Fogadnátok örökbe roma gyereket?
Vicces, hogy azt mondjátok (kérdező és első kettő válaszoló), hogy nem vagytok rasszisták, miközben tökéletesen kimerítitek a rasszizmus fogalmát a véleményetekkel.
Azt gondolom, hogy azok a gyerekek, akik életük első időszakát állami gondozottként töltik, azoknak ez elég rendesen rányomja a bélyegét a személyiségükre. Nagyon fontos az első néhány év, sőt, első néhány hónap a személyiségfejlődés szempontjából. Ha nem újszülött korában fogadták örökbe a gyereket, akkor nem indul egyenlő eséllyel, sajnos.
A kérdésre válaszolva nekem nem lenne szempont örökbefogadásnál a gyerek bőrszíne, de ha lehetne válogatni, akkor csak újszülöttet, vagy pici babát fogadnék örökbe.
Nem.
A "vér vízzé nem válik" mondás ide pont nem jó. Azt jelenti, a jóból sose lesz rossz. Ide inkább az kell: kutyából nem lesz szalonna.
4-es vagyok. Közben az is eszembe jutott, hogy a kérdező által említett örökbefogadott gyerek talán azért lett ilyen, mert társadalom nagy része pont úgy vélekedik, ahogy ti, talán túl sokat hallotta, hogy "kutyából nem lesz szalonna" stb, és ezért ő is elhitte, hogy belőle csak rossz ember lehet.
Szégyen, hogy ilyen társadalomban élünk.
Vér nem válik vízzé jelentése:
senki sem tagadhatja meg alaptermészetét ill. régi szokásait
Barátainknak van roma származású örökbefogadott gyermeke. Most 14 éves, és kívánni sem lehetne jobb gyereket nála. Okos, értelmes, szófogadó, .... Őt 2 éves korában fogadták örökbe.
Én egyébként ezt a példát látva sem fogadnék örökbe roma kisgyereket.
A kérdésedre a válasz: nem, soha!
Off:
De nagyban függ a neveléstől és attól, hogy mennyi idős volt amikor örökbe fogadták. Ha pici akkor, mint az előző válaszoló is írta, jó ember is válhat belőle. Ismerek én is nem is egyet! A neveléstől nagyban függ a dolog, ha szülők dolgos emberek és foglalkoznak a gyerekkel nem fog elkanászodni! De mivel kinézik őket, sokan a válnak bűnözővé...kutyából nem lesz szalonna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!