Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek roma származású (...

Akinek roma származású ( valamilyen szinten) a párja, milyen lett a kisbabájuk börszíne. Kire hasonlít a pici?

Figyelt kérdés

2013. márc. 27. 09:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nálunk én vagyok részben az. Nagypapám volt roma származású, látszott is rajta nagyon, és én is hasonlítok rá. A párom inkább északi típus, magas, szőke, kék szemű, mint a családjában mindenki. A kisfiúnk, bár még csak fél éves, hosszú nagyon sűrű fekete hajjal született, és egyelőre elég furcsa szemei vannak, hol barna, hol kék (pl. fényben) :). A bőre is kicsi sötétebb, szóval nem hófehérke, és gyönyörűséges kisbaba. Ha a párod tetszik neked, és miért ne tetszene, akkor drukkolj, hogy hasonlítson rá. Amúgy a "félvér" gyerekek szerintem sokszor a legszebbek, legizgalmasabbak.

Amúgy a mi családunk sem úgy él, mint ahogy a legtöbben. Nagypapám cigány putriból Szekszárd mellől került fel 14 évesen Budapestre, tanult, dolgozott, egész életében gürizett, mint hat más, saját vállalkozást indított, a szakmájában talán mondhatom, hogy a legjobb volt, Erdélyből, az ország számos pontjáról jutottak el hozzá szájhagyomány alapján (nem hirdette magát), becsülettel felnevelt 3 gyereket, kitaníttatta őket, a hét unokájának pedig a legjobb nagypapája lett, amit csak el lehet képzelni. Apám (aki magyar) szó nélkül elhagyott minket és ő lett az apánk is. A legjobb ember volt akit ismertem, fél éve halt meg és feldolgozhatatlan a hiánya. Nekem is meg van a véleményem erről az etnikai csoportról, csak néha megemlítem az ő életét, hogy itt is vannak kivételek.

2013. márc. 27. 10:05
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, és a további válaszokért elöre is köszi ;)
2013. márc. 27. 10:18
 13/22 anonim ***** válasza:
Mi meg csak varjuk, de en is kivancsi vagyok. A parom szoke haju, kek szemu, hofeher boru. Az a tipus, aki a 100-as faktoru naptejjel is leeg. Az edesanyja roma volt, apukaja nemet nemzetisegu. A testvere barna boru, sotet barna haju, barna szemu. Nem konkretan roma kinezet, de eg es fold a ket testver. Az o kisfia, akinek az anyukaja magyar, szoke haju es kek szemu lett. Semmi roma szarmazas nem latszik rajta. Kivancsi vagyok a mi lanyunk milyen lesz. Dedszulokig tudom, hogy bennem nincs roma ver...elotte me ki tudja mi tortent. :) En teljesen feher boru vagyok, barna szemu. Barmi lehetseges.
2013. márc. 27. 10:48
 14/22 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést már én is gondolkodtam, hogy felteszem :) Hasonló nálunk is a helyzet. A párom édesanyja roma, édesapja nem az. Én sem vagyok az. Kíváncsi vagyok milyen lesz a pici, bár tuti, hogy apára fog ütni :) Egyben biztos vagyok, hogy sűrű fekete hajjal fog születni, ugyanis szőkeségem ellenére én is sűrű fekete hajjal születtem, 1 éves koromra szőkültem ki :D
2013. márc. 27. 10:50
 15/22 anonim ***** válasza:

Nálunk bennem van bőven roma vér, bár nem 100%-ig. Ennek ellenére nem mondod meg rólam, pedig nem azért, mert a szőke hajú kék színű roma-vonulatból (van ilyen!!!) származom, egyszerűen csak nem látszik. Szőkére van festve a hajam, nem is áll más jól. A bőröm nem hófehér, de nem is oylan sötét, inkább kreolos.

A férjemben egyáltalán nincs semmi vonó:)

A gyerekeink: egyik fehér bőrű, barna hajú, zöld szemű. A másik: kreolosabb bőrű, szőke hajő, barna szemű. Szóval igazán keveredtek a gének. Egyikről sem mondod meg, hogy milyen felmenőik vannak.

