Kismamák, szoktátok felezni a magnéziumot?
Kedves 8-as, 7-es vagyok.
Egy szóval nem írtam, hogy ne szedjen vitamint, csak feleslegesnek tartom, ha szedi valaki a terhesvitamint, akkor külön bombázza a szervezetét, ha nem muszáj.
Én csak a Gravidát szedem, és a vasat. Más hiányt nem mutat a laborom, ezért nem tartom szükségesnek.
Nagyon fontos a terhesvitamin, golyózik is a szemem, mikor a hozzászólók írják, hogy elég hetente pár szemet szedni belőle...
Ha a kérdező magnéziumhiányban szenved, akkor szedje, de ha nem, akkor nem muszáj, mert a vitaminoknak nem csak pozitív hatása lehet. Ennyit írtam. De jó, hogy továbbgondoltad, kedves értelmes hozzászóló. :D
A magnézium túladagolásának egy mellékhatása van csak: hasmenés.
Amúgy meg elmondom, hogy a dokim kérdezte, hogy mennyi magnéziumot szedek (panaszmentesség mellett). Mondtam, hogy 375, meg még veszek be, ha úgy érzem, hogy kell. Erre azt mondta, hogy nyugodtan szedjek minimum 500-at. Mindezt anélkül, hogy néztük volna a magnézium szintemet. Amúgy meg a terhes vitaminokban nincs túl nagy mennyiség belőle...
Miért ne vehetnél be másfelet? Ha mondjuk kicsit elfáradsz, lehet a kettő is kevés, de ezt jelzi szépen a szervezet.
Most váltottam magnesii citrici-re (az ára miatt), és egy negyed fedezi az eddigi 1 szemnyi mennyiséget. Úgyhogy negyedelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!