Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, szoktátok felezni a...

Kismamák, szoktátok felezni a magnéziumot?

Figyelt kérdés
Vettem magnesi citricii-t. Ennek ugye 500mg a magnézium tartalma. Ha kettőt vennék be belőle az már sok lenne. De megtehetem, hogy másfelet beveszek? Jó persze, megtehetem, de van értelme? Egyenlően oszlik el benne a hatóanyag?
2013. márc. 28. 08:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én reggel este eszem 1-1 + még a gravida

Miért lenne sok?

2013. márc. 28. 08:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Azért, mert attól már hasmenésem lenne. Kipróbáltam. 1000mg nekem sok.
2013. márc. 28. 08:42
 3/15 anonim ***** válasza:
Hát az tényleg nem kevés.Én napi 2, amikor görcsölgettem 3 Magnerotot szedtem, annál többet én sem.
2013. márc. 28. 08:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Persze vannak akik ennyit szednek, de nekik kell is. Én nem keményedem olyan vészesen, görcseim sincsenek, na meg teljesen zárt vagyok. És igazából már csak 1 hétig szedhetem a magnéziumot. Szóval tartanám a 5-700mg-ot amit eddig is szedtem. De ugye csak akkor tudom, ha a felezéssel tényleg kb feleződik is.
2013. márc. 28. 10:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Kimutatták, hogy magnézium hiányod van? Mert ha esetleg nem és nincsenek panaszaid, akkor nem is kell szedned.
2013. márc. 28. 10:30
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem mutatták ki, megelőzésképp szedem. Szerintem minden kismama szed magnéziumot amúgy.
2013. márc. 28. 10:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Én csak akkor szoktam szedni, ha fáj a hasam, ami szerencsére egyre ritkábban jön rám. Kiegészítésképp nem szükséges, ha szedsz terhesvitamint.
2013. márc. 28. 12:15
 8/15 anonim ***** válasza:

megint egy értelmes hozzászóló ne szedj vitamint minek!

Elmondom azért kell vitamint szedni, magnéziumot is mert ha nem szedsz olyan lábgörcsöd lesz éjszaka hogy nagyon!

Ha nem szedsz kalciumot, akkor meg kihullanak a fogaid, lehet nem most és nem azonnal,de elromlanak, mert a baba a fogakból vonja el előszór a neki szükséges kalciumot.

És végiül a terhes vitamin: Azért hogy ne legyen rendellenesség, és szép egészséges babád legyen.

Ismerek nem egy olyan gyermeket akiknek az anyukájuk nem szedett és most minden bajuk van, állandóan betegek, és mindenre allergiások! Szóval, nyugodtan szedjél mindent.

Ha túl soknak érzed a magnéziumot nyugodtan felez el az egyiket. Ha úgy érzed úgy a jó, a szervezeted tudja miből mennyi az elég, de szedd őket, mert fontos!

2013. márc. 28. 12:27
 9/15 A kérdező kommentje:
Terhesvitamint már nem szedek, csak magnézium és vas. Ha pl nem szedném a vasat, akkor tuti vérszegény lennék, de már a laborok előtt elkezdtem szedni és mindig minden rendben volt! A lábgörcsöt sem kívánom magamnak, szóval szedem a magnéziumot. Amúgy természetesen a szervezetem tudja mennyi kell neki, és ezt jelzi is. Ha keveset vettem be, akkor keményedek, ha sokat akkor meg megy a hasam. Ilyen egyszerű. Kálciumot már nem szedek, mert nemrég fogyott el, és egy hét múlva úgyis abba kéne hagynom.
2013. márc. 28. 13:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Én is Magnesii Citricit szedek, reggel és este 1-1 darabot. Szerintem felesleges felezgetni, de te tudod!
2013. márc. 28. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!