokimnak és folyamatos vérvétellel figyelt. Ezért is hellp szindróma a neve mert pillanatok alatt tünetek nélkül alakul ki az esetek többségében.Nekünk baromi nag
Megint 4-es vagyok:)
Mindenkép odacsörgök! :)Ez 2010-szültem ìgy a lányom és mi is ott csináltattuk az integrált szűrést és a "szomszédjukban" kötöttük meg az őssejtes,köldökzsinoros szerződést. Sejtbank. Lehet azóta van ez a szűrés is. Tökre örülnék neki! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!