28 évesen szültem, szakmám van, nemsokára diplomám. Édesanyámnak 3 diplomája, már nyugdíjas, de vezetőpozícióban dolgozott 20 évig egy önkormányzatnál. Édesapám, bár nem diplomás, olyan lexikális tudásal rendelkezik, hogy sokan irigyelnék. A családom természetesen nagy, de mindenki tanult ember. (persze nem vagyunk mind roma származásúak, keveredtünk, de nagy részben igen)

A párom családja, akik nem romák: A tanulást nem ismerik, max. egy érettségi, egy bolti eladói szakma és kész. Nekik az is fura, hogy én 2 gyerek mellett tanulok, de azt mondom, csak az irigység beszél belőlük.

Ne haragudjatok, hogy ezt leírtam, de vki tett említést arra, hogy nem keveredne romával...persze hozzátette, hogy tisztelet a kivételnek. Hát igen, én büszke vagyok a családomra és arra, ahogy neveltek minket. Sokkal jobban megállom a helyem a világban, mint pl. a sógornőim, akik szívták azt magukba, hogy márpedig tanulni kell!!!

2013. márc. 27. 11:41
 16/22 anonim ***** válasza:
Bocsánat: "nem" szívták magukba:)
2013. márc. 27. 11:43
 17/22 anonim ***** válasza:
Kedves 15-ös itt 14-es. Ne sértődj meg, és igen légy büszke a családodra, de ugye ezt azért írtad le, mert valaki "lenézte" a romákat. Nos, te a monológodban akarva akaratlanul degradáltad azokat akiknek "csak" érettségijük van. Nem tartozik a témához, nem is akarok vitát szítani, de gondolkozz el ezen. Persze mind emberek vagyunk és mindenkinek van véleménye, tényleg nem bántásból, de nem tudtam megállni, hogy leírjam.
2013. márc. 27. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:
Nálunk páromnak a nagyanyja volt roma. Apósomon látszik is rendesen, viszont a páromon és a fiamon semmi (mind a ketten hófehérek). Pedig az én csaláfámban is volt valaki aki roma volt, talán az egyik dédszülő (pontosan nem tudom, mert nem ismertem már őket)
2013. márc. 27. 12:01
 19/22 anonim ***** válasza:

Bocsánat, én nem ledagrádaltám azokat, akiknek érettségijük van, ha így fogalmaztam, elnézést kérek. De mi jogon nézik le az embert, csak azért, mert roma? Én csak egy példa vagyok a sokból,akik nem úgy élnek, mint az az emberek fejében megvan. A párom családja és (nem csak ők) cigányozik meg minden, de fele annyit nem raktak le az asztalra, mint mondjuk az én családomból valaki.

Csak azt akarom ezzel, hogy igenis a neveltetés számít és jobban örülnék, ha a párom is azt kapta volna otthonról, amit én, hogy küzdeni kell, tanulni kell. Tényleg ne haragudj, ha ezt vetted ki a szavaimból, de azt is leírtam, hogy édesapámnak nincs diplomája, sőt érettségije sem, tehát akkor gondolod, őt is lenézem? Nem, sőt!!! Nekem ember van és gazember. Az egyik legborzasztóbb tulajdonság nekem az emberi tudatlanság, butaság, (nem a lexikális tudásra gondolok!!!), és a párom családjában erre jó példát látok, (persze nem mindenkire értve!!!), de cigányozni tudnak. És sajnos sok emberre is illik ez.

Én sem akarok erről nagyobb vitát:)

2013. márc. 27. 12:53
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem, tényleg nem azért írtam, és egyébként teljesen egy véleményen vagyok veled, hiszen az én párom is roma, és sajnos találkoztunk előítéletekkel, meg nem egy " cigányozó" ember fordult már meg körülöttem. 14-es
2013. márc. 27. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!