Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan mehetek táppénzre a...

Hogyan mehetek táppénzre a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Elég ha "gyengének érzem magam" vagy csak akkor ír ki az orvos, ha valamelyik eredményem rossz?
2012. márc. 8. 12:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Általában ha kéred kiírnak.
2012. márc. 8. 12:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A nőgyógyásznak kell ráírnia a papírodra, és a háziorvos fog ennek fejében kiírni. Ha szólsz a nőgyógyászodnak, hogy nem érzed jól magad és nem tudod rendesen végezni a munkádat, szerintem biztosan kiír. Ha magán orvosod van akkor pedig, 100% hogy kiír.
2012. márc. 8. 12:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Hány hónapos vagy? Egyébként ha panaszaid vannak, akkor ki fog írni. Nem kell hozzá semmilyen lelet. Én 4 hónaposan mentem táppénzre, de azért mert 3 műszakban dolgoztam, és nem bírtam az éjszakázást. Hajnalra mindig rosszul lettem, szédültem. A vevők vártak a kasszánál, én meg a wc-ben hánytam. Minden gond nélkül kiírt a dokim.
2012. márc. 8. 12:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Én 8 hetesen már táppénzen voltam, 11. héttől pedig veszélyeztetett lettem. Elmondtam a dokimnak, hogy nem olyan körülmények között dolgozom, plussz az állandó reggeli hányás is kikészített, ami még most is tart pedig már 14 hetes vagyok. Egy szó nélkül beírt a kiskönyvembe, amit megmutattam a háziorvosnak, és így a nőgyógyász javaslatára táppénzen tud tartani.
2012. márc. 8. 12:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nálunk sem kérdeztek semmit, simán kiírtak. Mondtam, hogy innentől táppénzre szeretnék menni. Ennyi volt, indoklás nélkül. Ez a 31.héten volt. Előtte görcsölés miatt voltam otthon 1 hetet.
2012. márc. 8. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha szólsz a nőgyógyásznak,szerintem kiír. Pláne ha indokod van.Pl olyan a munkahelyed vagy panaszod van.Ő ad egy igazolást s azzal elmész a házi orvosodhoz,aki felvesz betegállományba.
2012. márc. 8. 13:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Ja és boldog,problémamentes babavárást!

Utolsó voltam

2012. márc. 8. 13:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, és egyben szeretnék elnézést kérni: én a munkaadó vagyok.

A dolgozóm 3 hete van táppénzen, folyton ígérgeti, hogy jön vissza nem kell senki a helyére a szülésig. Tegnap megtudtam, hogy augusztusban mennek 2 hétre Görögországba, repülővel, 7 hónapos terhesen. Ebből gondolom, hogy nincs semmi baja.

Na mindegy, felveszek valakit helyette.

Még egyszer köszönöm és elnézést

2012. márc. 8. 14:53
 9/10 anonim válasza:
Én a hétvégén elkezdtem erőteljesen barnázni,emiatt hétfőn felkerestem a nőgógyászomat. Elmondtam mi történt, erre annyit mondott, hogy ez a vetélés egyik jele is lehet, ezért mindenképp 2 hét szigorú fekvésre utasított, de szívem joga eldönteni kockáztatok e vagy sem. Mivel 36 éves múltam inkább a pihenést választottam, hiába érzem azt hogy a munkámat el tudnám látni. Nem takaríthatok, nem emlehetek, nem sportolhatok(amúgy egy elég pörgős ember vagyok) Kedden beszéltem a főnökömmel, elmondtam hogy terhes vagyok, de sajnos veszélyeztetett. Örült a hírnek, viszont azonnal haza akart zavarni, pihenni. 2 hétre kértem a helyettesítésem megoldását.Most szerdától a jövőhét végéig vagyok itthon. A kényszerpihenő után remélem probléma mentesen és újult erővel folytathatom a munkát.
2012. márc. 9. 15:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát nem szép dolog, amit a dolgozó művel veled! Emellett nagyon felelőtlennek tartom, hogy 7 hónaposan még repülni akar!
2012. márc. 9. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!