Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól mehetek táppénzre?

Mikortól mehetek táppénzre?

Figyelt kérdés
Siasztok! Ha nem vagyok veszélyeztetve, legkorábban mikortól lehet elmenni táppénzre a szülés előtt?
2013. márc. 29. 10:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%

A bruttó 60%-át kapod,és lejön még 16 % szja

Aki írta,hogy a nettó 60% kapja.Szerintem nem jól számoltak neked vmit 80 ezer körül kellenne kapnod,plusz a 91 naptól a családiadó kedvezmény

2013. márc. 29. 11:53
 12/17 A kérdező kommentje:
Szeretném amig birom, mert a pénz kell, főleg most, de télleg csak mig birom, és nem megy a pici egészségére, meg az enyémre. nekem ülőmunka és nem megterhelő, szerencsére kicsi panzió vunk, idén már légkondi is van a recepción, nem kell 35 fokba itt űlni majd. szeretném ha tudom szeptemberig októberig ..dec-i baba lesz.. nekem tudják h terhes vok, de maradhatok..majd megoldjuk! cipekednem nem kell szerencsére :)
2013. márc. 29. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Terhesen se 24, se 48 órában nem dolgozhatsz, se éjszaka. Ha még szeretnél dolgozni, akkor a főnöknek át kell alakítani a beosztásod. Mindenképp írásban jelentsd be, hogy terhes vagy, mert akkor nem rúghatnak ki. Én úgy tudom, hogy a táppénzt a megelőző év, naptári napi átlagából számolják, vagyis az egészségbiztosítási alapot képező jövedelemből, ami bruttó.
2013. márc. 29. 11:57
 14/17 anonim ***** válasza:
utolsónak igaza van.Az előző évi bruttó bér számít
2013. márc. 29. 12:00
 15/17 A kérdező kommentje:
köszi, szerencsére nagyon jól fogadták sőt..pár évvel idősebb nálam és 3 kisgyerek anyukája :D ő drukkolt is, illetve vár is vissza.. és ha én szeretnék dolgozni amig tudok? megtehetem ugye?
2013. márc. 29. 12:54
 16/17 A kérdező kommentje:
Ha mondjuk elmegyek júliusba táppénzre és 2012 nov-től emelkedett a bruttom, akkor addig visszamenőleg azt számolják meg a kissebbet? vagy csak a kissebbet?
2013. márc. 29. 13:07
 17/17 anonim ***** válasza:
70%

akkor mész táppénzre, amikor akarsz. simán megadják az orvosok a táppénzes papírt kismamáknak, ha kérik.

bármikor dönthetsz úgy,hogy táppénzre akarsz menni.

én is táppénzen vagyok már 7 hetes kortól.

2013. márc. 29. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!