Ti honnan tudtok ilyen dolgokat?
Sziasztok!
Egyre jobban meglepnek és megijesztenek, akik ide írnak :)
Mindent tudtok! De honnan? Honnan tudjátok mikor oké egy fájdalom és mikor nem, hogy ez mikor jósló, hogy mikor lenne már ideális megszületni a gyereknek és ezek még az enyhébb dolgok. Még azt is vágjátok mikor hány mg és milyen vitamin kell. Azt én is tudom miből kell szedni, de hogy hány mg-ot és mivel kell kombinálni (alternatív dolgokra gondolok) arról fogalmam sincs.
Honnan tudtok ti mindent??? :D
Megijeszt és egyben irigy is vagyok :DDD

Én pl sokat kérdeztem a dokimat, vagy a védőnőt, édesanyámat is, aki igencsak vág egy-két dolgot. De volt, aminek utánaolvastam könyvekben, google-n...
:)
Na de ennyire??
A google pedig pontos leírásokat nem ad én nem is mernék rá hagyatkozni. Viszont ennyi kérdést pedig garantáltan senki nem tesz fel az orvosának.
Másrészről meg minden ember és szülés is más. Viszont ha valaki leírást ad magáról ti majdnem mindig helytálló választ adtok, mintha mindig is tudtátok volna.
Na pont ez az, amit a második válaszoló is mond.
Nyilván vannak, akik csak beszélnek a levegőbe, de aki tényleg tudja, az honnan? Tuti nem a netről és itt nem is mindenki szülésznő, vagy szülész orvos.
Alap dolgokat én is tudok, de ezeket a durva részletes dolgokat nem.
Vagy másodszor szülésnél már könnyebb visszakövetkeztetni és az első terhesek csak azok, akik ennyire nincsenek képben?

Mondjuk ez engem is érdekel. Bár lehet, hogy csak tippelnek, és beletrafálnak, nem tudom, de nekem sok olyat mondott édesanyám, ami igaznak bizonyult, és az az érdekes, hogy az én terhességem, és az ő első terhessége kísértetiesen hasonlít egymásra. A google-ban én sem hiszek, hiszen sok a kamu, de unalmas óráimban a kíváncsiság kedvéért elolvasom, amit ott írnak, de ezek kevésbé hihetők. Arra persze végképp nem vetemednék, hogy orvosnak érveljek a google-n olvasottakkal, hiszen az kicsit gáz lenne szerintem...
3. válaszoló voltam :)
Én sem hiszek annak amit a googleben olvasok.
Meg pl. olyasmikre gondolok, hogy vérezgetésekről adnak itt információt.
Múlt héten volt egy méhen kívüli terhesség, de sokan azt mondták semmi baj. Ilyet nem szabad csak úgy mondani.
Persze aztán ott vannak azok a dolgok, amikre irigy vagyok, hogy tudják miből mikor mennyit és hogy. Elképesztő.

az én kisfiam most 10 hónapos (első baba), és én is sok mindent utólag tudtam meg, vagy tapasztalatból.
a terhességem alatt én is 'tök süket' voltam ezekhez, de a megérzéseim mindig bejöttek.
nekem nem barátom a google, csak távoli ismerős :)
de a védőnőtől, dokitól, család nőtagjaitól (is) kérdezhetsz nyugodtan.
én azért járok ide irogatni, hogy segítsek és megosszam a tapasztalataimat (a pontozókkal ne törödj :) )
én is kaptam már innen segítséget...

Én pont a másik véglet vagyok, pedig rengeteg dolognak utánaolvastam én is... És annyira felkészületlennek és "informálatlannak" érzem magam, annyi minden nem tudok! Pár héttel vagyok a szülés előtt, de velem még mindig szembejönnek új fogalmak... Pl. PIC, katéterezés, nem voltam még NST-n, CTG-n, azokról sincs fogalmam... Lehet, hogy jobb is. :) Szülésfelkészítőn is olyan dolgokat tud kérdezni a többi kismama, amikről én még az életben nem hallottam! Múltkor pedig tök hülyének néztek, amiért a szoptatásos felkészítőn meg mertem kérdezni, hogy hogyan kell a lefagyasztott anyatejet kiolvasztani...
Remélem ettől még nem leszek rossz anya...

én a saját tapasztalataimat, átélt dolgokat tudom leírni, plusz amit az orvos is mondott, javasolt ....
lassan 3 gyerekem lesz, uh terhesség, szülés terén már azért van egy kis tapasztalata az embernek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!